Internal Interviews

Δημήτρης Γεωργαλάς @ Boem Radio

Νάγια Παπαπάνου


Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 19:00, φιλοξενούμενος της Βεγγέρας ο Δημήτρης Γεωργαλάς, ηθοποιός και σκηνοθέτης. 

Θα μας μιλήσει για την «ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη που σκηνοθέτησε για το STET The English Theatre στο Βασιλικό Θέατρο της  Χάγης . Η παράσταση παρουσιάστηκε στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο του 2019, και τώρα στις ΡΟΕΣ. 

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών(κατεύθυνση κλασσικής φιλολογίας).  Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με πολλούς σκηνοθέτες όπως οι Θ. Μουμουλίδης (Υπηρέτης δύο αφεντάδων), Κ. Τσιάνος (Φοιτηταί, και Αριστοφάνη Βάτραχοι,  Όρνιθες και Λυσιστράτη στο Εθνικό Θέατρο), Κ. Δαμάτη (Η τρελή του Σαγιώ), Στ. Φασουλής (Το κλουβί με τις τρελές), Σ. Ουνκόφσκι (Βασιλιάς Ληρ στο Εθνικό Θέατρο), Γ. Κακλέας (Ματωμένος Γάμος) και πολλούς ακόμα.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Υψηλού Κινδύνου,με την οποία έπαιξε στις παραστάσεις «Τα παιδιά Πενθούν» και «Το γιοφύρι της Άρτας» (σκην. Γ.Κοντραφούρη),

Σκηνοθέτησε την παράσταση «ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΡΑΨΩΔΙΑ ΕΨΙΛΟΝ»  του Ομήρου και την «ΦΘΟΡΑ» του Δημήτρη Τσεκούρα για το θέατρο του Νέου Κόσμου, για το θέατρο ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ στην Πάτρα την «ΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ» του Ίψεν και τον «ΚΑΤΟΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ» του Βασίλειου Χριστόπουλου. Επίσης ήταν βοηθός σκηνοθέτη Βοηθός σκηνοθέτη στο «ΔΙΠΛΟ ΒΙΒΛΙΟ» του Δημήτρη Χατζή, που σκηνοθετήθηκε από την ομάδα PEQUOD για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος