Point Of View

Romantic Fools - Κριτική

Γιάννης Αντωνόπουλος

Έντεκα σκετς γύρω από τις σχέσεις σε ένα έργο...

Το ζευγάρι είναι η Μάρτζι κι ο Άλεξ οι οποίοι παλεύουν, ερωτοτροπούν, συναγωνίζονται και προσπαθούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Τι σκέφτονται οι γυναίκες και τι οι άνδρες; Σκοπός του καθενός είναι η ασφάλεια; είναι το σεξ; είναι η αγάπη; Ποιος ξέρει τελικά και τι έχει σημασία; Να καταλάβεις τον άλλο ή να συμπορευθείς μαζί του;

Ο Ρίτσαρντ Ορλώφ ιδιαίτερα καταξιωμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας (κι όχι μόνο) δίνει το πρώτο υλικό το οποίο παραλαμβάνει ο Νίκος Ορφανός και φέρουν εις πέρας οι Μαργαρίτα Πανουσοπούλου κι ο Αλέξανδρος Ζουριδάκης με ξεχωριστό και σπαρταριστό τρόπο. Μια κωμωδία σχέσεων, σκέψεων και καταστάσεων όπου ο κάθε θεατής δεν μπορεί παρά να βρει κάποια σημεία του εαυτού του.

Από τον άνθρωπο των σπηλαίων και τα αρχέγονα ένστικτα του ερωτικού παιχνιδιού μέχρι την σύγχρονη καταξιωμένη επαγγελματικά και κοινωνικά γυναίκα που έχει τον άνδρα υποχείριό της παρελαύνουν όλα τα είδη σχέσεων, οι ρόλοι που εναλλάσσονται οι ηθοποιοί φέρνουν αβίαστο γέλιο στον θεατή, η υπερβολή των καταστάσεων ακροβατεί επικίνδυνα αλλά καταφέρνει να παραμένει στο σχοινί και να μην γίνεται γκροτέσκο, η γατούλα γίνεται τίγρης και το λιοντάρι σκυλάκος, η πάλη των σχέσεων και τα στερεότυπα του σήμερα μπλέκονται με την από ανέκαθεν ανάγκη για αγάπη και ρομαντισμό, τρυφερότητα και κατανόηση (στο μέτρο του δυνατού).

Το stand up συναντά την επιθεώρηση και την κομεντί αλλά μιας σύγχρονης ματιάς, ο Νίκος Ορφανός φέρνει αρκετές φορές την Ελληνική πραγματικότητα παρούσα κι η Μαργαρίτα με τον Αλέξανδρο καταφέρνουν και πείθουν για κάθε πρόσωπο που υποδύονται εξαιρετικά. 

Ο θεατής γελάει, βρίσκει κομμάτια της δικής του συμπεριφοράς κι εν τέλη περνάει πολύ καλά. Το θέατρο οφείλει να προσφέρει και διασκέδαση εκτός του προβληματισμού, η σκέψη και το συναίσθημα είναι πάντα πολύπλοκα, όπως κι οι σχέσεις άλλωστε... Δείτε το, αξίζει.

Συγγραφέας: Rich Orloff

Σκηνοθεσία, μετάφραση, μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός

Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Αλέξανδρος Ζουριδάκης

Σκηνικά - κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη

Δημόσιες Σχέσεις και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου

Ημερομηνίες: από 18/3/2016 έως 24/4/2016 

Θέατρο Underground, Κοραή 4, Αθήνα 105 64

12,00€


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος