Internal Interviews

Γιάννης Σίμος @ Boem Radio

Νίκος Παπαδάκος


Αυτή την Πέμπτη, το Sputnik on air εγκαινιάζει τον κύκλο των φετινών συνεντεύξεων με πρώτο καλεσμένο τον φωτογράφο Γιάννη Σίμο, ιδρυτή του χώρου διδασκαλίας και προβολής της φωτογραφικής τέχνης BlackBox photography.

O Γιάννης Σίμος, έχει εργαστεί σε projects στην Αθήνα, τα Βαλκάνια και την Ουκρανία, την Τουρκία, την Ινδία και το Ιράν. Διακρίθηκε στο διαγωνισμό City Streets, υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου, και συμμετείχε σε workshop του φωτογράφου Νίκου Οικονομόπουλου, όπου και φωτογράφησε για δώδεκα μήνες στους δρόμους της Αθήνας το πολυπολιτισμικό στοιχείο της πόλης. Δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο LensCulture και έχει εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Από το 2008 μέχρι το 2015 παρέδιδε σεμινάρια ιστορίας της Φωτογραφίας στον Πολιτιστικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα επιμελείτο τις ετήσιες εκθέσεις των φοιτητών του ομίλου.  Από το 2015 ως σήμερα είναι υπεύθυνος για την επιμέλεια των εκθέσεων και τη διεξαγωγή των σεμιναρίων του χώρου BlackBox Photography.

Το BlackBox ιδρύθηκε με σκοπό να προάγει τη φωτογραφική δημιουργία τόσο από τη μεριά του θεατή, όσο και από αυτή του δημιουργού. Στα πλαίσια των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με όλες τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που αφορούν τη λήψη της φωτογραφίας, καθώς και την ψηφιακή επεξεργασία των εικόνων. Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει επίσης μελέτη των έργων των μεγαλύτερων δημιουργών της φωτογραφικής τέχνης, αλλά και προβολής των έργων των μαθητών της σχολής, μέσα από ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

Γιάννης Σίμος

BlackBox photography

Ο Γιάννης Σίμος την Πέμπτη 15/11/2018 στις 19:00 στα μικρόφωνα του @ Boem Radio και στον Νίκο Παπαδάκο


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος