Point Of View

Συμμετέχοντας σε μια αυθεντική Κινέζικη τελετή τσαγιού

Boem Team

Σύμφωνα με ένα παλιό ρητό ‘’υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις το ίδιο πράγμα’’.  Απλά μερικοί είναι πιο ευχάριστοι από άλλους, θα συμπλήρωνα. Μ’ αυτό το πνεύμα συμμετείχα στην πρώτη αυθεντική Κινέζικη τελετή τσαγιού που έγινε στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια ότι απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για να έλθει η συγκεκριμένη τελετή στη χώρα μας αλλά καλύτερα να μάθεις κάτι αργά παρά να μη το μάθεις ποτέ, που έλεγε και ο Σωκράτης. Ο αρχαίος.

Η αυθεντική Κινέζικη τελετή τσαγιού, έχει διττό σκοπό. Αφενός να φανερώσει όλα τα μυστικά, ή τους θησαυρούς, του τσαγιού, σε όλη τους την έκταση. Ήτοι τα φύλλα, το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση.  Έτσι, οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο έπακρο όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες. Τόσο αυτές που βοηθάνε το σώμα, όσο και αυτές που βοηθάνε το μυαλό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι μεγαλύτερες Κινεζικές εταιρίες, κλείνουν  τις εμπορικές τους συμφωνίες σε τέτοιες τελετές. 

Αφετέρου, να προσφέρει χαλάρωση. Ακούγεται απλό αλλά δεν είναι. Σε μια κοινωνία που πιέζει όλο και περισσότερο, οι στιγμές που κάποιος μπορεί να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί στον εαυτό του, λιγοστεύουν με γοργούς ρυθμούς. Η αυθεντική Κινέζικη τελετή τσαγιού, είναι το εργαλείο, το μέσο για να το επιτύχει.  Ιδανική ακόμη και  για παρέες που ψάχνουν εναλλακτικούς και υγιεινούς τρόπους για socializing.

Την  τελετή εκτελεί η tea Master Ξένια Υαρίλλο. Με μικρά, κουκλίστικα σκεύη. Με εκλεκτές ποικιλίες πράσινου, μαύρου, λευκού και κόκκινου τσαγιού. Μ’ εξωτικές ονομασίες όπως Λαψάν Σουσόνγκ και Ντιάν Χόνγκ. Με όμορφες δόσεις κινεζικής κουλτούρας, σαν το Βούδα  ή το βάτραχο με τα τρία πόδια που φέρνει καλοτυχία στους παρευρισκόμενους.   

Για επίλογο παραθέτω ένα ρητό του Λου Γιου, του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στο τσάι και την σωστή προετοιμασία του. ‘’ Όταν διψάς πιες ριζόνερο. Όταν έχεις κατάθλιψη, πιες κρασί. Όταν όμως σε κυριεύσει η γλυκιά μελαγχολία, πιες τσάι’’.


Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την τελετή :

FACEBOOK

INSTAGRAM

EMAIL  : greekteaceremony@gmail.com.

ΤΗΛ:  6945 500 165


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος