Point Of View

Η Θηλιά - Κριτική

Παύλος Λάμπρου

Δύο φίλοι αποφασίζουν να δολοφονήσουν έναν συμφοιτητή τους προσπαθώντας να διαπράξουν το τέλειο έγκλημα. Τα φώτα χαμηλώνουν και στα μάτια μας διαπράττεται ο «τέλειος φόνος». Άραγε είναι;

Στην αλαζονεία της νεότητας τους αποφασίζουν να δώσουν ένα δείπνο καλώντας τον πατέρα του θύματος, την αρραβωνιαστικιά του, τον πρώην φίλο της αλλά κι έναν ευφυή καθηγητή τους, πρόκληση και ρίσκο.  Και κάπου εδώ αρχίζει το παιχνίδι.

Με σκηνοθεσία που σε κρατάει καθηλωμένο στην καρέκλα, να ακούς τις ανάσες τους και να ακροβατείς μεταξύ θύματος και θύτη γίνεσαι κι εσύ μέρος αυτού του ιδιότυπου δείπνου. Εξαιρετική η σκηνή όπου ενώ ακούγεται να παίζει βαλς οι ηθοποιοί στροβιλίζονται σε ρυθμούς swing δείχνοντας τα προσωπικά τους αδιέξοδα ενώ οι σκηνές της αρχής και του φινάλε της παράστασης με την Κέλλυ Πήλιουρα να παίζει με τα φώτα και να δημιουργεί ζωντανούς πίνακες ζωγραφικής, απλά μαγικές.

Ο Νίκος Ορφανός μας πείθει στον ρόλο του καθηγητή (αν και άνευρος σε κάποια σημεία) και στις αντιπαραθέσεις του με τον Δημήτρη Γκουτζαμάνη. Εξαιρετικές οι δύο κυρίες Ιωάννα Ασημακοπούλου και Νάντια Πυθαρά, με την δεύτερη να κερδίζει στα σημεία αλλά θεωρώ ότι ο μπάτλερ (Γιώργος Καπινιάρης) κλέβει την παράσταση. Ο Αντώνης Τακτικός υπερβολικός στο παίξιμό του, σε κάποια σημεία χάνει το μέτρο και φαίνεται σαν να λειτουργεί αυτόνομα και να μην παρακολουθεί τους άλλους ηθοποιούς, ενώ ο Σόλων Τσούνης είναι απλά διεκπεραιωτικός.

Είναι μία παράσταση που ο χρόνος κυλάει ευχάριστα, φροντισμένη και καλοδουλεμένη (αν και σε κάποια σημεία υπήρχε υποκριτική ανισότητα από πλευράς ηθοποιών), ανατρεπτική σε κάποια σημεία που σε κάνει να χαμογελάς από την μία αλλά και να αγωνιάς από την άλλη. 

«Η Θηλιά» του Πάτρικ Χάμιλτον σε σκηνοθεσία Κέλλυς Πήλιουρα είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ δωματίου που γνωστό έγινε από την ομώνυμη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. 

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος