Agenda Theater

Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνα σας

Boem Team

Η πρώτη ιδιωτικοποίηση δημόσιας γης απειλεί το αυθαίρετο εξοχικό του Αντώνη Τάδε και μαζί ολόκληρη την προσωπική του μυθολογία. Κυρίως όμως απειλεί το μέλλον των παιδιών του, τουλάχιστον όπως ο ίδιος το έχει φανταστεί. Αποφασισμένος να παλέψει μέχρις εσχάτων για να σώσει την «επένδυση ζωής» του, ο Αντώνης θα συγκρουστεί όχι μόνο με τους κρατικούς μηχανισμούς αλλά και με τα ίδια του τα παιδιά. Ανίσχυρος απέναντι στο κράτος και το ξένο κεφάλαιο, ο Αντώνης Τάδε θα κηρύξει ανεξάρτητο κράτος τη γη που ο ίδιος έχει καταπατήσει και θα στεφθεί λαϊκός ήρωας για μία ημέρα. Το ζήτημα όμως ήταν πάντα η επόμενη. Αυτή που κάποτε ανήκε στα παιδιά του.

Η νέα πολυσχιδής συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ*, που εντυπωσίασε με το τελευταίο της μυθιστόρημα Πώς φιλιούνται οι αχινοί, παρουσιάζει στην Πειραματική Σκηνή –Ι την παλιά «κακή» γενιά να συγκρούεται -οπλισμένη- με την «κακομαθημένη» καινούρια. Το θυμικό δίκαιο με το αστικό και την τυπική ελληνική οικογένεια με την ίδια της την επιβίωση.

Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Σαράντος – Γεώργιος Ζερβουλάκος, σκηνοθέτης με αξιοσημείωτη πορεία και βραβεύσεις στο εξωτερικό, που παρουσιάζει για πρώτη φορά δουλειά του στην Αθήνα. 

Διάρκεια παράστασης : 1:40΄

Το έργο παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Σαράντος - Γεώργιος Ζερβουλάκος

Σκηνικά - Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Σαράντος - Γεώργιος Ζερβουλάκος

Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής

Σύμβουλος δραματουργίας: Στέλλα Ράπτη 

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Video: Νίκος Πάστρας

Υπέρτιτλοι: Μαρί Τραγουστή

Διανομή

Μανώλης Μαυροματάκης:  Αντώνης Τάδε

Δημήτρης Πασσάς: Γιός Τάδε

Ρόζα Προδρόμου: Κόρη Τάδε

Eva Maria Sommersberg: Εύα, μια φίλη από τη Γερμανία

Φωτογράφος παράστασης: Κάρολ Τζάρεκ

ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Εθνικό Θέατρο - Πειραματική Σκηνή -1 (Σκηνή «Κατίνα Παξινού») - Κτίριο Rex Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210-3305074, 210-7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00 

Γενική είσοδος:  10€,  6€ για ανέργους


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος