Η Σεξιστική Ελαφρότητα Ενός Κροκόδειλου

Κωστής Γωγιός

Πόσες φορές δεν έχεις προσπαθήσει να πεις κάτι, πχ φλερτάροντας με κάποιον/α σε ένα bar και το μόνο που έχεις καταφέρει είναι να πεις τα πιο παρεξηγήσιμα λόγια και να θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί; Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και του κόμματος των εργατικών  Jeremy Corbyn, κατάφερε με τις δηλώσεις του να φέρει τον κόσμο κάποιες δεκαετίες πίσω. Με τους συνεργάτες του να υποστηρίζουν ότι τα λεγόμενα του παρεξηγήθηκαν, ο ίδιος πήρε μια θέση στην καρδιά μου, καθώς κατάφερε με μία πρόταση να εξοργίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. 

O Corbyn δήλωσε ότι τα ποτά μετά τη δουλειά είναι σεξιστικά, καθώς είναι προφανές ότι οι γυναίκες το μόνο που θέλουν είναι να γυρίσουν σπίτι στα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προώθησης του προγράμματος του κόμματος του για τις γυναίκες, ο Corbyn ανέφερε ότι «η απογευματινή κοινωνικοποίηση ευνοεί τους άντρες, καθώς δεν νιώθουν την ανάγκη να φροντίσουν τα παιδιά τους, ενώ λειτουργεί ρατσιστικά απέναντι στις γυναίκες που προφανώς θέλουν να φροντίσουν τα παιδιά τους». Αυτή η φράση, αν ακουγόταν την δεκαετία του ’50 ή ’60 ή έστω στο σενάριο του “Mad Men” γεμάτο επιτυχημένους άντρες που γυρίζουν σπίτι και πίνουν ένα σκοτς ενώ η γυναίκα μαγειρεύει και ταυτόχρονα ξεσκατίζει, θα ήταν αποδεκτή σε σημείο «μα λέει το προφανές!». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, αυτή ή σεξιστική φράση ειπώθηκε σε μία προσπάθεια να στηλιτεύσει κάτι σεξιστικό. Ο Corbyn κατάφερε να προσβάλλει τις γυναίκες για τον προφανή λόγο, τους άντρες που «προτιμούν την πάμπ από τα παιδιά τους», και τις νοημοσύνες όλων μας προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι μπύρες που καταλήγουν σε βότκες και βάλε-άλλο-ένα-από-αυτά-τα-σφηνάκια μετά τη δουλειά αποκαλούνται «απογευματινή κοινωνικοποίηση». 

Θυμάσαι εκείνες τις φορές μετά από κάτι συναυλίες 3ωρης ορθοστασίας, ψώνια κλπ που νιώθεις ότι τα πόδια σου δεν σε κρατάνε, η μέση σου έχει γίνει ένας ενιαίος πόνος και ξέρεις ότι αν κάτσεις, δεν ξανασηκώνεσαι ούτε με βίντσι; Πόσες φορές δεν έχω ονειρευτεί το μέλλον, έστω και ένα πεπόνι, με μηχανές που θα με τηλεμεταφέρουν στο σπίτι μου, πιο ξεκούραστο και από βρέφος σε μάρσιππο… 

Η 32χρονη της είδησης φαίνεται ότι ήταν σε κάποια αντίστοιχη θέση, καθώς κάλεσε τα επείγοντα για να ζητήσει ασθενοφόρο. Όταν ο υπάλληλος ρώτησε ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, η γυναίκα απάντησε ότι ήταν για ψώνια και τώρα δεν μπορεί να περπατήσει άλλο, γιατί τα πόδια της την πονάνε πολύ. Συνέχισε λέγοντας ότι «απέχει 2 μίλια από το σπίτι της, αλλά τα πόδια της καίνε και δεν μπορεί να συνεχίσει στην κατάσταση της».  Ο υπάλληλος απάντησε ότι εφόσον υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος, μπορεί να της στείλει ασθενοφόρο που θα την μεταφέρει στο κοντινότερο νοσοκομείο. Η 32χρονη είχε το θράσος πριν συμφωνήσει, να ρωτήσει πως θα πάει μετά από το νοσοκομείο στο σπίτι…Τα ταξί στην Αγγλία μάλλον είναι άγνωστη λέξη. Και εμείς βρίζουμε τους ντόπιους ηλίθιους που χώνονται πίσω από το ασθενοφόρο που ανοίγει δρόμο…

Οι Γαλάτες στις ιστορίες του Αστερίξ φοβόντουσαν μήπως πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους, αλλά από ό, τι φαίνεται υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα να σου πέσουν. Περνάμε στην Ασία λοιπόν και διαβάζουμε ότι μια 62χρονη γυναίκα στην Κίνα, βρήκε έναν ουρανοκατέβατο κροκόδειλο στον κήπο της. Η γυναίκα ζει στο ισόγειο ενός κτιρίου και όταν βγήκε στην αυλή της να ποτίσει τον κήπο της διαπίστωσε ότι είχε παρέα. Κλείστηκε στο σπίτι, φώναξε τους γείτονες να βοηθήσουν και μετά από σχέδια δράσης που θα ζήλευε και ο Bruce Willis, ο κροκόδειλος ήταν φιμωμένος και παγιδευμένος. Η είδηση γίνεται ακόμα πιο περίεργη, καθώς από ό, τι φαίνεται, και μετά από έρευνα που έκανε η γυναίκα, στον 5ο όροφο του κτιρίου υπάρχει εκτροφείο κροκοδείλων και ένας από αυτούς ξέφυγε και έπεσε στην αυλή της. Πάντως και μόνο το γεγονός ότι ο κροκόδειλος έχει τέτοια αντοχή που έπεσε από τον 5ο χωρίς να πάθει τίποτα σαν άλλη γάτα, τον κάνει ιδανικό κατοικίδιο για αυτούς που έχουν αλλεργία στις γάτες, δεν χρειάζεται βόλτα σαν σκύλος, δεν ενοχλεί τους γείτονες με γαβγίσματα και στην τελική τον έχεις για πάντα μαζί σου αρχικά σαν κατοικίδιο και μετά σαν παπούτσι (αν είσαι ο Notis). Πάντως, σίγουρα δεν είναι το πιο περίεργο αντικείμενο που έχει πέσει από τον ουρανό, αφού τον Μάρτιο, ο ώμος μιας Ινδής εξαρθρώθηκε όταν έπεσε πάνω της το παγωμένο περιεχόμενο τουαλέτας αεροπλάνου. Αν ισχύει ότι με μία κουτσουλιά παίρνεις λεφτά, η κυρία πρέπει να έγινε τρομακτικά πλούσια.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος