Agenda Music

ROCKWAVE FESTIVAL 2017 : JULY 02

Boem Team

Evanescence

Στη λίστα με τα αγαπημένα groups του ελληνικού κοινού πάντοτε θα υπάρχει ειδική αναφορά και υποσημείωση στους Evanescence. Το 1995 η Amy Lee μαζί με τον Ben Moody έμελλε να δημιουργήσει ένα από τα δημοφιλέστερα ροκ συγκροτήματα των 2000s.

Έτσι λοιπόν στις 2 Ιουλίου 2017 το συγκρότημα των Evanescence από το Little Rock του Arkansas θα συναντήσει ξανά τους φανατικούς του οπαδούς στο TerraVibe Park, δίνοντας τον δικό τους τόνο στο Rockwave Festival.

Η κυκλοφορία του Fallen το 2003 έστρεψε το βλέμμα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας στoυς Evanescence την ώρα που το “Bring Me to Life” γινόταν το τραγούδι της γενιάς του. Βραβεία, εμφανίσεις μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, ένα νέο rock icon στο πανέμορφο πρόσωπο της Amy Lee και το όνομα του γκρουπ μπαίνει με μεγάλα γράμματα στην rock εγκυκλοπαίδεια.

Ακολούθησαν δυο ακόμη δίσκοι, οι: Open Door (2006) και ο ομότιτλος του συγκροτήματος (2011) με πολλά hits και εξαιρετική αποδοχή από fans και κριτικούς για να αποδείξουν πως οι Evanescence δεν ανήκουν στην κατηγορία των one-hit wonder συγκροτημάτων!

Mέσα από τις σπαραξικάρδιες ερμηνείες και την αντισυμβατική περσόνα της Amy Lee, τις κοφτερές μελωδίες και την ονειρική ατμόσφαιρα των συνθέσεων οι Evanescence έγιναν ένα από τα πιο αγαπητά συγκροτήματα στην χώρα μας, επομένως το ραντεβού της 2ης Ιουλίου 2017 στο TerraVibe Park μόνο ως πολύ-αναμενόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί!

Gojira 

Οι Gojira την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Rockwave Festival!

Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη Metal μπάντα της εποχής μας οι Gojira, είναι ή πλέον συχνή απάντηση, απόλυτα δικαιολογημένα αν σκεφτεί πως το Magma που αποτελεί την τελευταία δισκογραφική προσπάθεια του γκρουπ είναι η επιτομή του μεστού ολοκληρωμένου σκληρού ήχου, κλείνοντας στα 44 λεπτά όλα όσα είναι οι εκ Γαλλίας ορμώμενοι Gojira!

Πρόοδος, εξέλιξη, δαιδαλώδεις συνθέσεις, τιτάνια riffs μπασογραμμές από μπετόν, σαρδόνιοι στίχοι, αριστουργηματικό artwork & εμπνευσμένα clips συνθέτουν το ηχητικό σύμπαν των Gojira που μετρούν 6 δισκογραφικές προσπάθειες με πρώτη το Terra Incognita του 2001.

Ακολούθησαν τα The Link (2003), From Mars to Sirius (2005) που γιγάντωσαν το όνομα τους στο Underground με τον τύπο να μιλά για το πιο ενδιαφέρον ακραίο Metal φαινόμενο της δεκαετίας του 2000. Το The Way of The Flesh ήταν σίγουρα ο δίσκος σημείο αναφοράς για τους Gojira, καθώς τύπος και οπαδοί υποκλίθηκαν εμπρός του με αποθεωτικά σχόλια.

To L’enfant Sauvage του 2012, το άγριο παιδί τους για να μεταφράσουμε τον γαλλικό του τίτλο επακριβώς ήταν το πολυαναμενόμενο next step της πιο δημοφιλούς μπάντας του λεγόμενου ακραίου ήχου της γενιάς μας και χαιρετίστηκε ως ένα από τους σημαντικότερους δίσκους της δεκαετίας που διανύουμε.

Φτάνουμε λοιπόν στο Magma του 2016, τον καλύτερο δίσκο της χρονιάς που έφυγε, ο οποίος ήρθε να απογειώσει το όνομα των Gojira. Θηριώδης ήχος, ανελέητο head banging ευγενική χορηγία της μηχανής παραγωγής riffs, του πνευματικού τέκνου των Joe και Mario Duplantier, Christian Andreu και Jean Michel Labadie.

Flogging Molly

Αφού σχηματίστηκαν στο Los Angeles το 1997, οι Flogging Molly πάντα αψηφούσαν τις κατηγοριοποιήσεις. Η μεταδοτική πρωτοπορία των τραγουδιών τους είναι το κλειδί της δημιουργικότητας και της σπουδαιότητάς τους. Συνδέουν την punk rock με κέλτικα όργανα—βιολί, μαντολίνο και ακορντεόν—και συγχέουν blues progressions με δυναμικές κιθάρες και παραδοσιακή Ιρλανδική μουσική. "Δεν είμαστε μια παραδοσιακή μπάντα," εξηγεί ο frontman από το Δουβλίνο, Dave King. "Είμαστε επηρεασμένοι από την παραδοσιακή μουσική και εμπνευσμένοι από αυτή, αλλά χωρίς αμφιβολία βάζουμε και τα δικά μας στοιχεία." Η μουσική τους αφορά την εξορία, την επανάσταση, τους αγώνες και την ιστορία. Το μόνο κριτήριο της μπάντας φτιάχνοντας τη μουσική τους είναι απλό και βαθύ: να έχει σημασία.

Η κοινωνική και πολιτική επίγνωση που κινεί τη μουσική των Flogging Molly δεν έχει υπάρξει πιο εξέχουσα από όσο είναι στο επερχόμενο άλμπουμ τους LIFE IS GOOD, το οποίο κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου (Vanguard Records). Το έκτο στούντιο άλμπουμ τους, LIFE IS GOOD είναι η μέχρι στιγμής δυναμικότερη κυκλοφορία της μπάντας, υπογραμμίζοντας την φινέτσα με την οποία διηγούνται προσεγμένα φτιαγμένες ‘ιστορίες’ με έντονες συνθέσεις.

Το LIFE IS GOOD είναι η επόμενη κυκλοφορία τους μετά το Speed of Darkness το 2011, το οποίο σκαρφάλωσε στο #9 του Billboard’s Top 200. Το 2002, κυκλοφόρησε ο δίσκος Drunken Lullabies και έγινε χρυσός. Το Float, που κυκλοφόρησε το 2008, ήταν ένας βαθιά συγκινητικός και προσωπικός δίσκος, ηχογραφημένος στην πατρίδα του King, την Ιρλανδία. Εν μέσω όλων αυτών, οι Flogging Molly—πρωτίστως, τελικώς και πάντα αποτελούν μια live μπάντα— παίζουν θορυβώδη και γεμάτα αδρεναλίνη shows σε μπαρ, παμπς και μεγάλα ροκ φεστιβάλ σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία. "Στην Ιρλανδία," αναφέρει ο King, "πας σε μια παμπ για να κάνεις συζήτηση. Αυτό κάνουμε κι εμείς κάθε βράδυ πάνω στη σκηνή, πηγαίνουμε στην παμπ για να ανταλλάξουμε ιστορίες." Το 2010, για να αναδείξουν την απαράμιλλη και χωρίς όρια ενέργειά τους στη σκηνή, κυκλοφόρησαν το Flogging Molly: Live at the Greek Theatre, ένα σετ τριών δίσκων, καταγράφοντας τα θρυλικά sold out shows τους σε έναν από τους πιο διάσημους συναυλιακούς χώρους του Los Angeles.

Οι Flogging Molly πάντοτε έθεταν τους fans τους πάνω από την εμπορική επιτυχία και τη μουσική τους πάνω από την αναγνωρισιμότητα. Τα αποτελέσματα αυτής τους της ανεξαρτησίας και ακαιρεότητας είναι αδιαμφισβήτητα. Το νίωθεις από την πρώτη νότα μέχρι την τελευταία, το πάθος, τη σαρωτική και ηλεκτρισμένη έμπνευσή τους.

Dave King: Φωνητικά, Ακουστική Κιθάρα, Ηλεκτρική Κιθάρα, Παραδοσιακά Τύμπανα

Bridget Regan: Βιολί, Ιρλανδική Φλογέρα, Κλασσική Κιθάρα, Ιρλανδική Γκάιντα, Φωνητικά

Dennis Casey: Ηλεκτρική Κιθάρα, Ακουστική Κιθάρα, Φωνητικά

Matt Hensley: Ακορντεόν, Κονσερτίνα, Πιάνο, Φωνητικά

Nathen Maxwell: Μπάσο, Φωνητικά

Bob Schmidt: Μαντολίνο, Μαντόλα, Τενόρο Μπάντζο, Πεντάχορδο Μπάντζο, Φωνητικά

Mike Alonso: Ντραμς

Paradise Lost

Mε πάνω από εικοσιπέντε χρόνια στην πλάτη, οι προπάτορες του ατμοσφαιρικού death metal, είναι πλέον πολλά περισσότερα από προπάτορες του ατμοσφαιρικού death metal. Ηγέτες της βρετανικής σκηνής του σκληρού ήχου, από το Halifax ορμώμενοι οι Paradise Lost έμελλε να γίνουν ένα εκ των σημαντικότερων metal συγκροτημάτων από καταβολής του είδους. Τα Gothic/ Draconian Times/ Icon στέκονται μνημειώδη αριστουργήματα και απαραίτητες προσθήκες σε κάθε ενημερωμένη δισκοθήκη.

Οι μελαγχολικές σπαραξικάρδιες μελωδίες του Greg Mackintosh μαζί με την χαρακτηριστική φωνή του Nick Holmes αποτελούν το σήμα κατατεθέν της μπάντας από το Halifax. Σκοτεινή ατμόσφαιρα που καθηλώνει, τραχύτητα, εμπνευσμένα riffs υποστηριζόμενα από τα αριστοτεχνικά ρυθμικά μέρη των Edmodson (μπάσο) και Erlandsson (drums) αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η καλλιτεχνική ελευθερία των Paradise Lost που δεν σταματούν να εξελίσσονται και να συγκλονίζουν σε κάθε τους δισκογραφική προσπάθεια.

Τελευταίο πόνημα του συγκροτήματος το “The Plague Within”, ηχητικό απόσταγμα της σπουδαίας καριέρας τους, με τον Holmes να υποκύπτει στους αγαπημένους του βρυχηθμούς και τον Mackintosh να συνθέτει ορισμένα από τα πιο μεγαλοπρεπή του riffs. More to see την Κυριακή 2 Ιουλίου στο TerraVibe Park και το Rockwave Festival

Anathema

Η φημισμένη σκηνή του Liverpool μπορεί να περηφανεύεται και για την μπάντα των αδερφών Cavanagh που ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι το 1990 σαν Pagan Angel. Mαζί με τους My Dying Bride και τους Paradise Lost, ηγήθηκαν του ατμοσφαιρικού doom-death metal, κυκλοφορώντας μια σειρά εξαιρετικών δίσκων όπως τa Serenades, Silent Enigma και το αριστουργηματικό Alternative 4.

Στο τέλος της δεκαετίας του 90 οι progressive rock αναφορές τους ήρθαν στην επιφάνεια, με το Judgement να αποτελεί τομή στην καριέρα τους και οδηγό για τη μουσική συνέχεια των Anathema που φτάνει μέχρι τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα υπό τον τίτλο Distant Satellites.

Όλα τα υπέροχα τραγούδια που έχουν αφήσει παρακαταθήκη στους οπαδούς τους εδώ και 25 χρόνια είναι το επιστέγασμα όλων όσων δουλεύουν οι Anathema στο μουσικό τους ταξίδι έως τώρα. 

Ομορφιά, ένταση, δράμα, νέες μουσικές κατευθύνσεις, όλα αυτά ενσωματωμένα στη συνθετική χημεία των Daniel, John και Vincent και στη μαγευτική φωνή της Lee Douglas. Περισσότερα επί σκηνής την Κυριακή 2η Ιουλίου στο TerraVibe! See you there Rockwavers!

Epica

Another entry! Epica @ Rockwave Festival !!!

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Epica επιστρέφουν στη χώρα μας στα πλαίσια του φετινού Rockwave Festival και υπόσχονται για μια ακόμη φορά μια μοναδική εμφάνιση γεμάτη συμφωνική metal και ξεχωριστές μελωδίες.

Η Ολλανδικής καταγωγής μπάντα σχηματίστηκε το 2002. Μόλις έναν χρόνο μετά και έχοντας πλέον για βασικό όπλο τους τα δυναμικά φωνητικά της Simone Simons, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ολοκληρομένο δίσκο “The Phantom Agony”.

Ακολούθησε το “Consign to Oblivion”, το οποίο αποτέλεσε και το album για το ξεκίνημα της ανοδικής τους πορείας και πέντε ακόμη δισκογραφικές δουλειές, με την τελευταία τους να αποτελεί το “The Holographic Principle” το Σεπτέμβρη του 2016, κομμάτια του οποίου θα ακούσουμε και για πρώτη φορά στη χώρα μας στο live, την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Poem

Οι Poem είναι μια τετραμελής progressive rock/metal μπάντα με βάση τους την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 2006 από τον Γιώργο Προκοπίου, Kamil Kamieniecky και τον Γιώργο Αναγνώστου, το lineup άλλαξε κάποιες φορές μέσα στα χρόνια και τώρα αποτελείται από τους Γιώργο Προκοπίου (φωνή/κιθάρα), Laurence Bergström (κιθάρα), Στράτο Χάιδο (μπάσο) και Σταύρο Ρίγο (ντραμς).

Με ποικιλία επιρροών και αγάπη προς τον πειραματισμό, οι Poem ξεκίνησαν τη μουσική τους περιπέτεια, ξεκαθαρίζοντας το προσωπικό τους στιλ από τα πρώτα κιόλας τραγούδια τους. Τα τέσσερα μέλη προέρχονται από διάφορα μουσικά background τα οποία φέρνουν στο στούνιο και τις πρόβες, δημιουργώντας μουσική την οποία κανείς από αυτούς δε θα μπορούσε να συνθέσει μόνος. Τους αρέσει να πειραματίζονται με διαφορετικούς ήχους και ρυθμούς και το να τζαμάρουν ελεύθερα αποτελεί μια λυτρωτική διαδικασία για το κάθε μέλος ξεχωριστά, αλλά και μια πολύ ενωτική διαδικασία για την μπάντα.

Το Σεπτέμβρη του 2016, το συγκρότημα ανακοίνωσε τη δεύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία του, αυτή τη φορά, σαν support act των ανερχόμενων αστέρων της progressive melodeath σκηνής, Persefone! Η περιοδεία αυτή θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλη του 2017 (από 7/4 μέχρι 22/4) και θα μεταφέρει τη μπάντα σε ένα ταξίδι 15 ημερών μέσα σε μεγάλες πόλεις και στάδια σε όλη την Ευρώπη.

Οι POEM είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες και πλέον ποιοτικές metal μπάντες της χώρας.

Tardive Dyskinesia

Όσοι παρακολουθούν την prog metal σκηνή και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά τους Tardive Dyskinesia. Από τις πρώτες μέρες τους ως Override, την κυκλοφορία του προφητικού ντεμπούτο full length album τους “Distorting Point of View”, την ευρωπαϊκή περιοδεία, τα packed gigs σε όλη την Ελλάδα και τελικά το εμβληματικό “Static Apathy in Fast Forward” (2012) album τους, που με την υψηλή ακραία αισθητική του, τους έδωσε το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους στα δύο μεγαλύτερα prog-djent metal fest της Ευρώπης (Euroblast & UK Tech-Metal Fest) κοντά σε κορυφαία ονόματα του είδους, όπως Meshuggah, Cynic, Leprous, The Ocean, Protest The Hero, Animals As Leaders, Textures, Between The Buried And Me κ.ά., οι Tardive Dyskinesia χαρακτηρίζονται από σταθερή ποιότητα και εμμονική συνέπεια, γεγονός που τους επέτρεψε να παραμείνουν στο προσκήνιο, για όλο αυτό το διάστημα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τη νέας τους δισκογραφική κυκλοφορία υπό τον τίτλο “Harmonic Confusion” (Playfalse Records).

22 years people!

The star is still shining!

Rockwave Festival grows up with you

Thank you for being a part of it!

Στην πρώτη φάση της προπώλησης (μέχρι 15.01.2017) τα εισιτήρια θα κοστίζουν ανά ημέρα 33€

Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων ανά ημέρα θα διαμορφωθεί στα 39€

Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή εισιτηρίων ανά ημέρα θα διαμορφωθεί στα 42€

Στην πρώτη φάση της προπώλησης (μέχρι 15.01.2017) τα εισιτήρια διημέρου θα κοστίζουν 55€

Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων διημέρου θα διαμορφωθεί στα 65€

Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή εισιτηρίων διημέρου θα διαμορφωθεί στα 70€

Τα εισιτήρια διακεκριμένης ζώνης, μπροστά στη σκηνή (Golden Standing Tickets) ανά ημέρα θα κοστίζουν 50€

Τα V.I.P. εισιτήρια ανά ημέρα θα κοστίζουν 50€

(Με την αγορά τριών V.I.P./ Golden Standing εισιτηρίων, θα δίνεται και ένα V.I.P. Parking Pass)

Τα Golden Standing/ VIP εισιτήρια διημέρου θα κοστίζουν 85€

Ταμείο: Η τιμή εισιτηρίων ανά ημέρα θα διαμορφωθεί στα 45€

Η τιμή εισιτηρίων διημέρου θα διαμορφωθεί στα 75€

Η προπώληση ξεκινάει την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Αθήνα

Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), tηλ.210 3608366

Θεσσαλονίκη

Musicland, Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο : www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος