Point Of View

Μια βόλτα στο κέντρο με καλό σκοπό

Κωστής Γωγιός

Αν έχεις περάσει από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εκεί αρχές Δεκέμβρη ή λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είναι πολύ πιθανό να έχεις δει το παζάρι που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από το Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα. Φέτος, για 8η συνεχόμενη χρονιά μας καλεί να το επισκεφθούμε λίγο πιο νωρίς, δηλαδή 18-20 Νοεμβρίου και να στηρίξουμε την προσπάθεια του. 

Ποια είναι όμως η προσπάθεια του Μερόπειου Ιδρύματος; Από το 1914 που ιδρύθηκε στη μνήμη της 11χρονης Μερόπης προσφέρει φιλανθρωπικό έργο στην κοινωνία με κάθε τρόπο: συσσίτιο και ρούχα σε παιδιά, βοήθεια στην Κατοχή, στέγη και μόρφωση σε άπορα κορίτσια και τα τελευταία χρόνια πρόσφερε μια στέγη σε ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη. Ακόμα κι ο αγαπημένος Γιάννης Καλαμίτσης έφαγε κάποια στιγμή εκεί, όπως έγραψε σε ένα τρυφερό κείμενο που δημοσιεύτηκε μετά το θάνατο του.  


Γιατί να πας στο παζάρι του Μερόπειου Ιδρύματος; Για να ολοκληρώσεις την βόλτα σου στην Αθήνα με το να χαζέψεις τα πράγματα του παζαριού και να προσφέρεις τη βοήθεια σου αγοράζοντας κάτι, με όποια οικονομική δυνατότητα έχεις. Οι τιμές θα είναι χαμηλές, ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να προσφέρουν το κάτι τις τους. Μέσα στα ρούχα, τα διακοσμητικά, τα παιχνίδια, τα παραδοσιακά προϊόντα, τα εργαλεία, τα συλλεκτικά αντικείμενα, τα είδη σπιτιού, και τα άλλα αντικείμενα του παζαριού θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει. Κι άλλωστε, γιορτές έρχονται, ευκαιρία είναι να αγοράσεις κάτι για να κάνεις δώρο σε φίλους και συγγενείς (οι μισοί έχουν ήδη αρχίσει και στολίζουν δέντρα και λοιπά χριστουγεννιάτικα!). 

Πότε και που να πας; Το παζάρι θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 18 μέχρι και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.  Η διεύθυνση είναι Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, σχεδόν απέναντι από το Ηρώδειο. Άλλωστε θα δεις τις αφίσες και τον κόσμο! Πάρε το καφεδάκι σου, τον φίλο σου, τον σκύλο σου, το αμόρε σου ή κανέναν βρε αδερφέ, κι έλα.    

Το Boem Radio δεν θα μπορούσε να λείπει κι ελπίζουμε ούτε κι εσύ! Τα λέμε εκεί λοιπόν! 

Facebook event


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος