Agenda Theater

#leksis

Θοδωρής Τσοκανής

Το Roomie_B παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γεράσιμου Ελ Σερίφ. Λεπτομέρειες, υφές, στιγμές, τοπία αλλά και ανθρώπινες φιγούρες που σημαίνουν και επισημαίνονται από λέξεις. Οι λέξεις αυτές τονίζουν και ερμηνεύουν με  παιχνιδιάρικη διάθεση την προσωπική ματιά του στα πράγματα, δηλώνοντας αρκετές φορές συναισθήματα, χωρίς να θεωρούνται slogans. Πλαισιώνουν άραγε την φωτογραφία προτείνοντας στον θεατή έναν συνειρμό ή πλαισιώνονται από αυτήν; Σύμφωνα με τον ίδιο οι φωτογραφίες είναι αυτές που προηγήθηκαν, οι λέξεις ακολουθούν τα στιγμιότυπα που επιλέγει να προβάλει, τα επεξηγούν και τα συνοδεύουν. Στο τέλος όμως λειτουργούν ως ενιαίο σύνολο στα μάτια του θεατή και συναποτελούν μια άρρηκτη ενότητα.

Ο Γεράσιμος Ελ Σερίφ μένει στην Αθήνα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο, μέσα στα χρώματα, από πατέρα Αιγύπτιο και μητέρα Ικαριώτισσα. Σπούδασε interior design στον  ΑΚΤΟ. Είναι απόφοιτος της ανώτερης δραματικής σχολής ΠΡΟΒΑ. Εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός, ενδυματολόγος και σκηνογράφος τα τελευταία δέκα χρόνια. Ασχολείται με γλυπτικές κατασκευές, φωτογραφία και χορό.

Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα δοθούν στον Εθελοντικό μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

Δ.Π.

#leksis

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΛ ΣΕΡΙΦ

Εγκαίνια: 10 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20.00. Την βραδιά των εγκαινίων θα επενδύσει μουσικά η Ρουμπίνη Σταγκουράκη του Kosmos 93.6.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Οκτωβρίου-10 Νοεμβρίου 2016. 

Επιμέλεια έκθεσης: Διονύσης Πολιτόπουλος.

Roomie_b, Περικλέους 32, Σύνταγμα, 2130345795. Ωράριο λειτουργίας: 8.00 – 23.00.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος