Internal Interviews

Alex Mentis @ InterBoemViews

Παύλος Λάμπρου

Ηχογραφημένη Εκπομπή

Ο Alex Mentis γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Στα 18 του έφυγε στη Γαλλία, στο Montpellier, όπου σπούδασε θέατρο και performance arts στο πανεπιστήμιο Paul Valéry. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού πιάνου και ξεκίνησε να γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις.  

Με την εγκατάστασή του στο Παρίσι λίγα χρόνια αργότερα, συνέχισε τις σπουδές του πάνω στη σύνθεση και στη σύγχρονη μουσική και δημιούργησε το δικό του studio. Τον Νοέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο του DIY δίσκο με τίτλο Somnium, μία δουλειά ημερολογιακού χαρακτήρα βασισμένη σε ήχους από παιχνίδια και στίχους δομημένους με λογική θεατρικού μονόπρακτου. Τη μουσική του έπαιξε live σε Ελλάδα και Γαλλία δουλεύοντας για τις παραστάσεις του με τη βασική του συνεργάτη Alexia C, τραγουδοποιό που επίσης ζει και δημιουργεί στο Παρίσι. 

Τον Απρίλιο του 2016 ηχογράφησε το EP ''The Big Picture'' και ξεκίνησε τα γυρίσματα μιας τριλογίας video-clip συνεργαζόμενος με τον Γάλλο κινηματογραφιστή Maxime Gaudet. Με αυτόν τον δίσκο ο Alex Mentis έχτισε μία δουλειά βασισμένη σε περισσότερο ηλεκτρονικούς ήχους και το κάθε τραγούδι λειτούργησε σαν script πάνω στο οποίο σκηνοθέτησε την live performance του σε συνεργασία με την χορογράφο Μαίρη Παρδαλάκη. 

Το ''The Big Picture'' θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο ενώ ζωντανά θα το παρουσιάσει στην Ελλάδα στις 11 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Αθηναΐς. 

Μία μέρα πριν την παρουσίαση του ''The Big Picture'' στην Αθηναΐδα, ο Alex Mentis βρίσκεται στα μικρόφωνα του Boem Radio. Την Πέμπτη 10/11/2016 στις 16:00


''The Big Picture'' και η ανάγκη να πάρουμε απόσταση από την πραγματικότητα. Ο Alex Mentis ζει και δημιουργεί στο Παρίσι. Aφήνει όμως για λίγο τη βάση του κι έρχεται για μια και μοναδική παράσταση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Παίρνει τις ιστορίες των δικών του ανθρώπων και τις κάνει ήχο, στίχο και κίνηση για να διηγηθεί τις σκέψεις που όλοι κάνουμε το βράδυ, όταν τα φώτα σβήνουν και είμαστε μόνοι με τον εαυτό μας. Κυνισμός, ειρωνία, ήχοι ηλεκτρονικοί και ήχοι αντικειμένων είναι τα εργαλεία του. 

Η χορεύτρια και performer Μαίρη Παρδαλάκη, σχεδόν σαν ηρωίδα από ταινία του Trier, επεμβαίνει για να εκφράσει κόσμους παράλληλους στα τραγούδια.

Το ''The Big Picture'' είναι το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που δεν ακολουθεί κανόνες και είδη. Είναι η δουλειά ενός μουσικού που συνειδητά δεν ανήκει πουθενά και χτίζει την καλλιτεχνική του ταυτότητα μέρα με τη μέρα.

Στο πλευρό του θα βρίσκεται η τραγουδοποιός Alexia C, αποδεικνύοντας ότι η σκληρότητα και τα όνειρα μπορούν να συνυπάρξουν γιατί κανείς δεν είναι μόνο ό,τι φαίνεται. 


Alex Mentis

Site

facebook

Alexia C

Site

facebook

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 21:30

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος