Agenda Theater

ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ

Boem Team

Η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει μετά από πρόσκληση από το Melikhovskaya Vesna (Spring in Melikhovo) International Theatre Festival, θα παρουσιάσει την παράσταση Τρεις αδελφές σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά στο  Μελίχοβο στα πλαίσια του φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα σημαντικό διεθνές Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 27 Μαΐου, με αντικείμενο αποκλειστικά παραστάσεις που βασίζονται στα θεατρικά έργα του Ρώσου δραματουργού Άντον Τσέχωφ. Το φεστιβάλ έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1997 με κεντρικό φορέα το AICMR "State Literary-Memorial Museum-Reserve of A. P. Chekhov "Melikhovo" σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας.

Η Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει έχει τη χαρά και την τιμή να είναι ο πρώτος θίασος από την Ελλάδα που δέχεται πρόσκληση από το φεστιβάλ για να παρουσιάσει τη δουλειά της και θα παραμείνει και τις 5 μέρες που διεξάγεται το Φεστιβάλ  προκειμένου, εκτός από την παράσταση που θα δώσει, να παρακολουθήσει τις παραγωγές των υπόλοιπων συμμετοχών, καθώς επίσης  να λάβει μέρος στα σεμινάρια και τα εργαστήρια που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Η παράσταση Τρεις αδελφές σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία και συνεχίζει να παρουσιάζεται στο θέατρο ΤempusVerum Εν Αθήναις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:00 μέχρι την Πέμπτη 6 Απριλίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης & Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης

Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σαραντοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Αμαλία Αντώνη

ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά):

Εύα Γαλογαύρου - Ανφίσα, Φεντότικ

Κωνσταντίνος Δημητρακάκης - Τούζενμπαχ  

Νατάσα Ζαγκλή - Νατάσα

Πάρις Θωμόπουλος - Αντρέι

Σπύρος Κυριαζόπουλος - Σολιόνι

Ιφιγένεια Μακρή - Ροντέ, Φεραπόντ

Ευθύμης Μπαλαγιάννης - Κουλίγκιν

Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου - Μάσα

Βιβή Πέτση - Όλγα

Χρήστος Πλαΐνης - Βερσίνιν

Ελεάνα Στραβοδήμου - Ιρίνα

Γιώργος Χουλιάρας – Τσεμπουτίκιν

Λίγα λόγια για το Μελίχοβο:

Το 1892 ο Τσέχωφ επιλέγει να εγκατασταθεί στο Μελίχοβο, μια μικρή πόλη έξω από τη Ρωσική πρωτεύουσα. Αυτή του την απόφαση σφραγίζει  η ανάγκη να βρεθεί στην εξοχή για να ανακουφιστεί η βεβαρημένη του υγεία αλλά και να σταθεί ως μάχιμος γιατρός ακόμα πιο κοντά σε όσους το έχουν ανάγκη. Στα χρόνια παραμονής του εκεί προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε 25 χωριά, 4 εργοστάσια κι ένα μοναστήρι, συμμετέχει στην οργάνωση βοήθειας για τα θύματα λιμού που πλήττουν εκείνη την εποχή τη Ρωσία, εργάζεται για την καταπολέμηση επιδημιών όπως η χολέρα και η φυματίωση, συγκεντρώνει εισφορές με σκοπό την ανέγερση ιατρείων, σχολείων και την κατασκευή δρόμων! Η δράση του όμως δεν «περιορίζεται» στην ιατρικά πράγματα: το Μελίχοβο θα είναι ο τόπος όπου θα γράψει 42 από τα πιο σημαντικά του έργα όπως τα θεατρικά  Ο γλάρος και Θείος Βάνιας, τη νουβέλα Θάλαμος 6,  Νήσος Σαχαλίνη  κ.α. Όταν πια η υγεία του επιδεινωθεί, ο Α. Π. Τσέχωφ θα αναγκαστεί να πουλήσει την κατοικία του και να εγκαταλείψει το Μελίχοβο για να εγκατασταθεί  στο νότο, στη Γιάλτα. 

Σήμερα στην πόλη Μελίχοβο λειτουργεί η σχολή Chekhov International Theatre School ενώ η κατοικία του Α. Π. Τσέχωφ έχει μετατραπεί από το Ρωσικό κράτος στο AICMR "State Literary-Memorial Museum-Reserve of A. P. Chekhov "Melikhovo". Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δραστήριο φορέα στο πλαίσιο του οποίου λειτουργεί το θέατρο Chekhov Studio, το Melikhovskaya Vesna (Spring in Melikhovo) International Theatre Festival ενώ 2 από τα σχολεία που είχαν χτιστεί με την αρωγή του Ρώσου δραματουργού, διατίθενται ως εκθεσιακοί χώροι με αντικείμενο πάντα το έργο του.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος