Agenda Theater

Cavewoman στο Coronet, Του γέλιου… Super woman!

Boem Team

Ακόμη κι αν δεν την θυμάσαι από το προ 12αετίας τηλεριάλιτι «Fame Story», σίγουρα γνωρίζεις τη Σύλβια Δελικούρα από διάφορους ρόλους στην τηλεόραση, όπου υποδυόταν κυρίως την αφελή, σχεδόν… χαζούλα τύπισσα. Με αυτό κατά νου πηγαίνεις να τη δεις επί σκηνής «Coronet» στη «γυναίκα των σπηλαίων». Τη γυναικεία απάντηση στον πολυεπιτυχημένο «Caveman». Μία περιέργεια, μία «προκατάληψη» γι’ αυτό που θα δεις την έχεις. Δεν σου ‘χουν πει να μην κρίνεις το βιβλίο από το εξώφυλλό του; Πολύ σωστά στο ‘χουν πει, αφού δεν θες παραπάνω από 5 λεπτά για να πάνε αυτές οι σκέψεις στο recycle bin του «σκληρού» σου και να διασκεδάσεις με την ψυχή σου σε ένα μονόλογο με έντονες επιρροές από stand up comedy. Ε σε αυτό έχει βοηθήσει κι η διασκευή της διεθνούς πλέον comedian Κατερίνας Βρανά.  

Η Εύα Τριβιζά, ως πρωτόπλαστη βαριέται αφόρητα, έτσι ανταλλάσει το ένα της στήθος με ένα σύντροφο. Και το όνομα αυτού του… άντρας. Το όνομά του στην Ελλάδα του σήμερα, Χαραλάμπης. Η ζωή σε κάποιο μικρό διαμέρισμα τίγκα στο «IKEA» είναι δύσκολη για μια γυναίκα με ή άνευ Χαραλάμπη. Ειδικά όταν αυτός εξαφανίζεται κι η Εύα μένει μόνη. Την επόμενη μέρα παντρεύονται. Το κοινό που είναι καλεσμένο στο γάμο κατέφτασε μία μέρα νωρίτερα (πάλι λάθος έχει κάνει ο Χαραλάμπης στις προσκλήσεις!), παίρνοντας μέρος στην όλη «διαδικασία» εσωτερικής αναζήτησης της «Εύας» που εξωτερικεύεται με τον πιο αστείο τρόπο. Και σιγά μην ήταν μόνη της στη σκηνή. «Μαζί» της βρίσκονται ο Χαραλάμπης, η πεθερά κυρία Τσαλαπατάκη, αλλά και 2-3 κολλητές της νύφης έτοιμες να σχολιάσουν τα ΠΑΝΤΑ. 

Με την υπογραφή της Emma Person, η «εκδίκηση» στον «Caveman» είναι από αυτές που παραστάσεις που βασίζονται στο ταλέντο του ενός και μοναδικού πρωταγωνιστή τους. Η Δελικούρα την παίρνει πάνω της και την βγάζει από το σπήλαιο των επιφυλάξεων και της βαρεμάρας που μπορεί να χαρακτηρίζουν το είδος του μονόλογου. Χωρίς σκηνικά «τερτίπια» πιάνει το κοινό και το κρατάει στην άκρη της καρέκλας μέχρι το τέλος. Καθημερινή γλώσσα, απίστευτο χιούμορ κι ένα κορίτσι που μόλις γέννησε να «καταπίνει» τη σκηνή κι όχι το αντίθετο.

Παρά τα όποια «κλισέ» της μάχης των δύο φύλων (η αλήθεια είναι πως το ‘χουμε δει πολλές φορές το συγκεκριμένο εργάκι) η «Cavewoman» δια υποκριτικού ταλέντου Σύλβιας Δελικούρα, διασκευή Κατερίνας Βρανά και σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου σκίζει!

«Cavewoman» Της Emma Peirson

CORONET

Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι

τηλέφωνα : 210 – 7012123 και 210 – 7012511

Συντελεστες:

Διασκευή – Κατερίνα Βρανά

Σκηνοθεσία – Γιώργος Οικονόμου

Βοηθός Σκηνοθέτη – Γιώργος Παπανδρέου

Στο ρόλο της Cavewoman, η Σύλβια Δελικούρα

Μέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή : 21.15

Σάββατο : 21.15

Κυριακή : 20.00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος : 15 ευρώ

Μειωμένο : 12 ευρώ (ισχύει για φοιτητές, ανέργους και άνω των 65) 

Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος