Point Of View

Always Look On The Boem Side Of Life

Παύλος Λάμπρου

Αϊ,  αϊ Παναγίτσα μου, τι είναι αυτό που μας βρήκε. Τι κακό τι συμφορά! Θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Αν κι αυτός μας έχει πέσει από την μέρα που πήραμε την πρώτη μας ανάσα, από την μέρα που είδαμε το φως, από την μέρα που γεννηθήκαμε.

Χαλαρώστε αδέρφια, προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός. Είτε ναι βγει είτε όχι, την Δευτέρα παρέα θα είμαστε πάλι. Αντίκρυ στο γραφείο, στο Μετρό, στο κρεβάτι. Η ζωή είναι ωραία, το καλοκαίρι μπήκε εις πείσμα ετέρων και εταίρων. Βγάλτε τα κορμιά που χτίζατε όλο τον χειμώνα στα γυμναστήρια και στις ταβέρνες. Ο ήλιος περιμένει να τα χαϊδέψει όλα στοργικά μοναδικά.

Μην φοβάστε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Ο Γέροντας Παΐσιος το είπε … το προφήτεψε … και δεκάρα δεν θα πάρουν πίσω τσακιστή … και εμείς θα πάρουμε την Πόλη (τώρα το τι θα την κάνουμε μια πόλη με πληθυσμό όσο η Ελλάδα, αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο) ... Χριστιανοί ενωθείτε και πιστέψτε … Που είσαι βρε Λουκά να με θαυμάσεις.

Όλα κι όλα, εγώ αυτά πιστεύω και αμαρτία ουκ έχω … και θα την κάνω και γιαβάς, γιαβάς (μαθαίνω την γλώσσα της νέας κτίσης) και με ελαφριά πηδηματάκια για Ευβοϊκό μεριά, στο χωριό μου, χωριουδάκι μου και πατρικό σπιτάκι μου, στη σκέψη μου σας φέρνω νύχτα μέρα, εδώ στα ξέρα πέρα …

Θα βάλω μαγιό, κόκκινο, ψάθινο καπέλο και σαγιονάρα, κάτι σαν Δημήτρης χωρίς Αλίκη, θα ρίξω τις βουτιές μου και μετά στον φίλο μου τον Στράτο να τσακίζουμε όστρακα που θα βγάλουμε από την θάλασσα, ψαράκια που θα πιάσουμε κατά την διάρκεια της βαρκάδας μας και θα χτυπάμε τα καραφάκια ανελέητα. Θα φιλοσοφούμε, θα θυμόμαστε τα παλιά σαν τους γέροντες του Μάπετ, θα τσακωθούμε για το Ναι και για το Όχι, κι αγκαλιασμένοι την Κυριακή θα πάμε να ψηφίσουμε. 

Η ζωή είναι ωραία, η ζωή είναι boem, κι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα μην ξεχνάτε τα λόγια του γέροντα. 

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος