Γιώργος Κοντραφούρης Τρίο

Boem Team

Ο Γιώργος Κοντραφούρης και το τρίο του για μια βραδιά στο Half Note.Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι ένας πολύ σημαντικός τζαζ πιανίστας, οργανίστας και δάσκαλος κι έχει συνεργαστεί με πλήθος διάσημων μουσικών όπως οι: Ralph Peterson Jr., Lou Donaldson, Bob Brozman, David Liebman, Benny Golson, Sheila Jordan, Houston Pearson, κ.ά.

Μαζί του θα είναι δυο εξέχοντες νέοι μουσικοί, με βάση τη Νέα Υόρκη, ο Κίμων Καρούτζος στο μπάσο και ο Jason Wastor στα ντραμς. Ο Κίμων είναι μαθητής του θρυλικού Ron Carter και ο Jason μαθητής του jazz master Kenny Washington.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι ένας ενεργός μουσικός της τζαζ κι έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς από όλο τον κόσμο και από διαφορετικά είδη μουσικής. Η καλλιτεχνική του παραγωγή περιλαμβάνει τζαζ μουσική, μπλουζ, ελληνική μουσική, ποίηση καθώς και αυτοσχεδιασμούς. Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «The Passing» εξερευνά το πιάνο ως μέσο ανασκόπησης των μουσικών του αναμνήσεων, με τη μορφή ενός τζαζ τρίο. Το άλμπουμ αυτό συμπεριλαμβάνει κομμάτια που έχουν συνθέσει Έλληνες  μουσικοί, οι οποίοι έχουν παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Γιώργου Κοντραφούρη, όπως ο δάσκαλός του Μάρκος Αλεξίου-ο οποίος ήταν ένας πρωτοπόρος τζ;αζ πιανίστας, καθώς επίσης και δικές του συνθέσεις.

Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο

Κίμων Καρούτζος: μπάσο

Jason Wastor: ντραμς

Facebook event

INFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (τραπέζι)

Ώρα έναρξης: 21.30. 

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος