Agenda Theater

Γενοκτονία – Genocide, του Παύλου Κουρτίδη

Boem Team

Η παράσταση “Γενοκτονία – Genocide”, ένας ύμνος για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, παρουσιάζεται σε online streaming από το  Θέατρο ΠΚ σε συνεργασία με το Θεατροκίνημα, στις 26,27 και 28 Φεβρουαρίου, από την πλατφόρμα του viva.gr. Η παράσταση παίχτηκε για δύο σαιζόν στο Θέατρο ΠΚ καθώς και  στα  Αισχύλεια και σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Το online streαming αφορά την παράσταση από το  Φεστιβάλ  Αισχυλείων.

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία όπως μας τη διηγήθηκαν οι παππούδες μας. Τη Γενοκτονία και την προσπάθεια αφανισμού ενός ολόκληρου λαού.» Π. Κουρτίδης. 

Μία παράσταση βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά ντοκουμέντα μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα ζωντανέψει πρόσφατες μνήμες. Η «Γενοκτονία» έρχεται να πει αλήθειες μέσα από τα σώματα των ζώντων. Να υμνήσει όσους βασανίστηκαν και όσους επέζησαν. 


Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Φωτισμοί: Παύλος Κουρτίδης

Μουσική Επιμέλεια & Σύνθεση: Lia Hide

Σύμβουλος Έρευνας: Όμηρος Παχατουρίδης

Βοηθός σκηνοθεσίας – Χορογραφίας: Ζωή Σωτηροπούλου

Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη

Φωτογραφίες παράστασης: Κωστής Γωγιός

Art Work: Tricia Daniels

Οργάνωση παραγωγής& Tour Management: Σοφία Καραγιάννη

Παραγωγή: Θέατρο ΠΚ -  Download Press kit – Media kit

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Χρηστος Σύγγελος, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου, Γιώργος Κούμπος

 Συμμετέχει: η Πυρρίχιος Ακαδημία

*Η μουσική της παράστασης κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιδαλγός και είναι διαθέσιμη εδώ και από Lia Hide Bandcamp

Η μουσική της παράστασης είναι σε σύνθεση/επιμέλεια/παραγωγή Lia Hide, με τις συμμετοχές των Χρήστο Σύγγελο (λύρα, νέι, ντουντούκ), Φωτεινή Πασσά (φωνή - "Την Πατρίδα μ'έχασα"), Aki'Base (μπάσο) και Γιώργου Ράδου (κρουστά). 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26  ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20.00 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 24 ΩΡΕΣ | ON DEMAND |


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος