Point Of View

Awakening the Body

Boem Team

Το Movement Medicine είναι μια πρακτική διαλογισμού μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με την επίγνωση/mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακολουθήσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής και καθοδήγησης, φέρνουμε την προσοχή μας σε ό,τι είναι ζωντανό στο σώμα – αισθήσεις, σκέψεις, συναισθήματα, μνήμες... Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε το σώμα να μας δείξει την αλήθεια του και, αφήνοντάς το να μας «σχηματίσει», τη μετουσιώνουμε σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση. 

Βήμα-βήμα (κυριολεκτικά), καλλιεργώντας αυτή την εμπιστοσύνη, ανακαλύπτουμε δημιουργικούς τρόπους να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες μας και να αναπτύξουμε ηρεμία, φροντίδα του εαυτού, καθαρότητα, εστίαση, αλλά και πιο βαθιά σύνδεση με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας. 

Απευθύνεται σε ανθρώπους με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποσυμπίεσης και αναζωογόνησης - αλλά και βαθιά περιέργεια και ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, τη δημιουργικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

Δεν απαιτείται καμία πρότερη εμπειρία με το χορό, καμία ιδιαίτερη σωματική κατάσταση (μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος) και δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία. 

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας, σημειωματάριο και στυλό – και, κυρίως, τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

Ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων:

Πέμπτη 4 Απριλίου ή και Πέμπτη 18 Απριλίου 19:00 – 21:00 

Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ το κάθε δίωρο σεμινάριο

40 ευρώ η συμμετοχή και στα δύο σεμινάρια

Η κράτηση θέσεως γίνεται έως την 1η Απριλίου με καταβολή του ποσού στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου. 

Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορέσει να παρευρεθεί την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου, θα πρέπει να ενημερώσει τουλάχιστον δύο εργάσιμες μέρες πιο πριν, ώστε να του επιστραφεί το ποσό που έχει ήδη καταβάλλει. 

Πρᾶξις de poetica, Κέντρο Τέχνης και Σωματικής Έκφρασης

Στρατονίκης 11, Υμηττός (πλησιέστερη στάση μετρό: Δάφνη)

210  -7626066 / 6972875181/ 6944376363

Facebook Event

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος