Point Of View

Μα ... Τι ζούμε? Ο Λάμπρος Φισφής μόνο ξέρει!

Κωνσταντίνος Μπουγάς

Μπορεί να μη θυμάστε το... δύσκολο όνομά του, σίγουρα όμως αναγνωρίζετε την χαρακτηριστική του φυσιογνωμία. Από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις (βλ. Κάψε το σενάριο) έχετε καταλάβει ότι ο Λάμπρος Φισφής ασχολείται με το stand up comedy, ωστόσο, αν δεν τον έχετε δει σε μία από τις παραστάσεις του, δεν έχετε ιδέα για το ταλέντο του. Όχι μόνο στη σκηνή, αλλά και στο ρόλο του δημιουργού.

Το διαφορετικό “Τι ζούμε?” αποτελεί την καλύτερη απόδειξη αυτού. Είναι αλήθεια πως έτσι θα θέλαμε να 'ναι η νέα μορφή της μέχρι σήμερα “κακοποιημένης” επιθεώρησης (μην αναφέρω ονόματα... ο νοών νοείτο!). Να μην αφήνει τους περίεργους καιρούς που ζούμε σε χλωρό κλαρί, προσθέτοντας το interactive στοιχείο του stand up comedy, ενισχύοντας στο έπακρο το κωμικό στοιχείο.

Τι είναι το “Τι ζούμε?”. 7 πρωταγωνιστές με τον Φισφή στο ρόλο του παρουσιαστή/αφηγητή μπαινό-βγαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου Βέμπο κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη και σαρώνουν τα πάντα. Από τα social media, την οικονομική κρίση και τις (classic!) σχέσεις των δύο φύλων, μέχρι τη θρησκεία, τις ελληνο-κυπριακές σαπουνόπερες (το καλύτερο σκετσάκι) και τα... ΙΚΕΑ (το δεύτερο καλύτερο σκετσάκι). 5 κύριοι (Γιώργος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης) και δύο κυρίες (Αλεξάνδρα Ούστα, Ειρήνη Ψυχράμη) δεν σταματούν στιγμή με τον Φισφή να σιγοντάρει, παίζοντας με το κοινό!

Για σχεδόν δύο ώρες αυτό που θα ζήσετε, οι γρήγοροι ρυθμοί, το “φρέσκο” κείμενο”, το όλο σουρεάλ του πράγματος και η ενέργεια των ηθοποιών θα σας κάνει να γελάτε ασταμάτητα. Ακόμα κι αν ανήκετε στο πιο “δύσκολο” κοινό (όποιο κι αν είναι αυτό!). Ακόμη κι αν έχετε δεύτερες σκέψεις, εδώ θα δείτε με άλλο μάτι τη stand-up comedy

Αγνοήστε τις τεράστιες φωτογραφίες του “Ζορμπά” (μπορει κι όχι...) και γελάστε με το... φισφέικο “Τι ζούμε?” στο Βέμπο. Οι “νεανικές” τιμές, ταιριάζουν με το όλο στιλ της μεταμοντέρνας αυτής επιθεώρησης.

Μέχρι 1 Απριλίου 2018

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας : Λάμπρος Φισφής

Σκηνοθέτης : Γιάννης Σαρακατσάνης

Ηθοποιοί : Γιώργος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλεξάνδρας Ούστα, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Λάμπρος Φισφής, Ειρήνη Ψυχράμη.

Συντελεστές

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κουστούμια: Καραπούλιου Μαρία

Συμβολή στα κείμενα: Μιχάλης Μαθιουδάκης, Γιάννης Σαρακατσάνης

Δευτέρα, Τρίτη στις 21:00, Κυριακή στις 21:30

Διάρκεια: 120 λεπτά

Εισιτήρια από 13 ευρώ

Θέατρο Βέμπο

Καρόλου 18,

Στάση μετρό Μεταξουργείο

Τηλ.: 210-5221767, 210-5229519


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος