Agenda Theater

Electric Cinema

Boem Team

Ένας καινούργιος κινηματογραφικός θεσμός @ ΚΕΤ - επιμέλεια : Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος - 1η βραδιά: προβολή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους & dj set (Κώστας Σπιράλ) | Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων - Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 | 21:00 | 3€

Ο σινεφίλ και μουσικός παραγωγός του Poplie Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος επιμελείται τον νέο κινηματογραφικό θεσμό του ΚΕΤ με τίτλο Εlectric Cinema, με προβολές και dj sets, μία φορά το μήνα.

Ο θεσμός εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με μια βραδιά ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 μικρού μήκους ταινίες, πρωτοεμφανιζόμενων κυρίως κινηματογραφιστών, με άξονα μια κοινή αισθητική και θεματική.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το set του Κώστα Σπιράλ, παραγωγού της εκπομπής Fandagoscope στο Poplie Radio.

« Electric Cinema »

Από τις μικρές και μεσαίου μήκους ταινίες Ελλήνων κινηματογραφιστών, εμπνευσμένες από την κοινωνική πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων, μέχρι τα video nasties της δεκαετίας του ’80, από το ποιητικό σινεμά της Claire Denis ως τα b-movies του Russ Meyer, ο θεσμός Electric Cinema επιθυμεί να αγκαλιάσει τις κινηματογραφικές γλώσσες χωρίς διακρίσεις και ταξινομήσεις ώστε να δημιουργεί κάθε φορά μια απρόσμενη και χαρούμενη συνάντηση μ’ ένα έργο, ένα ρεύμα ή μια ομάδα νέων δημιουργών.

Με τις προβολές του « Electric Cinema » θέλουμε να επαναφέρουμε τον ηλεκτρισμό της κινηματογραφικής θέασης και των συναισθημάτων που μοναδικά δημιουργούν οι ταινίες. Μέσα από μια σειρά διαφορετικών μεταξύ τους έργων, και μόνο για ένα βράδυ κάθε μήνα, οι εικόνες του προβολέα θα φωτίζουν το υπόγειο του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων. Τις εικόνες αυτές θα διαδέχονται κάθε φορά ήχοι, ταιριαστοί σε κάθε περίσταση, καλεσμένων DJs. Θα χαρούμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτές τις ξεχωριστές στιγμές.

1η βραδιά : πρόγραμμα προβολών

Yelena του Δημήτρη Αμπατζή (15'):

Η “Υelena” αφηγείται την ιστορία μιας Ουκρανής οικονομικής μετανάστριας, στην Αθήνα του σήμερα, που εργάζεται ως οικιακή βοηθός, με μοναδικό σκοπό της να συντηρήσει το παιδί της που βρίσκεται στην Ουκρανία. Η ταινία επικεντρώνεται σε μια μέρα της ζωής της, στην οποία τα όρια της Yelena θα δοκιμαστούν και η ηρωίδα θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/yelenafilm/

Κουτί της Κατερίνας Γιαννακοπούλου (11'):

Ένας άνδρας με χόμπι τη ξυλουργική, μια γυναίκα έγκυος στο πρώτο της παιδί, και η Κ. ζουν στο ίδιο σπίτι. Μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. Όχι όμως και το ίδιο κρεββάτι. Η Κ. ζει σε ένα κουτί κάτω απ' το διπλό κρεβάτι του ζευγαριού.

Η ταινία προβλήθηκε στο Short Film Corner στο Φεστιβάλ των Καννών.

Manodopera του Λουκιανού Μοσχονά (26'):

Ένας μετανάστης εργάτης ανακαινίζει ένα σπίτι. Νέοι αναστοχάζονται την ύπαρξή τους.

Η ταινία έκανε ελληνική πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Dream Toy του Χρήστου Χουλιάρα (13'):

Κάτι βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι του παιδικού δωματίου. Τι περιμένει;

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/DreamToyMovie/

Γεννήτρια της Νικολέττας Λεούση (19'):

"Ο Σάββας, πενηντάχρονος πατέρας που ζει στην Αθήνα, βλέπει τη ζωή του να καταρρέει εμπρός του. Πώς έφτασε ως εδώ; Τι μπορεί να γίνει τώρα; Έξω από το μικρό μαγαζί του ο κόσμος αλλάζει. "Όσο είμαστε όρθιοι, όλα θα πάνε καλά." Αποφασίζει να βρει μια διέξοδο που φαίνεται να μην υπάρχει."

Έρικ των Φαίδωνα Γκρέτσικου και Πάνου Τράγου (26'):

Ο Στράτος Παπαφιλίππου, ο σωσίας του Ερίκ Καντονά, ζει στην Ποταμιά Θάσου, στη σκιά του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/ericshortdocumentary/

Συνολική διάρκεια προβολών: 110 λεπτά

Artwork: Frank Moth

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α

Κυψέλη

213 00 40 496

69 45 34 84 45

info@polychorosket.gr

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος