Point Of View

Που πας μανδάμ με το ματσούκι;

Boem Team

Πηγαίνεις ο τρεντόπληκτος για καφέ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (μεγάλη η χάρη της) κι εκεί που νόμιζες ότι ως έθνος, ως λαός, ως νεοέλληνες, νεόπτωχοι το έχουμε… τερματίσει, βλέπεις γέρους, νέους και παιδιά να κυκλοφορούν περήφανοι με ένα «περήφανο» ματσούκι ανά χείρας.

«Που πας μανδάμ με την ομπρελίτσα;» σκέφτεσαι ο ταλαίπωρος. «Δεν έχει και τόση ζέστη -ακόμη- μαντάμ Σουσού. Και… χμμ… δεν βλέπεις ότι η ομπρέλα σου ρομαντική μου ψυχή είναι χαλασμένη;». Αμ δε! Δεν είναι ομπρέλα. Δεν είναι walkie-talkie. Δεν είναι παλιό κινητό Motorola με κεραία μεγαλύτερη από το μπόι σου. Ούτε καν κάποιος ταχυδακτυλουργός του δρόμου που του ‘σπασαν τα πιάτα πάνω σε ένα κλισέ, αλλά πάντα εντυπωσιακό, τρικ. «Είναι selfie stick ανόητε! Που ζεις;»  με ενημερώνουν οι… φίλοι μου με την πληροφορία «έχουν και τα Jumbo με τρία ευρώ» να συμπληρώνει την ενημέρωσή μου!

Εεε; Παρντόν; Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Ορίστε; Συγνώμη selfie stick τι ακριβώς είστε; 

Σου λέει δεν χρειάζεται να ‘σαι πλέον ο Τιραμόλα για να βγάλεις την τέλεια selfie. Το ματσουκό-εργαλείο κάνει όλη τη δουλειά (λέμε τώρα)! Και σκέφτομαι… Η ματαιοδοξία μας εκτινάσσεται σε ιστορικά ρεκόρ. Όχι μόνο δεν ντρεπόμαστε να ποζάρουμε σε διάφορες χαζές πόζες, με ακόμη πιο ηλίθιες εκφράσεις μπροστά σε δεκάδες αγνώστους, αλλά τριγυρνάμε σαν τις… θείτσες (στην χειρότερη), σαν απόφοιτοι της σχολής μάγων Hogwarts (στην καλύτερη) με ένα σιδερένιο ραβδί για να βγάλουμε τι ακριβώς; Ακόμη καλύτερη φωτογραφία selfie!

Ήμαρτον Παναγία μου και 12 θεοί της Olympus… Αισθάνομαι ήδη μισός άνθρωπος (θα ‘θελα!) που ακόμη δεν έχω αποκτήσει κι εγώ selfie stick. Ναι, αυτό με τα τρία ευρώ από την γνωστή αλυσίδα. Που λογικά θα το απλώνεις για να βγάλεις φωτογραφία και θα σου πέφτει το κινητό στο κεφάλι!

Εναλλακτικές χρήσης αν με ρωτάς… Κατάλληλο για ξεσκονόπανο. Για να κατεβάζεις τα καλοκαιρινά από το πατάρι. Για να ξύνεις την πλάτη σου όταν φαγουρίζεσαι. Με τρία ευρώ θα πάρω 5-6, με τις αντίστοιχες «επιδοτήσεις» από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, για να έχω φώτο από διαφορετικές λήψεις. Κάτι σαν τις 3D τσόντες δηλαδή… 

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος