Point Of View

Διακοπικές Προφυλάξεις

Θοδωρής Τσοκανής

Και πλησιάζει που λες ρε συ ο καιρός που θα φύγουμε, θα πάμε διακοπές, άλλος σε νησί, άλλος σε χωριό, άλλος σε άλλη πόλη κι άλλος στο σπίτι - ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Κι έρχεται αυτό το καθισιό που όλοι αγαπάμε - γιατί μη μου πεις ότι θα σε χαλάσει να κάθεσαι 1-2-3-4 βδομάδες, δε θα σε χαλάσει καθόλου ακόμα και αν το μόνο νερό που θα δεις είναι αυτό της μπανιέρας - αν έχεις, αν δεν έχεις και της ντουζιέρας καλό είναι, πάρε και το ΚΑΛΑΣ να ρίξεις στα μαλάκια σου να το κάνεις θαλασσινό! (Betadine μη βάλεις, θα βρωμάς χειρουργείο και ουχί ακτές ονειρεμένες.)

Αυτό το επερχόμενο καθισιό που λες το ονειρεύομαι όλη τη χρονιά, ζω ουσιαστικά για 3-4 βδομάδες το χρόνο που δεν θα δουλεύω - μη με παρεξηγείς, αγαπώ τη δουλειά μου και τη δημιουργικότητα που εκείνη ώρες ώρες μου προσφέρει, αλλά το καθισιό δεν το αγαπώ μόνο, το λατρεύω κιόλας! Και δεν είναι μόνο το καθισιό, είναι και το ταξίδι, η μαγεία του που με θέλγει απερίφραστα και ασκαρδαμυκτί, δεν τ αλλάζω ως γνωστόν το ταξίδι με τίποτα… 

Αλλά πριν το ταξίδι είναι και οι ετοιμασίες, ε;

Βλέπεις, δεν πας με 2 βρακιά και 3 φανέλες κάπου - οπουδήποτε για 3 βδομάδες και κάτι, θέλει προετοιμασία το θέμα. Εκτός αυτού πρέπει κανείς να τακτοποιήσει και εκκρεμότητες και να δει τους πολύ οικείους του (βλ. μαμά και αδέρφια και φίλους), να ολοκληρώσει τα μποτέ του (βλ. μαλλί και νύχι), να καθαρίσει το σπίτι να το βρει σχετικά εμφανίσιμο όταν γυρίσει απ τα ξένα, να βρει τρόπο να ποτίζονται τα άνθη-φυτά για να μη γίνουν κάγκελο (ευτυχώς αυτό φέτος λύθηκε ματά από χρόνια ξηρασίας) και γενικώς να μη μείνουν εκκρεμότητες. Με ξέρεις εμένα κα τις υστερίες μου, με τις εκκρεμότητες δεν τα πάω καλά!

Αλλά άλλο ήθελα να σου πω! (και γιατί δεν το λες τόσην ώρα ρε συ και μας ζαλίζεις με τα φυτά και τα νύχια θα μου πεις ε; Έτσι!)

Τώρα λοιπόν στις διακοπές τις επερχόμενες που αρκετοί από μας θα έχουν, πολλά όμορφα θα συμβούν. Εκτός αυτών όμως ίσως (τι ίσως, σίγουρα) θα συμβούν και κάποια ευτράπελα. Γι αυτό θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή σε αυτά και να σου μιλήσω για κάποιες προφυλάξεις που πρέπει να πάρεις.

1. Αντιηλιακό.

θυμάμαι μικρότερος που καθόμουν στον ήλιο με τις ώρες και καιγόμουν γιατί επειδή είμαι της Αρείας Φυλής σαν τον φίλο μου τον Κάσι δε μαυρίζω εύκολα, κοκκινίζω ευχάριστα και αστακοφέρνω ελαφρά, εκτός αν κάθομαι κάτω από ομπρέλα πασαλειμμένος με αντιηλιακό, εκεί πια μετά από μερικές μέρες αρχίζω και σκουραίνω και γουστάρω γιατί ως γνωστόν το μαύρο αδυνατίζει. Όπως και να χει, μην ξεχνάς να το βάζεις πριν το μπάνιο του λαού και μην κάθεσαι πολλή ώρα στον ήλιο. Καίει.

2. Κουνουπέξ.

Όπου κι αν πας, όπου βρεθείς, να θυμάσαι ότι οι μικροί αιματορουφήχτρες θα σου κάνουν καλή παρέα. Αποτέλεσμα της intimacy (ε;) που μπορεί να έχεις με αυτούς είναι φαγούρα, σπυράκια, και φυσικά αν είσαι γκαντεμόσαυρος όπως εγώ, φλουμπέτες. Οπότε υγρό για την πρίζα, φιδάκι στο μπαλκόνι και λοσιόν στο δέρμα (μια φορά που δεν έβρισκα αναπτήρα άναψα τσιγάρο με το φιδάκι - δε συνεχίζω, φαντάζεσαι). Επίσης να τσεκάρεις την κολώνια σου γιατί κάποιες τα έλκουν τα άτιμα (έχω μια κουνουποκολώνια, όποτε τη φοράω βράδυ με τρώνε ζωντανό).

3. Φαγητό

Να τρως ελαφρά και υγιεινά όσο μπορείς. Ο ήλιος, η θάλασσα και η ζέστη δε θέλουν στομάχι πρησμένο, θέλουν βιταμίνες και υγείες, εντάξει; Επίσης, αν φας σα το βόδι (και μη μου λες εμένα εγώ δεν τρώω, τσιμπάω σα σπουργιτάκι - σε έχω δει) μην βουτήξεις να δροσιστείς και μου πνιγείς και τρέχει η Παμέλα να σε βγάλει απ τα νερά, ποιον να πρωτοβγάλει κι αυτή η δύστυχη, έχει και τη μέση της με τα στήθια που κουβαλά... Με μέτρο και το φαγητό και  το ποτό. Και ναι, παγωτάκι επιτρέπεται και καρπουζάκι επιβάλλεται - δεν αναβάλλεται!

4. Ποτό

βλ. Φαγητό

5. Σεξ

Κάνε σεξ. Κάνε όσο θες, με όσους - όσες θες, όπως θες, όποτε θες και όπως θες. Αδυνατίζει, ομορφαίνει και φέρνει χαμόγελο ηλίθιας ευτυχίας στα χείλη. Αλλά προσοχή. Πάντα με προφυλάξεις. Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν. Θες να τρέχουμε στα γεραμάτα που είπε και ο μπαμπάς στη μαμά κάποια στιγμή κι έμεινε εκείνη να τον κοιτάζει σα χαμένη;

6. Βιβλίο

Αν είσαι απ αυτούς που διαβάζουν στην παραλία, πάρε περισσότερα βιβλία μαζί σου γιατί το ένα μπορεί να σου βγει μπαρούφα και ο γοητευτικός εξάδερφος της πρωταγωνίστριας - φτωχής πλην τίμιας αλλά πόσο όμορφης μόλις λύσει τα μαλλιά που είναι σαν καταρράχτης χρυσός με ανταύγειες φωτιάς - μπορεί να μην είναι και τόσο γοητευτικός και να ξενερώσεις. Έχε backup ή στην τελική πάρε 5-6 κυριακάτικες εφημερίδες να χει να διαβάζει όλο το νησι για κανά χρόνο...

7. Παρέα.

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ

με ποιους θα πας διακοπές. Μην είσαι αθώο περιστέρι. Στις διακοπές βγάζουμε όλοι τα απωθημένα μας και μπορεί ο γαμάτος τύπος που έχεις γνωρίσει πριν 2 μήνες και περνάς τέλεια όταν πάτε για ποτά, να μετατραπεί στο μεγαλύτερο μαλάκα έβερ. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, πάρε κι ένα κουτί Αταράξ να σου βρίσκονται. Έχω πάθει και στα λέω!

8. Τσιγάρα.

Αν καπνίζεις κάτι εξωτικό και δυσεύρετο μην περιμένεις να το έχει η κυρά Φρόσω στην Άνω Καρδιτσομαγούλα που διατηρεί περίπτερο - μίνι μάρκετ - χασαποταβέρνα - οινοπωλείον - παντοπωλείον - εδώδιμα και αποικιακά. Προμηθεύσου εκτός αν αποφασίσεις να το κόψεις εν μέσω των διακοπων. Τα Αταράξ θα βοηθήσουν και εκεί.

Αυτά είχα να σου πω, έτσι να σε βοηθήσω λίγο για να αποφύγεις τις κακοτοπιές, σε φιλώ γλυκά γλυκά και ραντεβού μουσικό το Σεπτέμβρη! Καλές διακοπές!


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος