Χάζευε Κι Ας Είν' Και Ρώγες

Κωστής Γωγιός

Πλούσια ειδησεογραφικά και αυτή η εβδομάδα, με το 2021 να μην μας απογοητεύει προς το παρόν, σαν γνήσιος συνεχιστής του 2020. Ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά, μετά την κατάργηση της αλλαγής ώρας, να προταθεί και η κατάργηση αλλαγής χρονιάς. Όλες οι υπόλοιπες χρονιές να συνεχίσουν ως 2020, σαν γενιές κατοικίδιων που ζουν στην ίδια οικογένεια και ΠΑΝΤΑ έχουν το ίδιο όνομα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα θα υπάρχει μια γάτα Συλβί πχ στην ίδια οικογένεια, κι ας είναι το 8ο τρισέγγονο της αρχικής. 

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα, ότι κάποιες σπάνιες φορές, τα δίδυμα αδέρφια, ακόμα κι αν δεν είναι ενωμένα μεταξύ τους, μοιράζονται τον ίδιο εγκέφαλο. Οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά την ολιγόλεπτη παρατήρηση (δεν χρειάστηκε παραπάνω χρόνος) διδύμων, πρώην παικτών reality shows, οι οποίοι με αρκετή άνεση στρογγυλοκάθονται στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας. Το τι είπαν και που, δεν χρειάζεται να αναπαραχθεί, ευτυχώς έγινε αμέσως γνωστό και κινητοποιήθηκε ο κόσμος. Δεν χρειάζεται κάποιο άλλο σχόλιο, πέρα από το «Αν βάζεις τον κώλο σου να σου κάνει δουλειά, σκατά δουλειά θα κάνει», το οποίο πιάνει και την εκπομπή και τα αδέρφια. Ή ίσως την νέα μου αγαπημένη παροιμία, η οποία δεν υπάρχει, αλλά την εφηύρε ο Ζήσης Ρούμπος και θα κάνω ό, τι μπορώ για να τη διαδώσω: «Πέτα κουράδες στο δεντρί, κάποια θα κάτσει στόλισμα».

Ο υπουργός της καρδιάς μας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε μια ακόμα από αυτές τις δηλώσεις του, που δείχνουν ότι δικαίως τον εμπιστεύτηκαν και τον ψήφισαν τόσοι άνθρωποι. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει την αύξηση του προστίμου άσκοπης μετακίνησης από τα 300€ στα 500€, όσο δηλαδή σχεδόν ο κατώτατος μισθός. Ο κόσμος δυσανασχετεί, ο πρωθυπουργός το ψυχανεμίζεται, οπότε το παίρνει πίσω και θα το ξαναδεί σε δέκα μέρες. Οι ιθαγενείς ζητωκραυγάζουν για τα καθρεφτάκια και τα κολιέ από χάντρες που πήραν, νιώθοντας δυνατοί στην τοποθεσία «καναπές» και “Facebook”, γράφοντας ασταμάτητα σχόλια κάτω από ειδήσεις ή πατώντας θυμωμένες φατσούλες ως reactions. 

Εδώ είναι, όμως, που έρχεται ο υπουργός της καρδιάς μας και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, σαν κουστούμι που αγόρασε με click away. Γιατί αν δεν αγοράσεις κουστούμι με click away, τι θα αγοράσεις; Πιθανότατα πληκτρολόγησε και στα σχόλια της παραγγελίας «Είμαι δεξιός. Όχι μόνο πολιτικά. Χαχα». Αποκάλυψε, λοιπόν, ότι «Η πρόταση για την αύξηση των προστίμων ήταν ένα κομμάτι των προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, κυρίως γιατί θέλαμε να δώσουμε στους γιατρούς μας και στην επιτροπή την αίσθηση ότι θα παρακολουθήσουμε πολύ αυστηρά την τήρηση των μέτρων. Γιατί αυτό χρειαζόταν για να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι ότι μιλάμε σοβαρά». Την αίσθηση, όχι κάτι πιο σημαντικό. Σαν έφηβος που υπόσχεται στην μάνα του ότι θα καθαρίσει το δωμάτιο του, αν τον αφήσει να πάει στο πάρτι. Προφανώς αυτό το δωμάτιο θα καθαριστεί μόνο από την μάνα, με τα σχόλια «Αν πάθω τίποτα, θα σας φάνε τα σκουλήκια», βγαλμένο από το αγαπημένο βιβλίο κάθε Ελληνίδας μάνας «Ιδέες και φράσεις για το σπίτι», επίτομο, εκδόσεις «Δημιουργώντας ενοχές στα βρομόπαιδα, ενώ κάνετε τις δουλειές τους».

Με την αστυνομία να γεννάει νέα σώματα συνεχώς, σαν μια άλλη Ξερναία Ύδρα, ίσως πρέπει να μπουν οι βάσεις για τα σωστά σώματα. Η δική μας πρόταση είναι η δημιουργία Αστυνομίας Μόδας, με τα αρχικά Μ(ΠΡ)ΑΤ, ως φόρο τιμής στον Άγγελο Μπράτη. Οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου σώματος θα περιπολούν στους δρόμους, συμβουλεύοντας αρχικά τους πολίτες να ντύνονται σωστά, ιδανικά με κάποια ντουντούκα. Μετά την πρώτη εβδομάδα οδηγιών, θα μπορούν να κόβουν και τα σχετικά πρόστιμα, τα οποία θα αυξάνονται αναλόγως του βαθμού του ατοπήματος. Μπλε με μαύρο, Καρό με ρίγες και πασοκικά λαχούρια, φόρμα με καλό παπούτσι κάτω και οι UGG, οι οποίες θα τρώνε πρόστιμα πάραυτα και χωρίς άλλες συστάσεις. Περιμένουμε ακόμα αστυνομία για τη φύλαξη της αστυνομίας, αστυνομία ζώων (η οποία θα έχει πολλή δουλειά) και αστυνομία μέσα στα σπίτια για τη φύλαξη από το βραδινό τσιμπολόγημα και την μοιχεία.   

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα ήταν πάντα σοβαροφανείς, μεγάλοι σε ηλικία και χωρίς διάθεση να ακούσουν τον παλμό του κόσμου. Όλα άλλαξαν όμως με τον Κ. Μητσοτάκη (δες πιο πάνω παράγραφο για ονόματα κατοικίδιων). Πρώτη φορά Έλλην πρωθυπουργός πρόταξε το (ένα) στήθος του για μια ιδέα, για ένα παγκόσμιο κίνημα. Free the nipple, λοιπόν, και από τον πρωθυπουργό μας και ας μην χρειάζεται να βγει όλο το στήθος για ένα εμβόλιο. Και σας πείραζε το φανελάκι του Τσιόδρα μετά. Τι θα πείραζε να το φορούσε ο πρωθυπουργός μας; Μια χαρά θα ήμασταν τώρα, ίσως βλέπαμε κιόλας ακόμα. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος