Agenda Theater

Ζωολογικός κήπος του Έντουαρντ Άλμπι έρχεται τον Γενάρη του 2017

Παύλος Λάμπρου

Ένας από τους μεγάλους του μεταπολεμικού αμερικανικού θεάτρου, ο Έντουαρντ Άλμπι, πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 88 ετών,  αφήνοντας δεκάδες έργα δημοφιλή και αγαπημένα στο αμερικανικό -αλλά και το ελληνικό- κοινό, όπως το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;».

Σε συνεντεύξεις του έλεγε ότι μια παραξενιά του μυαλού κάνει κάποιον θεατρικό συγγραφέα. «Έχω τις ίδιες εμπειρίες με άλλους ανθρώπους, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να μεταφράσω πολλά από όσα μου συμβαίνουν, πολλά από όσα σκέφτομαι, σε ένα θεατρικό έργο», σημείωνε πριν από μερικά χρόνια.

Το 1958 ο Έντουαρντ Άλμπι γράφει τον "Ζωολογικό κήπο", ολοκληρώνοντάς τον σε μόλις τρεις εβδομάδες. Ο αρχικός τίτλος ήταν «Peter and Jerry». Το έργο διερευνά την απομόνωση, τη μοναξιά, την κοινωνική ανισότητα και την απανθρωπιά σε έναν εμπορικό κόσμο. Το 2012 γράφει το δεύτερο μέρος εμπλουτίζοντας τον "Ζωολογικό κήπο" με θέματα της διαρκώς καθημαγμένης καθημερινότητας. 

Ο ανανεωμένος αυτός "Ζωολογικός κήπος" θα παιχτεί για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2017, στο θέατρο Αλκμήνη. Έργο που αφορά στη ζωή μας όσο κανένα άλλο. Ο συλλαβισμός της μοναξιάς και της σκληρότητας είναι πρώιμο κτήμα του μέσου ανθρώπου, άλλωστε. Το ξέρουμε πια όλοι.

Παίζουν οι : Θανάσης Κουρλαμπάς, Θοδώρα Σιάρκου, Αλέξανδρος Πέρρος

Σκηνοθεσία - Μετάφραση : Κων/να Νικολαΐδη

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος