Agenda Theater

Ηχο-δράσεις

Boem Team

Μετά την sold out παράσταση, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, η Καλλιτεχνική Κοινότητα «Πράξις» του Νίκου Τουλιάτου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με τις «Ηχο-δράσεις» τη μουσική, θεατρική και χορευτική παράσταση - αφιέρωμα στον performer των κρουστών Νίκο Τουλιάτο, σε σκηνοθεσία - δραματουργία Γιώργου Ρούφα. Πρώτη στάση τα Ιωάννινα, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στις 21:00 στην Ακρόπολη Ιωαννίνων Ιτς Καλέ.

Μια παράσταση - γιορτή, με περισσότερους από 20 συμμετέχοντες επί σκηνής μουσικούς, συνθέτες, τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορευτές οι οποίοι με όχημα τη μουσική, τον λόγο και την κίνηση «αφηγούνται» ιστορίες του χθες και του σήμερα, με αφορμή τα πενήντα χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας του Νίκου Τουλιάτου στον χώρο των κρουστών. 

Σε κάθε παράσταση της θεατρικής ομάδας «Ηχοποιοί», ο ήχος βρίσκεται στο επίκεντρο ως ένας αυτόνομος, ξεχωριστός ρόλος, που παράγεται ζωντανά επί σκηνής, ως επακόλουθο της εξέλιξης της εκάστοτε παράστασης, πράγμα που αποτελεί μία καινοτόμα πρόταση για τα παγκόσμια θεατρικά δεδομένα.

Εκτός από την περιοδεία της παράστασης «Ηχο-δράσεις», το Γραφείο Παραγωγής έχει εντάξει στον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό για τη νέα σαιζόν μία σειρά σημαντικών μουσικών, θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων, με αφετηρία την sold out παράσταση «Έρωτος ύβρις», που θα επαναληφθεί το προσεχές φθινόπωρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον προγραμματισμό του γραφείου τόσο για την περιοδεία όσο και για τις παραστάσεις της νέας σαιζόν, θα ανακοινωθούν κατά το προσεχές διάστημα.

Έχοντας ως μότο της την έκφραση «Ο ρυθμός είναι ο κτύπος της καρδιάς της γης», η Καλλιτεχνική Κοινότητα Πράξις του Νίκου Τουλιάτου, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε κάθε παράσταση που παρουσιάζει στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Σκηνοθετικό σημείωμα: 

Ένα ταξίδι μνήμης με αναφορές σε πραγματικά σημεία από την ζωή του performer Νίκου Τουλιάτου. Με αφορμή τον καλλιτέχνη που έχει συνοδεύσει, έχει ερμηνεύσει, έχει υποδυθεί , γινόμαστε οι ίδιοι ταξιδευτές της προσμονής. Ζωντανή Μουσική κρουστών , υποκριτική δράση με ηθοποιούς , σε συνδυασμό με ένα υπέροχο σχήμα κλασικού μπαλέτου που για πρώτη φόρα χορεύουν συνθέσεις του Νίκου Τουλιάτου. Η επιλογή των κειμένων και των εικόνων, εμπεριέχουν το στοιχειό της πολυδιάστατης προσωπικότητας του. Ακολουθώντας το τυχαίο και συνεχώς πειραματιζόμενος με το άγνωστο αναζητώ την απλότητα και την αρμονία. Εάν κάτι γίνει προσωπικό, αποκτά οικουμενικότητα. Γιατί το μεγαλύτερο μάθημα στη ζωή δεν είναι το πώς να παραμένεις νέος, δεν είναι πως θα γίνεις καλύτερος μουσικός, δεν είναι πώς θα ξεχωρίσεις από τον κόσμο. Είναι πώς θα είσαι ο εαυτός σου.

Γιώργος Ρούφας, Σκηνοθέτης – Δραματουργός

Η ταυτότητα της παράστασης:

«Ηχο-δράσεις»

Μουσική, θεατρική, χορευτική παράσταση

Διάρκεια: 104 λεπτά

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ρούφας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στελλίνα Ανεμά

Χορογραφία: Jimmy Kalis

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης 

Ήχος: Παντελής Γιατζιτζόγλου

Επικοινωνία/Δημόσιες σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Ειρήνη Καπελώνη

Παραγωγή: Γραφείο Παραγωγής Πράξις

Εμφανίζονται επί σκηνής οι:

-Θεατρική Ομάδα «Ηχοποιοί»: Ειρήνη Καπελώνη, Αλίκη Τσουκαλά, Γεωργία Γιαννακούδη, Κατερίνα Μαρκεζίνη, Ολυμπία Σωτηροπούλου, Μέλανι Μαρχάινε, Δανάη Φίλιππα, Μάριος Τσουμάρης

-Percussive ensemble – ΗΧΟΔΡΑΣΗ: Κυριακή Τσακιρίδου, Σπύρος Καραμήτσος, Κωνσταντίνος Τσαμόπουλος, Μαρία Χαραλαμπίδου, Βασίλης Παπανικολάκης, Μαρία Παντελάκη, Μαριάνθη Ντάλλα, Θοδωρής Ψυχαλής, Κώστας Παναγούλης

-Duo percussion - All Improvviso: Simone Mongelli, Νίκος Τουλιάτος

-Ομάδα χορού «Ηχοκίνηση»:  Σταυρούλα Ροΐδου, Ισιδώρα Πρίμπα, Εύα Σωμαράκη, Ιωάννα Μηνδρινού

Guest πιάνο – τραγούδι: Άννα Καρλάφτη


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος