Agenda Theater

Λουλούδια ... Με την Ματιά του Boem

Γιάννης Αντωνόπουλος

Τρεις γυναίκες ντυμένες στα 3 βασικά χρώματα, Κόκκινο, Πράσινο, Μπλε (RGB για τους γραφίστες...). Μαζί και χωριστά βιώνουν με τον τρόπο τους η καθεμία της εποχές του χρόνου, γεννιούνται σαν τις μικρές κάμπιες, απομυζούν από τα λουλούδια που φορούν στα μαλλιά το νέκταρ, ερωτεύονται, απογοητεύονται, διασκεδάζουν, γελάνε και κλαίνε όπως κάθε ον... 

Τρεις μοίρες, τρεις χάριτες κι όλοι οι συμβολισμοί που περιλαμβάνει ο αριθμός 3. Ο Γιώργος Καλογερόπουλος εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά με την πολύχρωμη απλοϊκότητα / πολυπλοκότητα ακουμπώντας ένα τόσο δύσκολο και πολυδιάστατο θέμα. Μέσα από το γέλιο αφήνει να φανεί σε κάποιες στιγμές το δράμα που βιώνει η κάθε γυναίκα, τον πόθο της για αναγέννηση, για άνθιση, για ολοκλήρωση... 

Η Frida Kahlo συναντά τα Haiku, η υπερβολή τον μινιμαλισμό, με τις μελωδίες και τις μουσικές να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Ο Γιώργος Καλογερόπουλος ντύνει εύστοχα είτε με τις δικές του μουσικές και στίχους, είτε με γνωστά Ελληνικά και ξένα τραγούδια τις 4 εποχές του χρόνου και τις 3  γυναίκες της παράστασης των Λουλουδιών. Χαρίζει απλόχερα στο κοινό που παρακολουθεί ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης, μια σκέψη που μένει για περισσότερη διερεύνηση, ένα λουλούδι από αυτά που κρύβει στην καρδιά και το μυαλό του.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους (ευτυχώς) κι ότι έχουν βάλει ένα στοίχημα με τους εαυτούς τους ότι μπορούν να πάνε το θέατρο κι ότι εννοούμε παραστατικές τέχνες γενικότερα ένα βήμα παραπάνω. Ευφυές στα όρια του παρανοϊκού (;), εσείς θα κρίνετε. 

Θα πρότεινα πάντως σε πολλούς "φτασμένους" σκηνοθέτες των ημερών μας να παρακολουθήσουν αυτή την παράσταση, όλο και κάτι έχουν να κερδίσουν.

Το λουλούδι θα ανθίσει παρ' όλες τις αντιξοότητες, η κάμπια θα μεταμορφωθεί σε πεταλούδα, η ζωή θα βρει τον τρόπο να ολοκληρωθεί όπως προστάζει η φύση... 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Κάθε Παρασκευή από 08/05/2015

Ώρα 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 10€ μειωμένο 5€

Θέατρο Κνωσός : Κνωσού 11 και Πατησίων 195

Σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος

Τηλ. Κρατήσεων : 210-8677070 , 6978201002


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη/Σκηνοθεσία/Μουσική/Στίχοι : Γιώργος Καλογερόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη : Νίκος Γεωργίου

Παίζουν

Γυναίκα (Πράσινη) : Δέσποινα Σολκίδου

Γυναίκα (Κόκκινη) : Mακρίνα Γεωργίου

Γυναίκα (Θαλασσιά) : Εύη Τσακλάνου

Βutler : Μαρία Μιχαηλίδου

Σχεδιασμός Χτενισμάτων : Δημήτρης Αναστασιάδης

Μακιγιάζ, Χτενίσματα : Μαρία Φελλά

Κινηματογράφηση/Video Art : Δημήτρης και Ορέστης Σταυρόπουλος

Σκηνικά/Κοστούμια : Γιώργος Καλογερόπουλος/Μαρία Μπάμπαρη

Χορογραφίες/Κινησιολογία : Εύη Τσακλάνου

Σχεδιασμός / κατασκευή Σκηνικού αντικειμένου : Τάσος Ανδρουλάκης

Φωτογραφίες : Γιώτα Ρόρου

Τεχνικός Ήχου/Φωτισμού : Νίκος Γεωργίου


Boem Photos/Videos : Νίκος Παπαδάκος

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος