Internal Interviews

ΕΙΕΝ @ ΡαδιοΕνέργεια

Ανάστης Κελάδης

Ηχογραφημένη Εκπομπή

Οι EIEN είναι μία πενταμελής metal μπάντα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2008 και έχει ήδη στο ενεργητικό της δυο promo CDs και ένα EP. 

Η μπάντα συνδυάζει αρμονικά τις επιρροές της από την Ευρωπαϊκή και την Αμερικάνικη metal σκηνή, διαμορφώνοντας παράλληλα τον δικό της ήχο. 

Βασικά χαρακτηριστικά του, το στιβαρό rhythm section συνοδευόμενο από δυνατές μελωδίες και έντονα fry - clean φωνητικά.

Στις αρχές του 2009, η μπάντα ηχογραφεί και κυκλοφορεί το πρώτο της CD με τίτλο 'VacantExpressions'. Ακολουθούν ζωντανές εμφανίσεις και το 2011 το συγκρότημα κυκλοφορεί το δεύτερο αυτο-χρηματοδοτούμενο CD με τίτλο 'Closure'. Η ηχογράφηση και η μίξη γίνεται στα Artracks Studios και το Mastering επιμελείται ο Αμερικανός παραγωγός AlanDouches των WWSMstudios.

Το 2013 οι EIEN ηχογραφούν το EP 'The Sickening', με μίξη και mastering από τον γνωστό παραγωγό Fredrik Nordstrom των θρυλικών Fredman Studios. Το EP αποσπά πολύ καλές κριτικές από περιοδικά και κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στη μπάντα να παρουσιάσει το σύνολο της δουλείας της σε Αθήνα και σε επαρχιακές πόλεις.

Το 2014, οι EIEN επιστρέφουν πιο ανανεωμένοι από ποτέ, έχοντας εντάξει στο δυναμικό τους τον ταλαντούχο Gio Within (ex - FallenWithin) στη θέση του μπασίστα. Το lineup ολοκληρώνεται τέλη του 2015 με τη προσθήκη του Θάνου στα τύμπανα. Εν έτη 2017 οι EIEN ετοιμάζονται πυρετωδώς για την ηχογράφηση και την κυκλοφορία της νέα τους δουλειάς.

Την Κυριακή 26-03-2017 στις 17:00 ο Μιχάλης Αραμπατζής κι ο Τίμος Βολάνης από τους ΕΙΕΝ στα μικρόφωνα του Boem Radio και στον Ανάστη Κελάδη.

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος