Point Of View

Συνεχίζονται οι βραβεύσεις για το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας

Boem Team

Υποψήφια για τρία βραβεία «Χρυσής Μάσκα» η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Θέατρο  ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας  «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή 

Η 24η διοργάνωση των βραβείων της «Χρυσής Μάσκας» (το μεγαλύτερο κρατικό βραβείο της Ρωσίας  που αφορά στο θέατρο) ανακοίνωσε τους φετινούς υποψήφιους που επελέγησαν από 61 θέατρα 22 Ρωσικών πόλεων και 68 παραστάσεων.

Ο «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή, η μεγάλη και πλέον πολυταξιδεμένη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με Θέατρο  ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας είναι υποψήφια για τρία βραβεία: α) κατηγορία καλύτερης παράστασης (θέατρο πρόζας), β) καλύτερης σκηνοθεσίας και γ) καλύτερης σκηνογραφίας. 


Το βραβείο «Χρυσής Μάσκας» περιλαμβάνει τις κατηγορίες:  θέατρο (πρόζα), κουκλοθέατρο, θεατρικού νεοτερισμού, όπερα,  μπαλέτο,  σύγχρονος χορός και μουσικό θέατρο.

Μία ακόμα βράβευση για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Η πτυχιακή παράσταση Αγαμέμνων του Αισχύλου, σε διδασκαλία Δημήτρη 'Ημελλου, με την οποία οι απόφοιτοι  της Σχολής (2016-2017) συμμετείχαν στο 37ο Διεθνές Φοιτητικό Φεστιβάλ, απέσπασε το «Ειδικό  Βραβείο της Επιτροπής» του Φεστιβάλ. 

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου Σεργκέι Γερασίμωφ (VGIK), με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι διαγωνιστικό και αφορά σε ταινίες και παραστάσεις αποφοίτων Κινηματογραφικών και Δραματικών Σχολών.

Το 37ο VGIK INTERNATIONAL STUDENT FESTIVAL διεξήχθη από 13 έως 17 Νοεμβρίου 2017 στη Μόσχα και στο θεατρικό τμήμα του επελέγησαν -επί συνόλου 334 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής-, εκτός από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, οι εξής έξι σχολές: Μoscow Art Theatre School (Ρωσία), Faculty of Dramatic Arts (Σερβία), The National University Theatre Arts - GITIS (Ρωσία), Τhe MIkhail Schepkin Higher Theatre School of the State Academic Maly Theatre (Ρωσία), Beijing Film Academy (Κίνα), Russian State University of Cinematography Sergey Gerasimov - VGIK (Ρωσία), Yaroslavl State Theatre Institute (Ρωσία).

Το ταξίδι των αποφοίτων της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική δωρεά του Ομίλου Κοπελούζου και την ευγενική χορηγία της Aegean Airlines.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος