Η ε-φοπλιστική αλήθεια!

Boem Team

Τελευταία όλο και πιο συχνά βλέπω, διαβάζω και αναμεταδίδω ο δημοσιογράφος (γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; - σηκώνω ώμο ο Μητσοτάκης!), για τους αρραβώνες, γάμους, σχέσεις (εντός και εκτός εισαγωγικών) προβεβλημένων κορασίδων της μουσικής, της τηλεόρασης και του μόντελινγκ με γόνους εφοπλιστικών οικογενειών.

Εκεί που νόμιζες ότι εδώ κι αρκετές δεκαετίες η Ελληνίδα είναι ανεξάρτητη, σπουδάζει, κάνει καριέρα, έσπασε μία και καλή τα κοινωνικά στερεότυπα που έλεγαν ότι από κόρη γίνεται σύζυγος κι απλά αλλάζει επώνυμο και ιδιότητα, διαπιστώνεις ότι κάποια πράγματα μένουν τα ίδια. Η παραμύθα του πριγκιπόπουλου δεν περιορίζεται στο λευκό άλογο, ή ακόμη και στο μέγεθος του… μορίου, όπως λέει φίλη μου σκληροπυρηνική φεμινίστρια, αλλά και στο μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού. Ακόμη και του τζακιού. Όχι αυτού που διαθέτει το σπίτι σε Εκάλη και Πολιτεία, αλλά του άλλου, του οικογενειακού.

Στερεότυπο Νο2. Οι πλούσιοι και όχι απαραίτητα ωραίοι, έλκονται από οτιδήποτε όμορφο που λαμπυρίζει. Τέτοιες περιπτώσεις κοριτσιών πολλές. Το θέμα είναι για πόσα και για πόσο καιρό η καθεμία είναι διατεθειμένη να γίνει... Trophy wife!

Η χαρούμενη πλουσίδου πεθερά χαίρεται που ο κανακάρης της βρήκε όμορφη νύφη. Ακόμη κι αν δεν την θέλει λόγω μη έντιμου βίου, τι να κάνει; Να στεναχωρήσει τον μονάκριβό της; Έλα μωρέ με τη βοήθεια του Πυγμαλίωνα (σ.σ. δεν είναι στιλίστας), το κορίτσι θα γίνει του σαλονιού. Ε και να χωρίσουν δεν πειράζει. Αν πάρουν τα γονίδια της μαμάς τους, τα εγγονάκια θα ‘ναι όμορφα. Με ένα παχυλό μηνιαίο τσεκ όλα λύνονται! 

Στην Ελλάδα που μόλις μπήκε στο 2015 αυτή είναι η… εφοπλιστική αλήθεια. Εσύ δεν ευχήθηκες έναν εφοπλιστή για τη νέα χρονιά; 

Λούσου τα τώρα!


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος