Agenda Theater

Η Εφηβική Σκηνή του Μικρού Εθνικού βρίσκει το σπίτι της στο Ισόγειο Rex

Boem Team

Το Εθνικό Θέατρο λίγο πριν κλείσει η θεατρική περίοδος 2017-2018, δίνει βήμα στους εφήβους με μια σειρά παραστάσεων από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και την παράσταση «Το ταξίδι», σε συμπαραγωγή με την Unicef και σε χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG-ECHO).

Προτείνει θέατρο από, με και για έφηβους, φτιάχνοντας ένα μωσαϊκό από τις ανησυχίες και τα οράματά τους και προσκαλεί όλες τις γενιές θεατών να το μοιραστούν μαζί της.

Το Μικρό Εθνικό υποστηρίζει έμπρακτα πως το θέατρο από νέους για νέους μπορεί να είναι τέχνη και παιχνίδι μαζί, αποκορύφωμα της φαντασίας και της επινοητικότητας, και πεδίο σύγχρονης καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

• ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, σε σκηνοθεσία  Σοφίας Βγενοπούλου

2-6/5 και 9-13/5, στις 21:00 

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του σε έφηβους πρόσφυγες, 

Είκοσι έφηβοι, πρόσφυγες και Έλληνες, κάνουν θέατρο. Μιλάνε με χειρονομίες, με αμήχανες αγκαλιές, με βλέμματα όλο ερωτηματκά, με νανουρίσματα, με γέλια, με εικόνες απο τους  εφιάλτες τους και με τα παραμύθια της χώρας τους ο καθένας, μιλάνε με τη γλώσσα που φτιάχνουν, την γλώσσα της ομάδας τους.  Μαζί τους επαγγελματίες ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου, και η πίστη όλων μας πως το θέατρο μπορεί στ’ αλήθεια να μεταμορφώσει ζωές. 

• MUNDUSNOVUS ή Τα παιδιά της τρικυμίας 

Τετάρτη 9/5 και Πέμπτη 10/5, στις 20:00

Από το εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Χτίζοντας ένα ρόλο διακειμενικά», Υπεύθυνοι εργαστηρίου/Σκηνοθεσία και Δραματουργία Γιαννίκου Μαρία Μαντώ, Μανιάτης Γιάννης Ιόλαος

• Η ΧΟΡΩΔΙΑ, νέο ελληνικό θεατρικό έργο από το εργαστήριο του Μικρού Εθνικού «Νέες φωνές»

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άρτεμις Μάνου

Σάββατο 5/5 και Παρασκευή 11/5, στις 20:00

• ΕΥΡΥΔΙΚΕΣ, από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικού Tεχνικές Συνόλου. 

Υπεύθυνη εργαστηρίου/Σκηνοθεσία Κατερίνα Σκουρλή

Τετάρτη 2/5 στις 20:00 και Σάββατο 5/5, στις 21:00

• ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, μια βωβή κωμωδία μετά μουσικής. 

Από το θεατρικό εργαστήριο του Μικρού Εθνικου Βουβό και Σωματικό Θέατρο. Υπεύθυνος εργαστηρίου/Σκηνοθεσία Θανάσης Μεγαλόπουλος

Τετάρτη 2/5 στις 21:00 και Κυριακή 13/5 στις 20:00

• ΔΕΝ ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, εφηβική θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» από την συνεργασία μας με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του Δημου Αθήνας. Υπέυθυνοι εργαστηρίου/Σκηνοθεσία και Κείμενο: Άρτεμις Μάνου, Βαγγέλης Κυριακού

Παρασκευή 4/5 και Κυριακή 6/5 στις 20:00 

• ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ....Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ, εφηβική θεατρική ομάδα του 48ου Γυμνάσιου Αθήνας, από την συνεργασία μας με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του Δημου Αθήνας. Υπεύθυνοι /Σκηνοθεσία και Δραματουργία Ελένη Ζαραφείδου, Βαλάντης Φράγκος, Αντιγόνη Φρυδά

Πέμπτη 3/5 και Σάββατο 12/5 στις  στις 20:00

*Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία που

μετατρέπει σχολικά κτίρια σε κέντρα πολιτισμού και συνάντησης φιλοξενώντας δωρεάν δράσεις για όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα. Αποκλειστικός δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την υποστήριξη του Athens Partnership.

** Το Ισόγειο Rex, ανακατασκευάζεται με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος