Internal Interviews

Ο Παύλος Κουρτίδης στο Boem Radio

Παύλος Λάμπρου

Ηχογραφημένη Εκπομπή

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 20:00, μόλις λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα, ο Παύλος Λάμπρου συναντά τον Παύλο Κουρτίδη. Αφορμή το ανέβασμα της χοροθεατρικής παράστασης ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ στο Παλλάς στις 20 και 21 Μαΐου, όπου το Boem Radio είναι χορηγός επικοινωνίας.


Γεννημένος στο Wuppertal της Γερμανίας το 1971, ο Παύλος Κουρτίδης σπούδασε χορό στο Λονδίνο στην Επαγγελματική Σχολή «Arts Educational London Schools» με υποτροφία. Τελειώνοντας τις σπουδές του θέλοντας να διευρύνει τις γνώσεις του και στα πλαίσια προσωπικής και κινησιολογικής έρευνας συνεργάστηκε τους Cloud Gate Dance Theatre (Taiwan), Stewart Thomas (England), στο «The Place» (Λονδίνο) κλπ. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής.

Στα πλαίσια της χορευτικής του πορείας έχει χορέψει για το «Χαμόγελο του Παιδιού», τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ για τη δημιουργία του πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου και για το ίδρυμα «Μαζί για το παιδί» στο θέατρο Λυκαβηττού και σε άλλες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Έχει χορέψει επίσης στα πλαίσια σπουδαίων συνεργασιών με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε παγκόσμιες περιοδείες στο Εθνικό Θέατρο της Κύπρου στη Λευκωσία, το Palladium Theatre στο Λονδίνο, το L’ Olympia στο Παρίσι και το Madison Square Theatre στη Νέα Υόρκη.

Ο Παύλος Κουρτίδης είναι μέλος του Σ.Ε.Χ. και του Σ.Ε.Η. Διδάσκει χορό τα τελευταία 20 χρόνια. Από το 2007 είναι διευθυντής σπουδών στη σχολή χορού PK Dance School όπου διατίθενται μαθήματα σύγχρονου χορού, κλασικού μπαλέτου καθώς επίσης και εντατικά σεμινάρια (intensive summer workshops).

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ 

ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΕΣ (2015-16)

ΤΟ ΤΡΕΛΟΣΠΙΤΟ (2014-15) 

ΑΔΙΕΞΟΔΟ (2012-13) 

FRANKENSTEIN 

SOCIETY SAYS (2009 - 2010) 

MONOS (2008) 

THE STEP FIRST STEP (2007) 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος