Αχ ομορφιά μου ...

Θοδωρής Τσοκανής

Αχ ομορφιά μου, ήρθε η άνοιξη, τέρμα η γκρίνια για τον καιρό, τα κοντομάνικα βγήκαν απ' τη ναφθαλίνη, ο ήλιος καίει (αλλά καίει όμως, όχι αστεία) και η πρώτη μύγα της σεζόν μπήκε στο σπίτι. Μόλις συμβεί και με την πρώτη κατσαρίδα θα σε ενημερώσω, μη μου ανησυχείς καθόλου!

Τα λουλούδια στο μπαλκόνι ανθίζουν και πετούν φρέσκα φύλλα, τα περιστέρια ερωτοτροπούν (καλά αυτά τα άτιμα τα σεξ μάνιακς ερωτοτροπούν συνεχώς, δεν στο λέω για νέο αυτό), τα ρούχα στεγνώνουν -στο μπαλκόνι και όχι στο σαλόνι- σε λίγες ώρες και όχι σε λίγες μέρες, το καλοριφέρ παραμένει σβηστό αλλά χου γκιβς ε σιτ, η βόλτα με το ποδήλατο είναι μαγική και τα παράθυρα στο βαγόνι του ηλεκτρικού ανοιχτά.

Τα σκυλάκια παίζουν στο δρόμο και οι γάτες μαχμουρλίζουν κάτω απ τον ήλιο, ο κηπουρός απέναντί μου φυτεύει καινούρια φυτά, τα όσπρια μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τα λαδερά κάνουν την εμφάνισή τους, τα συννεφάκια είναι λευκά και χαριτωμένα σαν αρνάκια και όχι βαριά και γκρίζα σαν τη μοίρα μου τη μαύρη και το PSI παραμένει γρίφος αδιευκρίνιστος για το φτωχό μυαλουδάκι μου...

Τα παραθύρια ανοίγουν στα σπίτια, ανοίγουν κι οι καρδιές και τα χαμόγελά μας, η θάλασσα γαληνεύει κι ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στην υγρή, δροσερή αγκαλιά της,  οι κάλτσες κονταίνουν και τα χρώματα ξαναπαίρνουν θέση στη γκαρνταρόμπα μας.

Το αεράκι είναι δροσερό, η Νάνα τραγουδά τώρα που είναι άνοιξη, το Πάσχα πέρασε και πάει αλλά μας έρχεται η Πρωτομαγιά η πλανεύτρα – η οποία ναι μεν δεν είναι αργία, είναι απεργία, αλλά στις παραλίες για ουζάκια σε βλέπω, τ' αρνάκια που γλιτώσανε τη σφαγή μηρυκάζουν στους κάμπους και το γιασεμί στο μπαλκονάκι μου το ταπεινό μπουμπούκιασε – ή έστω το παλεύει.

Η Πάρνηθα από άσπρη γίνεται πράσινη, η μύτη μου παραμένει βουλωμένη παρά το Του Μπο Φλο που της ρίχνω συνέχεια και οι ανησυχίες για δίαιτα και γυμναστήριο γίνονται όλο και πιο έντονες.

Η λίμπιντος έχει ξεφύγει, το δερματάκι στα χέρια και το πρόσωπο αρχίζει και παίρνει χρώμα, οι φράουλες πήραν τη θέση τους στο ψυγείο και η σαντιγί χτυπιέται να τις σκεπάσει.

Κι επειδή σήμερα είναι Παρασκευή, ένα υπέροχα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο έρχεται!

Κι επειδή οι διακοπές του Πάσχατος τέλεψαν, τα λέμε από κοντά στο ανοιξιάτικο One of Those Things!


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

24 Απριλίου 2015 Reply
Θοδωρής Τσοκανής

Είναι η άτιμη και μας φτιάχνει τη διάθεση!


24 Απριλίου 2015 Reply
Γιάννης Αντωνόπουλος

Τέλεια που είναι η Άνοιξη... και τι όμορφα την περιγράφεις... (έστω, πρωτότυπα)


Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος