Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες

Θοδωρής Τσοκανής

Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες και η κατάσταση ξεφεύγει, το καλοκαίρι φέρνει λάθη, φέρνει πάθη και μπόλικη βλακεία.

Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες και ήρθε χτες στην πισίνα ένας τύπος που για κάποιο λόγο φορούσε μπουρνούζι και όταν το έβγαλε τα έκπληκτα μάτια μας τον αντίκρυσαν να φορά μαγιο Πετρογκάζ. Στην κυριολεξία. Ήταν κατίμαυρο με ένα τεράστιο λογότυπο ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ στον πισινό. Tres chic!

Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες και μια κοπέλα την προηγούμενη εβδομάδα από πίσω μου στην κίνηση αφού ταμπόναρε το κονσήλερ προσεκτικά κάτω απ’ τα μάτια, άρχισε μετά με τη βοήθεια καθρεφτακίου τσέπης και τσιμπιδακίου φρυδιών να βγάζει τις τρίχες απ το πηγούνι. Όταν κουνιόμασταν λίγο σταματούσε και μετά ξανάρχιζε. Λαμπερή και υπέροχη στο γραφείο εν κινήσει.

Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες και μια θεία προχτές στην πισίνα είχε βάλει πάνω από το σκουφάκι με τα ανάγλυφα λουλούδια, ένα ψάθινο πλατύγυρο σαν καπέλο, αλλά όχι καπέλο γιατί δεν είχε το πάνω μέρος και πετιόντουσαν τα λουλουδάκια τα βινύλ, ενώ αυτό που έβλεπες κατ’ ουσίαν ήταν να επιπλέει ένα ψάθινο σαν καπέλο με μαύρα λουλουδάκια – κάτι σα γλάστρα με καμένα νούφαρα.

Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες αλλά ενημερώθηκα ότι δικαιώθηκε η Louboutin και μόνον εκείνη θα έχει κόκκινο πάτο – στις γόβες. Δικαίωση επιτέλους!

Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες και είδα χτες ένα λεωφορειάκι ελληνογερμανικής σχολής παρκαρισμένο και μέσα στη μεσημβρινή ραστώνη, βλέποντας την εξαιρετική γκόθικ γραφή που έχουν χρησιμοποιήσει για την περιγραφή της σχολής, νόμισα προς στιγμήν ότι είναι λεωφορειάκι που σε πάει στο Κάστρο του Δράκουλα. Στο τσακ δεν πήγα να ρωτήσω ώρες προβολής!

Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες και πεθύμησα μελιτζάνα παπουτσάκι και ουχί Κατερίνα Παπουτσάκη και πήγα το πρωί στο Σκλαβενίτη που έχει εξαιρετική μελιτζάνα παπουτσάκι και είπα στην κυριούλα πίσω απ τη βιτρίνα με τα εδέσματα «μια μερίδα παπουτσάκια παρακαλώ» και με κοίταξε κάπως σα χαμένη και μέχρι να πιάσει το τάπερ μου λέει «γεμιστά είπατε;» κι επειδή έτρωγα 4 μέρες γεμιστά της λέω με στόμφο «όχι, παπουτσάκια» και ένευσε και με ρωτάει «να το ζεστάνω;» (9 η ώρα το πρωί) και της λέω όχι, και το βάζει στο τάπερ και πάει να το βάλει στο φουρνάκι και της λέω «μην το ζεστάνετε» και μου λέει «καλά δεν μου είπατε να το ζεστάνω»; Και της το βούτηξα απ τα χέρια κι έφυγα για το ταμείο όπου ήταν μια γριά πελάτισσα που μέτραγε τα μονόλεπτα μέχρι να βγάλουν 3 € και φάγαμε κανά δεκάλεπτο να περιμένουμε. Τουλάχιστον η αίθουσα κλιματίζεται…

Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες και με ξετρελαίνει η νέα μόδα που έχετε με τα κινητά στο αυτοκίνητο, που αντί να το έχετε στο αυτί βάζετε το μεγάφωνο και το κρατάτε με το ένα χέρι μπροστά στη μούρη και οδηγείτε λες και δεν απασχολείτε πάλι το ένα χέρι και είστε πιο ασφαλής. Κάτι σα να είσθε δημοσιογράφοι και να κρατάτε σημειώσεις για το άρθρο που θα σας δώκει Πούλιτζερ – ίσως και Νόμπελ! Μόλις δροσίσει να σας ενημερώσω ότι έχουν βγει εδώ και χρόνια και hands free.

Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες και ξεκινά το Μουντιάλ. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Μουντιάλ, έχω και φίλους που βλέπουν Μουντιάλ οι οποίοι δεν με ενοχλούν καθόλου – αρκεί να μην προκαλούν. Δε με νοιάζει τι κάνουν σπίτι τους αρκεί αν μην το κάνουν μπροστά μου!

Έσφιξαν νωρίς οι ζέστες λοιπόν και θα κάνουμε υπομονή για να ρθει ο Αύγουστος και να πάμε διακοπές εμείς κι άλλες 200.000.000.000 λουομένων να κλωτσοχτυπιόμαστε να μπούμε στη θάλασσα. Άσε με…


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος