Agenda Theater

Χορεύοντας στο Σκοτάδι

Boem Team

Αλλαγή ημερών για το αριστούργημα του Lars Von Trier, «Χορεύοντας στο Σκοτάδι», που παρουσιάζεται για 1η φορά στην Ελλάδα στον Πολυχώρο VAULT, σε διασκευή (Concept, Book, and Lyrics) Patrick Ellsworth, μετάφραση Αντώνη Γαλέου, σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, μουσική Μάνου Αντωνιάδη, στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και χορογραφίες Έλιο Φοίβου Μπέικο. Το συγκινητικό μιούζικαλ του Lars Von Trier, στη σκηνή του VAULT από έναν εννιαμελή θίασο. Από τo Σάββατο 11 Μαίου, κάθε Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 21:15 έως την Κυριακή 26 Μαίου.

Το Χορεύοντας στο Σκοτάδι (Dancer in the Dark) παρουσιάστηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Lars Von Trier, με τους Björk (βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες, στα European Film Awards, στα Bodil Awards, υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες και στα Oscar), Catherine Deneuve, David Morse, Cara Seymour, Peter Stormare, κ.α 

Μία από τις πιο σπαρακτικές ταινίες όλων των εποχών και από τις σημαντικότερες, όχι μόνο του εμπνευσμένου στοχαστή - δημιουργού, αλλά και του παγκόσμιου σινεμά. Ο Lars Von Trier, ένας οραματιστής, απρόβλεπτος, παρορμητικός, δογματικός και πρωτοπόρος καλλιτέχνης στο ζενίθ της καριέρας του, έφτιαξε μια ταινία που σε κερδίζει ανεπιφύλακτα σε όλους τους τομείς. Στο Box Office παγκοσμίως, συγκέντρωσε $40 εκατομμύρια. Τα βραβεία ήταν αναμενόμενα. 

Χρυσός Φοίνικας και Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών (2000), Καλύτερη Ευρωπαική Ταινία της Χρονιάς και Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία (2000) στα European Film Awards, Καλύτερη Ευρωπαική Ταινία της Χρονιάς (2001) στα Goya Awards, Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία της χρονιάς στα Bodil Awards (Danish film awards) 2001, Best Foreign Film (2001) στα Independent Spirit Awards

Υποψήφια Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας & Μουσικής στα Golden Globe Awards (2001), για Όσκαρ Μουσικής και Τραγουδιού 2001, για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα César Awar

ΥΠΟΘΕΣΗ

 Η Σέλμα, μια Τσέχα μετανάστρια και ανύπαντρη μητέρα στην επαρχία της πολιτείας Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ του 1967 έχει ένα οδυνηρό μυστικό. Πάσχει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια, χάνει σταδιακά την όραση της. Δουλεύει ασταμάτητα και μαζεύει χρήματα, προκειμένου ο γιος της να εγχειριστεί για να μην έχει τη δική της τύχη. Η μόνη της διαφυγή από τη σκληρή της πραγματικότητα, είναι τα αμερικάνικα μιούζικαλ. Ακόμη και στη ζωή της μετατρέπει, με τη φαντασία της, τους ήχους που ακούει σε μουσική, μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια την ίδια, όμοια με εκείνα που παρακολουθεί. Όταν όμως ένας απελπισμένος γείτονας κλέβει τις οικονονίες της, το δράμα της ζωής της μετατρέπεται σε τραγωδία που κλιμακώνεται σε ένα τραγικό φινάλε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Lars Von Trier

Διασκευή: (Concept, Book, and Lyrics) Patrick Ellsworth

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος 

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς 

Πρωτότυπη μουσική – Τραγούδια παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης 

Στίχοι Τραγουδιών: Γεράσιμος Ευαγγελάτος 

Κινησιολογία - Χορογραφίες : Έλιο Φοίβος Μπέικο

Σκηνικά: Δημήτρης Καρατζιάς – Μάνος Αντωνιάδης 

Κατασκευαστής σκηνικών: Κώστας Μπακάλης-Κυριάκος Γεωργακάς ( www.woodiac.com/)

Κοστούμια γυναικών: Μάριος Βουτσινάς

Κατασκευή γυναικείων κοστουμιών: Γεωργία Σάντυ

Κοστούμια ανδρών: Γιώργος Λυντζέρης 

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας 

Βοηθός φωτιστή: Θοδωρής Μαργαρίτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιέλενα Γκάγκιτς

Φωτογραφίες : Χριστίνα Φυλακτοπούλου 

Trailer: Στέφανος Κοσμίδης (ORKICREATIVE)

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=M631nxC7xNs 

Παραγωγή: VAULT 

Διανομή

Σέλμα : Δήμητρα Κολλά

Τζην: Αντώνης Σταμόπουλος 

Κάθυ: Βιργινία Ταμπαροπούλου

Μπιλ / Κατήγορος / Φύλακας: Στέλιος Καλαϊτζής 

Λίντα / Δικαστής / Αναπληρώτρια Διευθύντρια Φυλακών: Ράσμι Σούκουλη

Τζεφ / Φύλακας: Θοδωρής Αντωνιάδης

Σαμουήλ/ Επικεφαλής των ενόρκων: Πωλ Ζαχαριάδης 

Νόρμαν / Συνήγορος / Φύλακας: Σωτήρης Μεντζέλος

Μπρέντα / Γιατρός / Ντολόρες: Ορνέλα Λούτη

- Ευχαριστούμε τον κύριο Τσακιρακάκη Γεώργιο για την παραχώρηση του Μηχανουργείου Τσακιρακάκης Ο.Ε, όπου έγινε η φωτογράφιση της παράστασης 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

INFO

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Από τo Σάββατο 11 Μαίου, έως την Κυριακή 26 Μαίου.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σάββατο 19:00 – Κυριακή : 21:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110' (με διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Προπώληση: 13 ευρώ viva : https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-vault/xorevontas-sto-skotadi/ 

Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 12 ευρώ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00) 

Email: vaultvotanikos@gmail.com   


ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

..."Ένα μιούζικαλ «τσέπης» υψηλών προσδοκιών και θαυμαστών προδιαγραφών, βασισμένο στο τρίπτυχο «μικρές αποστάσεις – μεγάλες απαιτήσεις – θαυμάσιο αποτέλεσμα». Καλοδουλεμένες ερμηνείες, προεξεχούσης αυτής της Δήμητρας Κολλά, πολύ ενδιαφέρουσες και μετρημένες φωνές, εμπνευσμένη πρωτότυπη μουσική και στίχους, αλλά και χορογραφίες, χαρισματική σκηνοθεσία. Και αναρίθμητες συγκινήσεις. Στον θίασο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια. Όχι μόνο γιατί «χώρεσε» Φον Τρίερ στο Vault, μετουσιώνοντας μια δύσκολη ταινία σε μια θεατρική παράσταση που φαίνεται να κέρδισε τα στοιχήματά της, αλλά και γιατί κατάφερε να αποζημιώσει και συγκινήσει σφόδρα ένα κοινό, που τελευταία βαρέθηκε να εξαργυρώνει υψηλές προσδοκίες με εφήμερες ψυχαγωγικές προτάσεις"... Βαγγέλης Λιακόγκονας (AIXMI / LIFO)

..."Είναι άδικο! Το να βλέπεις μια τέτοια παράσταση, με εννιά ηθοποιούς επί σκηνής, σ’ έναν μικρό – ως προς το μέγεθος – θεατρικό χώρο, όπως είναι το κουκλίστικο «Vault». Γι’ αυτό, η σκηνοθετική δουλειά του Δημήτρη Καρατζιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Τέλεια κινησιολογία, δυνατές ερμηνείες κι ένα έργο που δεν ξεχνάς. Η Δήμητρα Κολλά στον βασικό ρόλο συγκινεί και καθηλώνει, με άξιους παρτενέρ τους Σταμόπουλο, Ταμπαροπούλου, Καλαϊτζή, Σούκουλη, Αντωνιάδη, Ζαχαριάδη, Μεντζέλο και Λούτη"... Μηνάς Βιντιάδης (εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ)

..."Στο θέατρο Vault, το έργο του Trier καταφέρνει να συστηθεί εκ νέου, να μεταδώσει τους εσωτερικούς κραδασμούς του και να εκλύσει σπαρακτική ενέργεια. Ο Δημήτρης Καρατζιάς πλάθει χαρακτήρες διαυγείς και κρυστάλλινους, βαθιά ανθρώπινους και με ευδιάκριτες ενδότερες πτυχώσεις. Ο Μάνος Αντωνιάδης αποκρυπτογραφεί μουσικά το δράμα με ευθύβολες συνθέσεις-νοητές συνέχειες και αποκωδικοποιήσεις των συναισθημάτων, των σχέσεων και των συντεταγμένων της πολιτικοκοινωνικής συνθήκης, ενώ η σκηνική δημιουργία συμβολοποιεί λιτά αλλά συμπυκνωμένα κάθε έννοια μηχανισμού που γεννά, περικλείει και συντηρεί την ανθρώπινη οδύνη"... Γιώργος Παπαγιαννάκης (εφημερίδα Η Άποψη) 

..."Ο Δημήτρης Καρατζιάς μεγαλουργεί και πάλι με μια συνταρακτική Δήμητρα Κολλά ως Σέλμα στο μιούζικαλ «Χορεύοντας στο σκοτάδι», που ανάμεσα στις πολλές και καλές φετινές παραστάσεις του Πολυχώρου Vault, ξεχωρίζει. Καταρχήν για τη θεατρική διασκευή του αλλά και την ευφυή προσαρμογή στις λιτές προδιαγραφές μιας black box σκηνής, ξεχωρίζει για την υπέροχη μουσική και τα ολοκαίνουργια τραγούδια που έγραψε ο Μάνος Αντωνιάδης σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ξεχωρίζει για την γνωριμία με την Δήμητρα Κολλά, μια νέα και σπουδαία θεατρίνα που δεν ερμηνεύει απλά αλλά αφήνεται στο χαρακτήρα της ηρωίδας με τέτοια συναισθηματική ένταση ώστε να μετουσιωθεί κυριολεκτικά σε Σέλμα. Δίπλα της, μια υπέροχη και δεμένη ομάδα ερμηνευτών αποδίδει τους υπόλοιπους απαιτητικότατους ρόλους με περισσή άνεση. Όλοι σπουδαίοι! Ένα μεγάλο μπράβο!"... Τάσος Ντερτιλής (περιοδικό Grand Magazine)

..."Ένας ύμνος για όλους τους αφανείς ήρωες. H συνεργασία του Μάνου Αντωνιάδη και του Γεράσιμου Ευγγελάτου, έδωσε κάποιες από τις ομορφότερες μουσικές εκτελέσεις που έχουν γίνει ποτέ σε ελληνικό θέατρο! 

Η Δήμητρα Κολλά ερμηνεύει ίσως το ρόλο της ζωής της! Όλο το κοινό στο τέλος του έργου είχε απλά καθηλωθεί από το παίξιμό της. Αν η παράσταση αυτή ήταν σε μεγαλύτερο θέατρο, με πιο υψηλό προϋπολογισμό, θα μιλάγαμε σίγουρα για παράσταση-γεγονός της χρονιάς. Επίλογος: ίσως η πιο όμορφη θεατρική εμπειρία που είχα ποτέ! Σπεύστε"... Μάνος Δασκαλογιάννης (Tetragwno.gr)

... “ΈΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!!! Η Δήμητρα Κολλά επιτυγχάνει το απόλυτο θαύμα: να θριαμβεύσει σε ένα ελληνικής κοπής μιούζικαλ τσέπης. Υπέροχος όλος ο θίασος, του οποίου η χορευτική κίνηση άγγιζε τα όρια του αριστουργήματος. Αλλά τα μεγάλα, τα πολλά, τα ανεπιφύλακτα και τα διθυραμβικά συγχαρητήρια ανήκουν στον Δημήτρη Καρατζιά που μετέτρεψε το γνωστό αντί-μελόδραμα σε ένα απαστράπτον σκηνικό κόσμημα. Μπράβο και πάλι μπράβο. Χαίρομαι κάθε φορά που εκπλήσσομαι. Μέσα σε τόση μετριότητα είναι παρήγορο κι ανακουφιστικό ν’ ανακαλύπτεις διαμάντια!!!”... Κωνσταντίνος Μπούρας (Γράφειν) 

... “Το κοινό παρακολούθησε καθηλωμένο και χωρίς ανάσα τη δραματική παράσταση, που συγκινεί. Ένα σύγχρονο δραματικό μιούζικαλ αξιώσεων, μια σύγχρονη τραγωδία, όπου πρωταγωνιστεί η Σέλμα και οι άλλοι γύρω της κινούνται ως χορός αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Οι θεατές αποθέωσαν όλους τους συντελεστές και ιδίως την κυρία Κολλά, λόγω της εκπληκτικής ερμηνείας της. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ”... Νίκος Μπατσικανής (Palmografos)

..."O Δημήτρης Καρατζιάς, έκανε το ανέφικτο εφικτό, το αδύνατο δυνατό καθώς με χειρουργικής ακρίβειας χειρισμούς ανέβασε στη black Box σκηνή του VAULT ένα μιούζικαλ υψηλών απαιτήσεων, μια αριστοτεχνικά δομημένη παράσταση σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές. H Δήμητρα Κολλά, συγκλονιστική στις σπαρακτικές συναισθηματικές εξάρσεις της, με μια αποκαλυπτική ερμηνεία, ξεδιπλώνει όλη την προσωπικότητα της ηρωίδας, με εκπληκτική άνεση και ευελιξία, με τέτοια συγκινησιακή φόρτιση και δυναμική και το μοιράζεται με τους θεατές στην ίδια ένταση. Μια παράσταση απαράμιλλης ομορφιάς, με αρωγό την εξαιρετική μουσική του Μάνου Αντωνιάδη να μαγνητίζει με μια δαιμονική σχεδόν ελαφρότητα και να οδηγεί στην πλήρη λειτουργικότητα του δράματος που εξαγνίζει πάντα τους κοινωνούς του, εν προκειμένω τους θεατές."... Μαριλιάνα Ρηγοπούλου (Fragile)

..."Μία απίστευτα πλούσια, μέσα στο μινιμαλισμό της, μουσικοθεατρική παράσταση. Ένας καλοκουρδισμένος εννιαμελής θίασος γέμισε κάθε σπιθαμή της μικρής μεν, αλλά θαυματουργής σκηνής, ενός από τους πιο ανατρεπτικούς και πολυσυλλεκτικούς θεατρικούς χώρους της πόλης, που κατάφερε να παρουσιάσει μία "υπερπαραγωγή δωματίου". Έχοντας ως δραματουργικό καμβά τη διασκευή του Patrick Ellsworth, ο Δημήτρης Καρατζιάς προσέφερε στους εννέα πολυταλαντους ηθοποιούς του, που ερμήνευσαν με απέραντη ευαισθησία, μοναδικό συγχρονισμό στα μουσικοχορευτικά μέρη, υποκριτική και κινησιολογική άνεση και λεπτές συναισθηματικές αποχρώσεις, την ευκαιρία να αναδείξουν τις υποκριτικές, φωνητικές και κινησιολογικές τους ποιότητες, βάζοντας τη Δήμητρα Κολλά στον πυρήνα μιας συγκινησιακής δίνης που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Ο καθένας με τον τρόπο του και όλοι μαζί συνέβαλαν στην κορύφωση ενός δράματος που συγκρίνεται σε βάθος και ένταση μόνο με τη δική μας Αρχαία Τραγωδία. Η υπέροχη, πρωτότυπη μουσική του Μάνου Αντωνιάδη, σε συνδυασμό με τους ωμά ποιητικούς στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου απογείωσαν μία παράσταση που αποτελεί προσωπικό επίτευγμα των συντελεστών της"... Λίλα Παπαπάσχου (Θεαθήναι)

..."Ο Δημήτρης Καρατζιάς, μετά την «Ψιλικατζού», με την οποία πήρε κεφάλια και μας έκανε να σκιρτάμε από συγκίνηση, επιστρέφει με μια παράσταση με επίσης υψηλό ρίσκο. Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης κατάφερε και έκανε (ξανά) τρομερή δουλειά σε ένα μικρό χώρο και έδωσε στο μουσικό δράμα του Τρίερ μια μοναδική λάμψη. Οι εννέα ηθοποιοί είναι πραγματικά διαμάντια, παίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο και τραγούδησαν μοναδικά ένα μπουκέτο τραγουδιών που θα συγκινήσει εξίσου με την πρόζα. Ερμηνείες μεγατόνων από όλο το επιτελείο, το οποίο έδειξε ότι η λέξη χώρος είναι μόνο μία έννοια. Η Κολλά έδωσε ρέστα στο ρόλο της Σέλμα, καταχειροκροτήθηκε και πραγματικά έδειξε ότι μάτωσε για να βγει όλο αυτό το μεγαλείο προς τα έξω. Από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς και μάλιστα εύκολα! Το 2019 μπήκε θεατρικά με το δεξί, χάρη σε παραστάσεις σαν κι αυτή.Ο Καρατζιάς θα μας κάνει να κλαίμε για πολύ καιρό. Και θα μας αρέσει. Πολύ!"...Κώστας Κούλης (Noizy.gr)

... “Μια παράσταση που μας καθήλωσε. Σε συνεπαίρνει, σε προκαλεί να την παρακολουθήσεις απνευστί τόσο με την θεατρική δομή, την ενέργεια, τις ξεχωριστές ερμηνείες των ηθοποιών (που χορεύουν, τραγουδούν, υποκρίνονται δυο και τρεις χαρακτήρες του έργου), την πρωτότυπη μουσική, τους πρωτότυπους στίχους, αλλά και την πλήρη αφήγηση της ιστορίας του Λαρς Φον Τρίερ. Μη χάσετε αυτή την παράσταση!!”... Γιάννης Γαβρίλης (ΕΡΤ)

...“Ο Καρατζιάς πρέπει να εξεταστεί από επιτροπή ψυχιάτρων. Γιατί είναι αδύνατο να φανταστεί κάποιος το σπαρακτικό κινηματογραφικό μεταμιούζικαλ “Χορεύοντας στο Σκοτάδι” στο θέατρο και μάλιστα σε μικρή σκηνή ενός black box theater. Κι όμως τα κατάφερε, μεταφέροντας σου τη χαρμολύπη που στο τέλος καταλήγει σε σπαρακτικό κλάμα. Προσωπικά ήμουν σίγουρος ότι ο Καρατζιάς θα φάει τα μούτρα του με αυτό το εγχείρημα. Όμως μέσα στο black box, τα συναισθήματα πολλαπλασιάζονται και έτσι παραδίνεσαι ολοκληρωτικά. Το μουσικό κομμάτι της παράστασης οφείλει να κυκλοφορήσει σε cd. Αν έκλαψα; Μπα, κάτι μπήκε στο μάτι μου”... Τάσος Κατρής Θεοδωρόπουλος (ΤΑΖ) (Cosmopoliti / Περιοδικό Down Town)

..."Ο Δημήτρης Καρατζιάς σκηνοθέτησε μια παράσταση που καθηλώνει... Tο «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» είναι κατάθεση ψυχής και δυνατά συναισθήματα, μια γλυκιά, μελωδική γροθιά στο στομάχι"...Σπύρος Οικόπουλος (εφημερίδα Sportime) 

..."Δεν υπήρχε καταλληλότερος σκηνοθέτης από το Δημήτρη Καρατζιά που μαζί με την χορογραφική καθοδήγηση του Έλιο Φοίβου Μπέικο δένουν αριστοτεχνικά σ’ έναν γοργό, πυκνό ρυθμό, που αιχμαλωτίζει και συμπαρασύρει τους θεατές. Τα υπέροχα, «κολλητικά» τραγούδια, σχεδόν δεν πιστεύεις ότι τα έχει γράψει σύγχρονος Έλληνας. Η Δήμητρα Κολλά είναι μια Σέλμα συναρπαστικά αναπάντεχη. Έξοχη ερμηνεύτρια με ευρεία εκφραστική γκάμα, υποδύεται με σπαρακτική πειστικότητα μια τραγική ηρωίδα. Αλλά κι όλοι οι ηθοποιοί  ανεξαιρέτως εκπληκτικοί στους ρόλους τους και με εμφανή χημεία– συντονίζονται και συνεργάζονται αψεγάδιαστα"...Μάριον Χωρεάνθη (diastixo.gr)

... “Ένα συγκινητικό μιούζικαλ στο Vault που πολλοί θα ζήλευαν, με 9 ηθοποιούς-διαμάντια!  Ο Δημήτρης Καρατζιάς, το έχει σκηνοθετήσει με τόση μαεστρία που να μοιάζει τόσο ταυτισμένο με την εποχή μας. Δίχως υπερβολές συνθέτει ένα θίασο από ηθοποιούς με έντονη δραματικότητα, συνέπεια στην κίνηση και πάθος στην ερμηνεία. Εξαιρετική η επιλογή της πρωταγωνίστριας Σέλμα, που την υποδύεται αριστοτεχνικά η ηθοποιός Δήμητρα Κολλά. Στα ίδια μήκη κύματος και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, που δένουν απίστευτα πάνω στην σκηνή, εντυπωσιάζοντάς μας με τις υποκριτικές και μουσικές τους ικανότητες. Μία παράσταση άκρως συγκινητική και καλοδουλεμένη”...Θανάσης Ξάνθος (Koita-magazine)

... “Μια παράσταση που πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε για να δείτε σίγουρα κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα των θεατρικών σκήνων τις Αθήνας, για να δείτε την υπέροχη Δήμητρα Κολλά να συγκλονίζει με την ερμηνεία της, πλαισιωμένη από υπέροχους και ταλαντούχους ηθοποιούς κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του Δημήτρη Καρατζιά και τις μοναδικές μελωδίες του Μανού Αντωνιάδη”... Γεωργία Κολέγκα (Θέατρο.gr) 

... “Εξαιρετική απόδοση από τον Δημήτρη Καρατζιά πατώντας πάνω στη μουσική του μοναδικού Μάνου Αντωνιάδη! Η γλυκύτατη Δήμητρα Κολλά έγινε rock όπου χρειάστηκε και με τους υπόλοιπους ηθοποιούς ζωντάνεψαν ένα μιούζικαλ εξαιρετικό!”... Αγγελική Ειρήνη Μήτση (Theatrical Drops.gr) 

..."Κάτι ασύλληπτο και συνάμα μοναδικό και υπέροχο συμβαίνει στο Vault! Ο Καρατζιάς μας απέδειξε περίτρανα για άλλη μία φορά πόσο μεγάλος σκηνοθέτης είναι και έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Με την μοναδική σκηνοθεσία του και την υπέροχη μουσική του Μάνου Αντωνιάδη, δημιουργήθηκε μία παράσταση πραγματικό διαμάντι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες παραγωγές. Μια έκρηξη συναισθημάτων, ένα μεγαλειώδες ανέβασμα. Οι εννέα ηθοποιοί κεντάνε επί σκηνής και σε παρασύρουν με τις ερμηνευτικές, μουσικές και χορευτικές τους δυνατότητες. Μια παράσταση μοναδική από κάθε άποψη. Από τις καλύτερες που έχουμε δει την φετινή σεζόν. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για το αρτιότατο αποτέλεσμα. Μην την χάσει κανείς"... Παναγιώτης Πετρόπουλος - Γιώργος Λιναρίτης (Art Magazino)

..."Η ομάδα του Δημήτρη Καρατζιά μας μάγεψε. Μια παράσταση με εννέα δυνατούς ερμηνευτές. Άριστοι, άψογοι από την αρχή ως το τέλος. Η Δήμητρα Κολλά σαρώνει τα πάντα μόνο με την ανάσα της, μόνο με τους χτύπους της καρδιάς της, με το μυαλό και την ψυχή της. Ερμηνεία για βραβείο. Ερμηνεία ζωής. Αν ο Μάνος Χατζιδάκις έβλεπε και άκουγε από κάπου, ασφαλώς θα χειροκροτούσε τον συνονόματό του Μάνο Αντωνιάδη. Η μουσική και τα τραγούδια είναι ο «δέκατος» ρόλος της παράστασης. Μπράβο σε όλους."... Παναγιώτης Μήλας (Catisart)

..."Σπουδαία θεατρική νίκη για τον Πολυχώρο «Vault». Το αριστουργηματικό «Χορεύοντας στο Σκοτάδι», αποδεικνύεται σε κίνηση ρουά ματ και καθηλώνει τους πάντες. Χωρίς μεγαλόπνοα σκηνικά και τεχνάσματα, απολαμβάνουμε ένα pocket size μουσικό δράμα τόσο τιτανοτεράστιο σε όλα του! Με καθηλωτικές, σπαρακτικές, συγκινητικές, συγκλονιστικές, ανθρώπινες, σάρκινες, αληθινές ερμηνείες όλων των ηθοποιών. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης υψηλής ποιότητας και αισθητικής αξίας, το οποίο συνδυάζει αριστοτεχνικά το μελόδραμα με το σουρεαλιστικό μιούζικαλ προκαλώντας πνευματική και συναισθηματική αναστάτωση. Η παράσταση συγκαταλέγεται στις κορυφαίες. Υπόκλιση μεγάλη!...Ντίνα Καρρά (Kallitexnes)

..."ο Δημήτρης Καρατζιάς έστησε μια παράσταση σπαρακτική και αυθεντική, που μεταπηδούσε από την μαγεία του ονείρου στην ανελέητη φρίκη της πραγματικότητας, με τρόπους επιδέξιους κι υπόγειους. Εξαιρετικές όπως πάντα οι ερμηνείες των ηθοποιών του με έντονο το συγκινησιακό υπόβαθρο και με κορυφαία την σπαρακτική Δήμητρα Κολλά, η οποία διαθέτει μια πραγματικά πλούσια υποκριτική γκάμα κι ένα ισχυρό σκηνικό ταπεραμέντο που δεν θα περάσει απαρατήρητο. Μαγική η μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Αντωνιάδη ο οποίος διαθέτει ευρεία μουσική γκάμα κι αδιαμφισβήτητο ταλέντο. Θαυμάσιες και πολύ λειτουργικές οι χορογραφίες του Έλιο Φοίβου Μπέικο κι εξαιρετικοί οι στίχοι των τραγουδιών του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο"...Μαρία Κυριάκη (Επί Σκηνής) 

..."Στην μικρή σκηνή του Vault βλέπουμε εννιά καταπληκτικά συγχρονισμένους ηθοποιούς να περνάνε τα συναισθήματα από τη σκηνή στο κοινό αβίαστα, ακουμπώντας στο σανίδι την ψυχή τους. Ένα θέαμα υψηλότατων προδιαγραφών που πολύ δύσκολα ξεπερνιέται αποδεικνύοντας πως ακόμα και τα μιούζικαλ χρειάζονται πάνω από όλα γνώση, λιτότητα και όραμα. Η Δήμητρα Κολλά σπαρακτική, συγκλονιστική, λιτή, σε περνάει από χίλια δύο εναλλασσόμενα συναισθήματα. Σε αυτή την παράσταση ζεις μέσα σε ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης"... Χρύσα Κατσιματίδου (Alma Radio)

..."Μια εξαιρετική ιστορία για την μετανάστευση, την φιλία, την αγάπη, τον έρωτα, την εξαπάτηση, την αλήθεια και το ψέμα. Η μουσική του Μάνου Αντωνιάδη είναι συνταρακτική, συνοδεία με τις εξαίρετες φωνές όλων των ηθοποιών. Όλοι οι ηθοποιοί γίνονται κοινωνοί ενός τραγικού συνόλου που προσφέρει μαθήματα φιλοσοφίας σε όλους εμάς"... Δανάη Σωπασή (MAXMAG)

... “Χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για μια από τις καλύτερες παραστάσεις που μας έχει παρουσιάσει το θέατρο τα τελευταία χρόνια - μαγικό κατόρθωμα του Δημήτρη Καρατζιά! Καθηλωτικές ερμηνείες που σε κάνουν να παραμιλάς από την πληθώρα των συναισθημάτων που βιώνεις. Το δράμα των ηθοποιών είναι τόσο αληθινό όσο το κλάμα των θεατών, ενώ τα μουσικά μέρη ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης των μιούζικαλ είναι σίγουρο πως θα τα αγαπήσεις. Η μουσική του Μάνου Αντωνιάδη και οι στίχοι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, αγκαλιάζουν με τέτοιο τρόπο την παράσταση που δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ. Ακόμα και μετά το τέλος της, πάντα θα την κουβαλάς μαζί σου!”... Ιωάννα Ρουσάκη (Young people)

...“Συγκλονιστική η ερμηνεία της Δήμητρας Κολλά, που δεν ερμηνεύει απλώς την Σέλμα, αλλά την αγκαλιάζει με όλο της το είναι. Το "Χορεύοντας στο σκοτάδι", όπως το ανέπτυξε και το έστησε στο VAULT ο Δημήτρης Καρατζιάς είναι ένα σύνολο προκλήσεων και στοιχημάτων σε πολλά επίπεδα, που τα κερδίζουν όλα οι συντελεστές του. Είναι θέατρο, είναι δράμα, είναι musical στα καλύτερά του!”...Γιάννης Καρνεσιώτης (Asteroid)

... “Ο Καρατζιάς έχει κάνει κάτι το οποίο είναι δύσκολο να το πετύχει κανείς … σε κάνει να ξεχνάς την ταινία και σε ταξιδεύει στην ιστορία του έργου με έναν διαφορετικό και απίστευτα ευρηματικό τρόπο, όπου μένεις καθηλωμένος από τις εξαιρετικές ερμηνείες όλων των ηθοποιών, από τις πολύ ωραίες μουσικές και από τα εφευρετικά χορευτικά. Πρόκειται για μια παράσταση υψηλής ποιότητας, η οποία μπορεί και συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο το δράμα με το μιούζικαλ προκαλώντας σου μια αναστάτωση συναισθηματική σε συνδυασμό με το ανατριχιαστικό φινάλε το οποίο το σκέπτεσαι και το συζητάς για πολλές μέρες μετά!!!Καλό θα ήταν να μην χάσετε αυτήν την παράσταση”… Οι συντάκτες του Street radio

... “Το πολυαγαπημένο έργο του Λαρς Βον Τρίερ γίνεται στα καθ' ημάς, με το Δημήτρη Καρατζιά να μεγαλουργεί σκηνοθετικά, το Μάνο Αντωνιάδη να γράφει εμπνευσμένα τραγούδια και μουσική για άλλη μια φορά! Η Δήμητρα Κολλά ειναι τόσο φυσική ως Σέλμα που γίνεται συγκλονιστική, αλλά και τα άλλα παιδιά συνθέτουν μια πολύ δυνατή ομάδα! Μην το χάσετε!!!”...Νίκος Ελευθερίου (Kalitheasi.gr)

..."Τόλμησε και πέτυχε! Ο Δημήτρης Καρατζιάς, απέδειξε ότι με ένα απλό σκηνικό, πάθος, εξαιρετική μουσική αλλά και ηθοποιούς με ψυχή, μπορείς να κάνεις τα πάντα!Εξαιρετική η Δήμητρα Κολλά, έχοντας δίπλα της ικανούς και ταλαντούχους ηθοποιούς, οι οποίοι υποδύθηκαν δύο και τρεις ρόλους. Όποιες αμφιβολίες είχα, διαψεύστηκαν όταν είδα την εξαιρετική σκηνοθεσία αλλά και την ικανότητα των ηθοποιών που κατάφεραν να μεταφέρουν την πληθώρα των συναισθημάτων της ταινίας του Δανού δημιουργού. "... Άγγελος Ζάχος (Now24)

..."Το Θέατρο Vault και οι Δημήτρης Καρατζιάς και Μάνος Αντωνιάδη μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε παραγωγές υψηλής ποιότητας. Η τεράστια επιτυχία αυτού του τολμηρού εγχειρήματος, δηλώνει έμπνευση, θέληση, τόλμη και ειδική ικανότητα. O Καρατζιάς σκηνοθετεί με μαεστρία και αφοπλιστική λιτότητα. Η πρωτότυπη, μοναδική μουσική του Μάνου Αντωνιάδη ντύνει μοναδικά την παράσταση. Η Δήμητρα Κολλά είναι συγκλονιστική, αφοπλιστική, μοναδική. Το Χορεύοντας στο Σκοτάδι, είναι δικαίως η πιο πολυσυζητημένη παράσταση της σεζόν. Θα σας κλέψει την καρδιά. Χαρείτε την"... Βίβιαν Μητσάκου (Theater Project 365)

..."Η εξαιρετική ερμηνεία της Δήμητρας Κολλά (Σέλμα), η πρωτότυπη μουσική του Μάνου Αντωνιάδη, η σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά ενισχύουν αυτό το ρόλερ κόστερ συναισθημάτων, και με έναν εννιαμελή θίασο να γεμίζει τη σκηνή, πλήρως εναρμονισμένο ως προς την κινησιολογία και την υποκριτική. Το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» κερδίζει τις εντυπώσεις ως προς όλους τους τομείς, αποδίδοντας συνάμα τον παρορμητισμό, την πρωτοπορία και την ιδιαιτερότητα του σκηνοθέτη, Lars Von Trier.."... Σοφία Ρόδου (Koita-magazine)

..."Είναι σίγουρα από τις παραστάσεις που αξίζει να δει το κοινό για να κατανοήσει ότι το είδος του musical δεν εξαρτάται από τη μεγάλη σκηνή και τα πλούσια σκηνικά αλλά πάνω απ' όλα από το έμψυχο υλικό που υπάρχει στη σκηνή και στο θέατρο vault αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο φέτος"... Κωνσταντίνος Πλατής (ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ)

..."Ένα τολμηρό εγχείρημα, αλλά με τόσο συγκινητικό και μαγικό αποτέλεσμα. Ένα έργο γεμάτο πάθος, έμπνευση, ψυχή, που ο σκηνοθέτης απογειώνει με τόσο λιτά μέσα. Μια όντως παράτολμη παράσταση που με το πάθος, την τρέλα και την συλλογικότητα της τα πήγε περίφημα! Ένα μεγάλο μπράβο!"... Πόλλυ Μαρμαρινού (FreshArt24.gr)

..."Η Δήμητρα Κολλά είναι ένα μεγάλο ταλέντο! Τραγουδάει καταπληκτικά, είναι φοβερά εκφραστική, πείθει ως τυφλή, και το ετελείωτο χειροκρότημα που εισπράττει στο τέλεος της παράστασης είναι αυθόρμητο και δικαιολογημένο"... Εύη Ρούτουλα (Koukidaki)

..."Η Δήμητρα Κολλά υπήρξε αποκάλυψη, μας χαρίζει μια δυνατή ερμηνεία, υποκριτικά και μουσικά. Η μουσική του Μάνου Αντωνιάδη, καταλυτική για την ανάδειξη του μιούζικαλ και οι εύστοχοι και έξυπνοι στίχοι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου αποτελούν κομβικό σημείο στο έργο, καθώς ο θίασος απογειώνει το έργο τραγουδώντας τα. Το τέλος της παράστασης συγκλονίζει και αφήνει την συνειδητοποίηση της απόλυτης επιτυχίας του εγχειρήματος. Η μεταφορά αυτή από κινηματογραφικό έργο σε θεατρική παράσταση ήταν για μένα από τις δυσκολότερες προσπάθειες της τρέχουσας θεατρικής χρονιάς. Αν σας αρέσουν τα μιούσικαλ, το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, είτε έχουν δει την ταινία, είτε όχι."... Μυρτώ Παπαιωάννου (ARTgr Radio)

..."Οι ηθοποιοί παίζουν με την ψυχή τους χαρίζοντας μας εξαιρετικές ερμηνείες. Δίνουν το καλύτερο εαυτό τους. Η σκηνοθεσία, όπως και τα σκηνικά, ξεχωρίζουν για την ευρυματηκότητά τους. Είναι μια παράσταση άρτια κουρδισμένη"... Χριστίνα Γεωργιάδη (MAXMAG)

... “Πού να φανταστείς ότι σε μια black box σκηνή, όπως αυτή του πολυχώρου Vault, μπορεί να ανέβει μια τόσο μεγάλη παράσταση. Ο εννεαμελής θίασος ρέει στη σκηνή, τραγουδώντας, χορεύοντας, ερμηνεύοντας και αλλάζοντας ρόλους, αφήνοντάς σε ακούνητο στη θέση σου, χωρίς ανάσα, μέχρι το τέλος. Ερμηνείες υψηλού επιπέδου, φωνές αξιοζήλευτες. Το ταλέντο της Δήμητρας Κολλά, καθηλώνει τον θεατή. Μικροκαμωμένη, αέρινη, διάφανη, με καταπληκτική φωνή και κίνηση, ερμηνεύει με ψυχή, δυναμισμό και ευαισθησία. Η συναισθηματική κλιμάκωση επιτυγχάνεται με μαεστρία, όχι μόνο από το δυνατό κείμενο, αλλά και από την ευφυή σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Καρατζιά. Τα εύσχημα σε όλη την ομάδα! Από τις παραστάσεις που ευχαρίστως θα ξαναέβλεπα, για να απολαύσω μουσική, φωνές και ερμηνείες”... Έλενα Χατζοπούλου (Sin Radio)

..."Ο Δημήτρης Καρατζιάς κάνει ένα μεγάλο μιούζικαλ σε μια μικρή σκηνή, και αποδεικνύει ότι όταν ο σκηνοθέτης έχει την κατάρτιση, την έμπνευση και την ικανότητα να διδάξει τους ηθοποιούς του, μπορεί να δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα αριστούργημα. Μια ομάδα με έμπνευση, ταλέντο, εξαιρετικές ερμηνείες, απίστευτες φωνητικές δυνατότητες, με υπέροχο συντονισμό σκηνοθεσίας, μουσικής, κίνησης και φωτισμού. Ο Μάνος Αντωνιάδης δημιούργησε ωραιότερη μουσική και υπέροχα τραγούδια με τους εξαιρετικούς, ευαίσθητους και εκφραστικούς στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Υπέροχη η ερμηνεία της Δήμητρας Κολλά, που περνά από όλες τις ψυχικές καταστάσεις και από τους βαθμούς τυφλότητας, με μεγάλη λεπτότητα και εσωτερική επεξεργασία. "... Μαρία Μαρή (Θεατρομανία)


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος