Agenda Theater

Choreogenic II_atrium stimulation

Boem Team

Η χωροκινητική τοποειδική (site specific) performance που επιτελείται στο αίθριο του μουσείου Μπενάκη επιχειρεί να ενεργοποιήσει λανθάνουσες χωρικές ιδιότητες του αιθρίου με την εμπλοκή  πολλαπλών χωροποιητικών συστημάτων (κίνηση, φως, ήχος και ψηφιακά  μέσα). Η χορογραφημένη κίνηση και η πολυμεσική διάδραση με το χώρο οδηγεί σταδιακά στην αποδόμηση της αυστηρής γεωμετρίας του κτηρίου καθώς και της συμβατικής αισθητικής και εννοιολογικής αντίληψης του χωρικού πεδίου. 

H performance πραγματοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης [OUT]-TOPIAS: περφόρμανς και υπαίθριος/δημόσιος χώρος, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη και του deviant GaZe σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Prague Quadrennial of Performance Design & Space.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γεωργία Αντζάμπου, Χρυσούλα Καραδήμα, Νίκος Κουρνιάτης

Χορογραφική μελέτη: Γεωργία Αντζάμπου

Χωρική Μελέτη: Χρυσούλα Καραδήμα, Νίκος Κουρνιάτης 

Sound editing, πρωτότυπη μουσική: Αποστόλης Αλυσανδράτος

PERFORMERS : Μαρία Βλαχοστεργίου , Μαριλένα Βλαχοσωτήρου, Μαρίνα Λιάτσου. Κωνσταντίνα Μέρμελα, Ηλέκτρα Μετσίνη, Νάντια Παλαιολόγου, Σταματία Παπαθανάση, Γεωργία Σαββοπούλου, Μαίρη Ταλιαμπέ

Φωτισμοί: Βαγγέλης Καστανάς

Τεχνική υποστήριξη: Μάνος Γεωργακόπουλος

Φωτογραφία: Γιώργος Καμπόλης

Σχεδίαση έντυπου υλικού: Μαρία Βλαχοστεργίου 

Επικοινωνία και επιμέλεια/ μετάφραση κειμένων: Κωνσταντίνα Βουρνά 

Ευχαριστούμε το Βασίλη Καμπόλη για τη χορήγηση του έντυπου υλικού.

Facebook


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος