Rabbit Hole III

Boem Team

In God We Trust

Το μεγαλύτερο και ίσως το πιο ουσιαστικό επίτευγμα του συστήματος είναι ότι σου δίνει το δικαίωμα να θεωρείς ότι μπορείς να το καταπολεμήσεις...

Η έννοια της ελευθερίας και κυρίως της δημοκρατίας είναι ένα υπέροχο περιτύλιγμα που αποσκοπεί στην ευκολότερη και ανώδυνη "κατάποση" της απόλυτης αδικίας από τους δυνατούς. 

Πώς μπορεί να ελεγχθεί ένας λαός στο σύνολό του δίχως διαμαρτυρία ? Με το να πιστεύει ότι είναι ελεύθερος κι ότι έχει δικαιώματα. Και πώς ελέγχεις τους αφυπνισμένους ? Εύκολο. Τους επιτρέπεις το δικαίωμα να ελπίζουν ότι μπορούν να ελευθερωθούν από το σύστημα. 

Μέσα στην ιστορία μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι κάποια συστήματα ελέγχου έχουν καταρρεύσει. Κι όμως μετά από λίγο μία νέα μορφή εμφανίζεται. Όταν ένα σύστημα ελέγχου "αντιλαμβάνεται" ότι με αυτήν την μορφή δεν ελέγχει αρκετούς τότε αποφασίζει να "καεί" και να γεννηθεί μέσα από τις στάχτες του ένα καινούργιο σύστημα με μία νέα μορφή. 

Άρα μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι νικήσαμε, αλλά επί της ουσίας είμαστε πιόνια της ίδιας της εξέλιξής του.

Το σύστημα είναι ο άνθρωπος. Ένα σύνολο ανθρώπων που θέλουν να ελέγχουν άλλους ανθρώπους. Ίσως λόγω του φόβου που μπορεί να έχει ο άνθρωπος για τον θάνατο. Με την εξουσία και την δύναμη αυτής μπορείς να ελέγχεις, να άγεις και να φέρεις, άρα αποκτάς ασυναίσθητα μία "θεϊκή" ικανότητα...πιστεύεις ότι είσαι εσύ και κανένας άλλος, πιστεύεις πως είσαι "θεός". Αθάνατος.

Ότι κι αν είσαι, είσαι άνθρωπος. Απλώς ένα ανθρωπάκι σε έναν τεράστιο και πανέμορφο πλανήτη που ζούσε πολύ πριν από σένα και θα ζει αρκετά χρόνια μετά από εσένα.

Δεν ξέρω ποιά είναι η λύση...όποιος την βρει ας με ενημερώσει παρακαλώ.

Ευχαριστώ.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος