Point Of View

Χαρτοπόλεμος – Κριτική

Νάγια Παπαπάνου

Μια μονοκατοικία στην Αγία Παρασκευή, λίγο απόμερα. Ένας πωλητής που ενημερώνει για το καινούριο σετ κατσαρολικών. Τρία αδέλφια και η κοπέλα του ενός. Μια ιστορία οικογενειακής απόρριψης, επιχειρηματικής αποτυχίας, οικονομικής δυστοκίας και μυστηριωδών εξαφανίσεων. Μήπως έπρεπε εξ αρχής να αναλάβει ο άλλος δικηγόρος;

Ο Βαγγέλης Ρωμνιός γράφει και παίζει στην παράσταση «Χαρτοπόλεμος», ένα έργο που θυμίζει σε πολλά σημεία του την αισθητική και την κουλτούρα της δουλειάς του Γιάννη Οικονομίδη. Ο «Χαρτοπόλεμος», είναι ένα έργο τραγελαφικό που διακρίνεται από μια ρεαλιστική λογική και ένα καθημερινό λόγο χωρίς να μειώνεται η δραματικότητα του. Η βία και το γέλιο διατηρούνται στο μέτρο που ο θεατής ίσως και να ταυτίζεται.  


Οι ερμηνευτές της παράστασης, Γιώργης Τσουρής, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρωμνιός, Παύλος Πιέρρος και Φοίβος Ριμένας, διακρίνονται για την χημεία της σκηνικής τους δράσης, καθώς επίσης και για την φυσικότητα της ερμηνείας τους. Μέσα στο χαρακτηριστικό σκηνικό της Κωνσταντίνας Μαρδίκη, κινούνται με εξαιρετική άνεση και φέρονται πραγματικά «σα στο σπίτι τους».

Ο «Χαρτοπόλεμος», είναι ένα έργο που μιλάει κατευθείαν στον θεατή, και επαναφέρει στο προσκήνιο την συγγραφή και παρουσίαση θεατρικών έργων που αναφέρονται, αντλούν και εμπνέονται από την σύγχρονη πραγματικότητα. 

Info Παράστασης

Ηχογραφημένη Συνέντευξη


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος