Point Of View

72 ώρες - Κριτική

Νάγια Παπαπάνου

Ο Μάνος και η Μάνια γνωρίζονται μέσω f/b, ερωτεύονται, συγκατοικούν και πιθανώς να εγκυμονούν: παιδιά, χωρισμούς, … ίσως και τους γονείς τους!

Ο λαός μας λέει «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος», κι επειδή ο λαός μας είναι σοφός, αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο ζευγάρι. Με αφορμή ένα «στιγμιαίο λάθος» ο Μάνος και η Μάνια επιδίδονται σε ένα μαραθώνιο για να αποδείξουν ότι γυναίκες και άντρες διαφωνούν τόσο ώστε να συναινούν. 

Το κείμενο των Λαζαρίδου – Χατζηπαύλου χρησιμοποιεί την γλώσσα του σήμερα, φιλοσοφώντας όχι μόνο για τις σχέσεις και την τεκνοποίηση, αλλά και για τις ανησυχίες και τους φόβους της γενιάς των 35 και κάτι. Οι «72 ώρες» είναι 90 λεπτά γέλιου, ταύτισης και αισιοδοξίας για κάθε λάθος ή σωστό μπορεί να μας συμβεί.

Ο κ. Σαρακατσάνης σκηνοθετεί την κ. Καβαλιεράτου και τον κ. Φιορέτο, δίνοντας σάρκα και οστά στους χαρακτήρες και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνουν. Αμφότεροι, παίζουν με παιγνιώδη διάθεση, περνώντας με άνεση σε ρόλους διάσημων ζευγαριών, των οποίων ο απόλυτος έρωτας ανατρέπεται από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αγαπημένη σκηνή, αυτή του Τάσου και της Γκόλφως, αν και η παράσταση συνολικά βρίθει αγαπημένων σκηνών όπως αυτές των πρώην συντρόφων.

Στο σύνολο της παράστασης συμβάλει σημαντικά και καταλυτικά το σκηνικό της κ. Δουλαδίρη. Η ευρηματική σκηνογραφία, εμπλέκει άμεσα τις ερμηνείες των ηθοποιών με τη δράση τους ενώ η μουσική του κ. Δεληβοριά θυμίζει τα ονειρικά σκηνικά των νεότερων αισθηματικών κομεντί του Woody Allen στη Ρώμη και το Παρίσι. 

Αναμφίβολα, από τις ελάχιστες παραστάσεις όπου το κωμικό στοιχείο είναι πηγαίο και ανεπιτήδευτο. 

Info Παράστασης

Κείμενο: Γιώργος Χατζηπαύλου-Αστερόπη Λαζαρίδου, Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης, Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Αχιλλέως, Ηθοποιοί: Βάσω Καβαλιεράτου, Κίμων Φιορέτος, 

Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς, Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος, Σκηνικά - κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Βοηθός σκηνογράφου: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη, Δημόσιες Σχέσεις και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλ.210-3418550 

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 21.00 (μέχρι 8 Μαρτίου)

Διάρκεια: 100 λεπτά μαζί με διάλειμμα 

Εισιτήρια: 12€, 10€ προπώληση, 5€ για ανέργους και Ατέλεια


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος