Agenda Music

Hindi Zahra

Boem Team

Πλησιάζει η στιγμή που οι ήχοι του Beautiful Τango  και η μελωδική φωνή της Hindi Zahra θα πλημμυρίσουν το Θέατρο Παλλάς. Το βράδυ της Παρασκευής, 3 Μαρτίου το Αθηναϊκό κοινό θα υποδεχθεί για πρώτη φορά τη σαγηνευτική, μοναδική αυτή καλλιτεχνική περσόνα.

Ιδού οι τελευταίες χρηστικές λεπτομέρειες

Εισιτήρια προπωλούνται μόνο στο δίκτυο viva https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-pallas/hindi-zahra/ 

Την ημέρα της συναυλίας εισιτήρια θα πωλούνται και στο ταμείο του Παλλάς από τις 10:00

Οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 20:00

Η Hindi Zahra θα βρεθεί στην σκηνή στις 21:00

Η ξεχωριστή Hindi Zahra έρχεται στην Αθήνα σε μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Παλλάς, να μας μαγέψει! 

Τη Hindi Zahra τη γνωρίσαμε το 2010, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, Handmade.  Το άλμπουμε ανοίγει με μια επιτυχία της, που αγαπήθηκε πολύ, το Beautiful Tango, αλλά το τραγούδι που την έκανε διάσημη ήταν το Stand Up, που έφτασε τα 26.000.000 (!) views στο YouTube... και έγινε και το τραγούδι της επίσημης καμπάνιας της Western Union.


Όπως η Hindi Zahra έχει απλωμένες τις ρίζες της καταγωγής της σε δύο ηπείρους, στη Βόρεια Αφρική και στην Ευρώπη, μιας και γεννήθηκε στο Μαρόκο από ντόπια μητέρα και πατέρα Γάλλο στρατιώτη, έτσι απολύτως μοναδικά, είναι και τα ρυθμικά στοιχεία των τραγουδιών της.

Εάν τολμούσαμε να περιγράψουμε τη μουσική της, θα λέγαμε ότι είναι ένα μείγμα από soul-folk και τζαζ, που έχει της ρίζες του στο μαροκινό νότο, στα σύνορα της μαύρης κουλτούρας. Η ρυθμική βάση των τραγουδιών της έχει έντονες ethnic επιρροές, ενώ οι μελωδίες τους είναι δυτικότροπες.


Την αποκάλεσαν, «Patti Smith της Βόρειας Αφρικής» και το δεύτερο άλμπουμ της, Homeland (που κυκλοφόρησε το 2015), περιγράφηκε σαν «blues της ερήμου με αφροαμερικάνικες επιρροές». Άλλοι την αποκαλούν σύγχρονη Beth Gibbons και πολλοί την συγκρίνουν με τη Νorah Jones ... Όπως και να έχει ... το κοινό την λατρεύει!

Η Hindi Zahra είναι μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη... Όχι μόνο τραγουδά και γράφει τους στίχους, αλλά και ενορχηστρώνει και κάνει η ίδια την παραγωγή των δίσκων της. Η Hindi Zahra σχολιάζει για τη μουσική της: «... είναι σαν ένα πάζλ... Πρώτα γράφω τους στίχους, μετά ηχογραφώ τα κρουστά, μετά προσθέτω τις κιθάρες και τότε εμφανίζεται η μελωδία. Όταν οι κιθάρες αποκαλύπτουν τη μελωδία, είναι η ώρα των στίχων που έχω γράψει, πολλές φόρες μόνο τέσσερεις φράσεις. Είναι η στιγμή που η μελωδία αρχίζει να αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού...»

Τα κομμάτια του πάζλ της μουσικής προσωπικότητας της Hindi Zahra περιλαμβάνουν τις Βερβερίνικες ρίζες της καταγωγής της, τη μουσική της Βραζιλίας, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Ινδίας και του Ιράν. Όλα τα μουσικά είδη διασταυρώνονται και αλληλεπιδρούν το ένα στο άλλο και αναμειγνύονται στη μουσική της, όπως ακριβώς το Μαρόκο αποτελεί το σταυροδρόμι τόσων πολιτισμών.


Όλα ξεκινούν με τον ρυθμό... «Είναι σαν την καμήλα, αυτό το πανέμορφο ζώο...» λέει γελώντας η Hindi Zahra. «έχει τον δικό της ρυθμό, αλλά ο ρυθμός της είναι γεμάτος δύναμη. Αυτό το ρυθμό θέλω να κατακτήσω. Έχω εμμονή με τα κρουστά. Ακούω ένα ρυθμό από το Πράσινο Ακρωτήριο και αμέσως θέλω να το ακούσω στον παραδοσιακό λαϊκό ήχο του Μαρόκο, στο chabii. Ακούω τους Animal Collective, τον José González, hip-hop, τους Tinariwen. Είμαι επίσης φαν της Θιβετιανής μουσικής."

Η ζωή της Hindi Zahra είναι ένα ταξίδι. Εκτός από την μουσική, ασχολείται με την ζωγραφική και έχει παίξει και στις ταινίες των, Fatih Akin: The Cut (Η Μαχαιριά) και Tala Hadid: Itar el-layl (The Narrow Frame of Midnight). Όταν τη ρωτούν για την ηθοποιϊα δηλώνει: «... είναι σαν το κολύμπι... δεν ξέρεις να κολυμπάς αλλά όταν χρειαστεί, απλά πηδάς στο νερό... Είναι μια τρέλα... πως θα μπορούσα να πω όχι...»

Εξαιρετικοί μουσικοί θα συνοδέψουν τη Hindi Zahra στο Παλλάς, το βράδυ της Παρασκευής, 3 Μαρτίου, στην πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε αθηναϊκό κοινό, ...

Ας ταξιδέψουμε μαζί τους...


Hindi Zahra, φωνή

Jerome Plasseraud, κιθάρες

Paul Salvagnac, κιθάρες

David Dupuis, πλήκτρα και πνευστά

Jeff Hallam, μπάσο

Raphael Seguinier, ντραμς

Ze Luis Nascimento, κρουστά

Official pages Hindi Zahra : Official Site - Facebook Page

Ακολουθήστε το event

H προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε

https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-pallas/hindi-zahra/ 

Τιμές Εισιτηρίων

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 15 ευρώ

Ε' Ζώνη: 20 ευρώ

Δ' Ζώνη: 25 ευρώ

Γ' Ζώνη: 30 ευρώ

Β' Ζώνη: 35 ευρώ

Α' Ζώνη: 40 ευρώ

VIP εισιτήρια: 45 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

www.viva.gr 

στο τηλέφωνο 11876

μέσω vivawallet & σε όλα τα καταστήματα Public, Seven Spots, Relaod, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης

Θέατρο Παλλάς

Βουκουρεστίου 5

τηλ.: 210 3213 100


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος