Internal Interviews

Αλεξάνδρα Κλάδη @ InterBoemViews

Παύλος Λάμπρου


Η Αλεξάνδρα Κλάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε μουσικολογία στο παν/μιο Αθηνών και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο ωδείο Φ. Νάκας. Έκανε σπουδές στο τραγούδι και το πιάνο ενώ ασχολήθηκε με διάφορα μουσικά όργανα όπως το όμποε, το ακορντεόν, το μαντολίνο και την κιθάρα.

Αυτό που την κέρδισε όμως ήταν η σύνθεση και έτσι συνέχισε τις σπουδές της στην σύνθεση σύγχρονης μουσικής και τη μουσική για κινηματογράφο. Στα τραγούδια της είναι έντονες οι επιρροές από την επτανησιακή, την κλασική, την τζαζ και την ποπ μουσική ενώ στιχουργικά φλερτάρει με την απλότητα και την αμεσότητα. Η ερμηνεία της είναι ανεπιτήδευτη θέλοντας έτσι να εκφράσει τη σημασία της απλότητας και της αυθεντικότητας που επιζητεί να αποπνέουν τα τραγούδια της.


Η έντονη και πολύπλευρη δημιουργικότητά της δεν περιορίζεται μόνο στην τραγουδοποιία: Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγήτρια μουσικής, διευθύνει την παιδική χορωδία του ωδείου Φ. Νάκας, συγγράφει παιδικά μουσικά παραμύθια, συνθέτει παιδικά μιούζικαλ ενώ παράλληλα γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Οι μέρες της μοιράζονται ανάμεσα στη διδασκαλία, τη δημιουργία, τις ηχογραφήσεις και το performing. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη γιόγκα και τα μαθηματικά, ενώ είναι ενεργά ευαισθητοποιημένη με τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα δικαιώματα των ζώων και την οικολογία.

H Αλεξάνδρα Κλάδη την Τετάρτη 14/06/2017 στις 16:00 στα μικρόφωνα του Boem Radio και στον Παύλο Λάμπρου

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος