Όταν έρχονται τα σύννεφα

Θοδωρής Τσοκανής

Έπεσα απ τα σύννεφα σήμερα, βλέποντας μια θειά να περνά το δρόμο χωρίς να κοιτάξει, φορτωμένη με σακούλες, με βάδισμα σαλίγκαρου και βλέμμα φιστικιού, μπήκα τον πειρασμό να πλησιάσω με το αυτοκίνητο αργά αργά και να κορνάρω αλλά ντράπηκα τα γιασεμιά και λυπήθηκα τις σακούλες.

Ανέβηκα στα σύννεφα ακούγοντας το Φώτη το Σεργουλόπουλο να τα «χώνει» με ευπρέπεια κι ευγένεια στους Σκορδολιάγκες. Εύγε του.

Έπεσα απ τα σύννεφα βλέποντας τον κο Μπουτάρη μια με γραβάτα, μια τσολιά - τι μένει; Η Άριελ η μικρή γοργόνα; Η Ποκαχόντας; Το Ζορρό τον επρόλαβε άλλος άρχοντα, κολομπίνα και όξω πέρα... (ναι, αν ήμουν Σαλονικιός θα τον ψήφιζα αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Στα σύννεφα με ανέβασαν οι διακρίσεις μας και τα χρυσά μετάλλια στη Ντόχα  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, έπρεπε να το ψάξω για να το πάρω χαμπάρι. Εσύ το πήρες;

Έπεσα απ τα σύννεφα που λες, μάλλον πέφτω καθημερινώς με τα μέτρα που καλούμαστε να υποστούμε. Μια ο ΦΠΑς στα ιδιωτικά, μια ο ΦΠΑς από δω, μια ο ΦΠΑς από κει και λυτρωμός δεν υπάρχει. Το τι θα γίνει δε με κόκκινα δάνεια και πρώτες κατοικίες, δεν θέλω να ξέρω. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν μπαίνει η επιστροφή της εφορίας με τίποτα - παρόλο που ο νέος ανανεωμένος ΕΝΦΙΑς μπήκε με τα μπούνια και - ω, τι έκπληξις - είναι ίδος με τον παλιό.

Ανέβηκα στα σύννεφα το περασμένο ΣΚ στη Ρώμη. Τι ομορφιά, τι μεγαλείο, η αιώνια Πόλη θα μείνει και αιώνια ερωμένη... κάθε φορά είναι υπέροχα μοναδική...

Πέφτω απ τα σύννεφα που χειμωνιάζει - μάλλον ραγδαία και απότομα - και δεν θα βάλουμε πετρέλαιο για άλλη μια φορά, κάτσε εσύ και συνεννοήσου με 64 διαφορετικά διαμερίσματα στα Σεπόλια κι έλα πες μου αν θα βγάλεις άκρη. Με βλέπω και φέτο με τις Χουντάλα της μαμάς μες στο σπίτι, αυτή την έρμη τη σόμπα με τα ροδάκια δεμένη στο πόδι για να ακολουθεί παντού και ελαφρύ τροχαδάκι που λεπταίνει τη μέση και ανεβάζει τις ενδορφίνες και την αδρεναλίνη. Η δε μύτη νυχθημερόν γρανίτα και μην τα συζητάς. Μάλλον θα πάω Ντουμπάι να ζεσταθεί το κοκαλάκι μ'

Επίσης έπεσα απ τα σύννεφα όταν ο ΠΟΥ (που; που; εκεί που κλάνει η αλεπού) έβαλε στη λίστα με τα καρκινογόνα τρόφιμα τα αλλαντικά, το μπέηκο και τα σαλάμια πάσης φύσεως. Και δεν μου λέτε κύριε ΠΟΥ μου; Το ουζάκι θα το πίνουμε έτσι; Ξεροσφύρι;

Αλλά, και ολοκληρώνω, με ανεβάζετε στα σύννεφα όλοι εσείς που κάθε Τρίτη με ακούτε, με ξανακούτε Τετάρτες - Πέμπτες και ούτω καθ εξής και με ανεβάζετε όλο και πιο ψηλά. Οι καλύτεροι ακροατές, οι καλύτεροι φίλοι! Σας ευχαριστώ όλους έναν προς έναν!


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

30 Οκτωβρίου 2015 Reply
Νικόλαος Παπαδάκος

Παρά τα δύσκολα, έχουμε τις μουσικές μας αγορίνα για να ανεβαίνουμε. Έστω και για μερικές ώρες ;)


Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος