Point Of View

Εδώ και τώρα εκλογές… Παρντόν;

Boem Team

Έλα κόψε τις βλακείες. Τι; Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για το μεγάλο νικητή του «Dancing With The Stars»; Ψέματα λες! Αφού θυμάμαι την Πιπιλή με πουέντ να «χορεύει» στην πίστα. Ααα ήταν last, last year αυτό! Μάλιστα.

Τι; Ούτε για την Γιουροβίζιον ψηφίζουμε; Ε πλάκα μου κάνεις. Και η Καλομοίρα που «μούντζωνε» το στήθος της στη σκηνή δεν ήταν πολιτική τοποθέτηση; «Political statement» που λένε και στο χωρίο της. Ούτε εδώ έχω πέσει μέσα; WTF? 

Τελεία (και παύλα;), Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (πώς είπατε;), ΑΝ.ΕΛ (lines;), ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (θυμίζεις κάτι από Ελλάδα). Κ.Ε.Α.Ν. (χυμοί δεν είναι αυτό;) Ο.Κ.Δ.Ε. (γλωσσοδέτης), ΕΛΚΣΙ (κάτι σαν την… Θέλξη), Το Ποτάμι (τρέχει ανάμεσά μας!). Μα τι είναι ΟΛΑ αυτά; Ποιος τα ίδρυσε και κυρίως ποιος θα τα ψηφίσει;

Θα μου πεις, εδώ μπήκε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, που ακόμη και οι βαφές (;) που βγάζει για τα πασχαλινά αβγά, χάλια είναι!

Οι μισοί Έλληνες ψηφίζουν κι οι άλλοι μισοί κατεβαίνουν υποψήφιοι σε κάθε είδους εκλογές. 

Ψήφισε. Ψήφισε! Τον καλύτερο. Τον πιο ευθυτενή. Αυτόν με την πιο συμπαθητική φάτσα. Την πιο καλοντυμένη. Την πιο ξανθιά. Αυτόν που μπορεί να βάλει το παιδί-αδερφό-γκόμενο-ξάδερφο σου στο Δημόσιο («Μην είσαι χαζός. Ακόμη τα κάνουν αυτά κι ας μην το λένε» μου ‘πε συνωμοτικά μία θείτσα της προάλλες). Ξέσπασε κι εσύ για ένα ΕΣΠΑ. Αφού κανείς δεν νοιάζεται για τις πολιτικές θέσεις. Οι προγραμματικές δηλώσεις όπως όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης θα μείνουν μόνο στα χαρτιά. Ευρώ ή Δραχμή θα συνεχίσεις να μετράς τα τάλιρο-δίφραγκα για να την βγάλεις κι αυτόν το μήνα. 

Για ποια αλλαγή και λοιπά κουραφέξαλα μιλάμε; Ακόμη να πάρουμε χαμπάρι ότι ένα ολόκληρο έθνος είναι σαν τον σκύλο του Παβλόφ. Ακόμη χειρότερα, λιγότερο… γκλαμουράτα εννοώ, σαν την αρκούδα με τον αρκουδιάρη να δίνει προσταγές  τύπου «Κάνε την Βουγιουκλάκη» ή «χόρεψε τσιφτετέλι». Ο ρόλος του αρκουδιάρη ξέρετε που πηγαίνει, αλλά και μεταφορικά τι συμβολίζει το… φως, το αληθινό, που μας αναβοσβήνουν οι Τροϊκανοί. 

«ΔΝΤ αγάπη μου». «Το Μνημόνιο σέρνει καράβι». Αυτοί είναι τίτλοι για το δράμα που ζούμε!

Ευτυχώς λίγες 24ώρα πριν την κάλπη μου ‘ρθε το πρώτο προεκλογικό SMS. Έφτασε στο γραμματοκιβώτιο το φέιγ βολάν. 

Μωρέ καλύτερα να ψηφίζαμε για τη Μορφούλα κι ας είναι λίγο ξινούλα...

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος