Point Of View

Ωραία Μου Κυρία - Κριτική

Boem Team

Το στόρι λίγο-πολύ γνωστό. Το ‘χουμε διαβάσει, το ‘χουμε δει σε διάφορες παραλλαγές σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση κ.λπ. «Κλισέ, κλισέ, κλισέ!» σκέφτεσαι και… έχεις απόλυτο δίκιο. Εκείνο που δεν έχεις δει είναι τη Δήμητρα Ματσούκα να υποδύεται την Ελίζα Ντουλίτλ. Με μια χάρη που σε κάνει να αναζητάς την παρουσία της στη σκηνή σε όλη τη διάρκεια της τρίωρης αυτής παράστασης. Με τέτοιο «τσαλάκωμα» που αποδεικνύει το πόσο καλή ηθοποιός είναι, στέλνοντας τις όποιες ιδεοληψίες  σου χρόνια τώρα ότι πρόκειται για μία ακόμη… bimbo, στον κάλαθο των αχρήστων, σαν αυτούς που έχει μπαίνοντας στον τεράστιο χώρο του ΠΑΝΘΕΟΝ.


Από την πρώτη στιγμή, πιάνει την «καρικατουρέ» οπτική της «σταχτοπούτας» που πουλάει λουλούδια και σύντομα θα γίνει κυρία των σαλονιών. Εξαιρετική και στα πιο δραματικά σημεία, που δεν είναι και πολλά, με τον άρτια εκπαιδευμένο Κώστα Κόκλα να της δίνει της καλύτερες «πάσες». Το αυτό κάνει κι ο Παύλος Χαϊκάλης, με τις πιο αστείες ατάκες της παράστασης και τον Περικλή Αλμπάνη, ως μπάτλερ, να τον σιγοντάρει.

Το πολύ καλό καστ του «Ωραία μου κυρία» ενισχύεται με τον Αντώνη Καφετζόπουλο, την Χριστίνα Θεοδωροπούλου και -φυσικά- την Μπέτυ Λιβανού. Το κομμάτι του μιούζικαλ, που στη συγκεκριμένη εκδοχή είναι αρκετά… παραμελημένο, καλύπτει ο Ησαΐας Ματιάμπα.

Η εμπλοκή του Αλέξανδρου Ρήγα στη μετάφραση και τη σκηνοθεσία δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Η αδυναμία του στο μύθο του «Πυγμαλίωνα» είχε φανεί δύο δεκαετίες πριν, με τη τηλεοπτική σειρά «Δυο ξένοι». Εδώ προσαρμόζει το κείμενο στην πιο καθομιλουμένη ελληνική γλώσσα, κρατώντας τα ήθη και τα έθιμα του Λονδίνου του τότε.

Τα σκηνικά μεγαλοπρεπή (του Μανόλη Παντελιδάκη), τα κοστούμια φροντισμένα (του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη), οι χορογραφίες … κατώτερες της παράστασης. Ο μεγαλύτερος «δράκος» στο παραμύθι του «Ωραία μου κυρία, είναι η μεγάλη του διάρκεια. Ίσως και η αναμονή στην αλλαγή των σκηνικών. 

Ταυτότητα Παράστασης


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος