Φιλοσοφούμεν άνευ malakias

Κωστής Γωγιός

Περί μαλακίας η κεντρική ιδέα του κειμένου σήμερα, καθώς όλες οι ειδήσεις περιστρέφονται γύρω από αυτήν και τους οπαδούς της, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Με αυτό στο νου, θα μπορούσε να κάνω αναφορά και σε συλλόγους στο Ωραιόκαστρο, αλλά έχω αποφασίσει να κρατάω την στήλη καθαρή από σοβαρές ειδήσεις και ασόβαρους ανθρώπους. Ας ξεκινήσουμε:

Η δημοσιογραφία δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Απαιτεί σπατάλη ωρών και κιλών ιδρώτα για να βγει ένα καλό ρεπορτάζ, αλλά και προσωπική εργασία. Στην ΕΡΤ, κύριοι, κάνουν ρεπορτάζ: Δυναμικό ρεπορτάζ, με προσωπική εργασία, ενίοτε και χειρωνακτική, αψηφώντας την κούραση (και τον κανόνα που θέλει να σβήνεις το ιστορικό του υπολογιστή σου, μετά από πλοήγηση σε πο(ρ)νηρά sites). Κάθε έφηβος λούζεται από κρύο ιδρώτα, κάθε φορά που κάποιος ξεκινάει να γράφει www.you στο pc του, φοβούμενος ότι το ιστορικό του θα προδώσει τις περιηγήσεις του, όχι όμως οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. 

Το χθεσινό ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το «πόθεν έσχες», για να γίνει πιο κατανοητό, περιλάμβανε κοντινές λήψεις σε υπολογιστή δημοσιογράφου που ξεκινούσε να πληκτρολογεί po, από το pothen.gr. Έλα όμως που κάποιος μερακλής συνάδελφος του ή ο ίδιος, είχε επισκεφθεί το γνωστό site PornHub, με αποτέλεσμα ο Browser του να το βγάλει στις επιλογές και μάλιστα και συγκεκριμένο video που είχε δει ο ξαναμμένος εργαζόμενος. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη λήψη θα ήταν πιο ταιριαστή σε κάποιο ρεπορτάζ με νέους φόρους ή τον ΕΝΦΙΑ, αλλά όπως τη βρίσκει κανείς.  

Κι από τον υπάλληλο της ΕΡΤ που άφηνε το DNA του στη δουλειά, περνάμε στην Ασία σε έναν άλλο malaka. Οι Γιαπωνέζοι, ίσως σε έναν άτυπο φόρο τιμής στις πολιτικές επιλογές του Έλληνα, ονόμασαν “Malaka” τον τυφώνα που πρόκειται να τους πλήξει. Ως γνήσιος malakas μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές και δεν είναι τυχαίο που οι αμερικάνικες βάσεις, οι οποίες βρίσκονται στο νησί Okinawa, βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής 4, δηλαδή αρκετά υψηλή. Για δεύτερη φορά μέσα σε 6 χρόνια, ο τυφώνας Malakas αναμένεται να χτυπήσει στις Φιλιππίνες με ανέμους 95 χιλιομέτρων και οι πάντες είναι σε επιφυλακή για να προλάβουν τις φυσικές καταστροφές από το πέρασμα του. Αν έλειπε η φράση για τους ανέμους, η προηγούμενη πρόταση θα μπορούσε να περιγράφει την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, τα τελευταία 40 χρόνια το λιγότερο.

Παραμένουμε στην πολύπαθη ήπειρο της Ασίας και μεταφερόμαστε, με τη βοήθεια του τυφώνα, στο Βιετνάμ. Ένα ζευγάρι φοιτητών αποφάσισε να κάνει σεξ για πρώτη φορά. Το κακό είναι ότι ήταν άπειροι και οι δύο, κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν υπάλληλοι της κρατικής τηλεόρασης για να έχουν δει και καμιά τσόντα, κι έτσι, αποπειράθηκαν μ’ αυτά που ήξεραν να συνευρεθούν. Κάτι είχαν ακούσει για το προφυλακτικό, αλλά ο τύπος ήταν πολύ ντροπαλός για να πάει να αγοράσει, οπότε το πιο λογικό που βρήκαν να κάνουν ήταν να χρησιμοποιήσουν σακούλα. Όλοι το έχουμε σκεφτεί κάποιο μεθυσμένο βράδυ, που το μόνο που είναι ανοιχτό είναι το ένα μας μάτι, αλλά ούτε και τότε δεν το έχουμε επιχειρήσει. 

Το ζευγάρι έκανε τελικά για πρώτη (και ίσως τελευταία) φορά σεξ, πριν καταλήξει στο νοσοκομείο από αιμορραγία στα γεννητικά όργανα. Η σκληρή σακούλα, χωρίς λίπανση και ελαστικότητα, δεν βοηθούσε στην τριβή και το ζευγάρι κάποια στιγμή κατάλαβε ότι μάλλον δεν θα έπρεπε να υπήρχε τόσος πόνος και αίμα («Έλα βρε μωρό μου, μην ανησυχείς. Ο κολλητός μου ο Linh μου είπε ότι κι αυτός πονούσε λίγο στην αρχή. Η μυρωδιά; Σαν καμένο πλαστικό; Όχι όχι, ο υμένας είναι που έσπασε, έλα να συνεχίσουμε»). Σε έρευνα που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Ανόι σε 2700 φοιτητές, προέκυψε ότι μόλις το 16% δήλωσε ότι έχει σεξουαλικές επαφές. Από αυτούς, το 1/3 χρησιμοποιεί προφυλακτικό και μάλιστα το 25% δηλώνει ότι ντρέπεται να αγοράσει. Ε, μάλλον μετά δεν θα ντρέπονται να αγοράζουν πάνες ή αλοιφές για τη γονόρροια(«Αχ σε ευχαριστώ και μου έλειπε αυτό το ΣΜΝ από τη συλλογή μου!»). Κάτι σαν το σλόγκαν του Pokemon Go, “Gotta catch them all”.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος