Agenda Music

Jump

Γιάννης Βλαχαντώνης

Ο David Lee Roth έχει πει διάφορα για την σημασία των στίχων. Έχει πει ότι το τραγούδι αναφέρεται σε μία stripper. Αλλά, η κυρίαρχη ιστορία είναι ότι έστω το σκέφτηκε και αυτή η σκέψη του έδωσε την αφορμή να γράψει τους στίχους ενός από τους πιο γνωστούς rock ύμνους. Έτσι όπως το περιέγραψε ο τραγουδιστής των Van Halen, η έμπνευση για το “Jump” ήρθε καθώς έβλεπε τις ειδήσεις στην τηλεόραση, που έδειχνε μια ομάδα ανθρώπων να προσπαθεί να πείσει έναν άντρα να μην πηδήσει από ένα κτίριο. Αλλά σύμφωνα με την άποψη του Roth, ο τύπος θα έπρεπε να κάνει το αντίθετο. “Υπήρχε ένας τύπος που στεκόταν στην κορυφή των Arco Towers στο Los Angeles και ετοιμαζόταν να την εγκαταλείψει στα γρήγορα, θα έκανε μια πτώση 33 ορόφων – και υπήρχε ένα ολόκληρο πλήθος λαού στο parking από κάτω που ούρλιαζε, ‘Don’t jump, don’t jump’ και σκέφτηκα και σκέφτηκα μέσα μου, ‘Might as well jump', εξήγησε.

Ο Roth είναι ένας μεγάλος παραμυθάς που του αρέσει να χτίζει τον θρύλο του, έτσι συχνά πρόσθετε – σε αντίθεση με τα προηγούμενα – ότι έγραψε τους στίχους καθώς περιδιάβαινε το Los Angeles με μια αντίκα Mercury convertible του 1951.

Μολονότι το "Jump" είναι πολύ ελαφρύ και εύθυμο για rock single, τον Ιανουάριο του 2010 ένας DJ που το έπαιξε σε μια " ακατάλληλη στιγμή" έπαθε ψυχρολουσία. Το ζήτησε ένας οδηγός κολλημένος στην κίνηση στην λεωφόρο M60, και παίχτηκε από τον Steve Penk, που βρέθηκε στην πυρά διότι η καθυστέρηση προκλήθηκε από την αστυνομία που έκλεισε πολλές λωρίδες του αυτοκινητόδρομου ενώ προσπαθούσε να ηρεμήσει μια γυναίκα που απειλούσε να πηδήξει από μία γέφυρα. Μετά από περίπου εννέα ώρες, πήδηξε, λίγο αφού παίχτηκε το τραγούδι. Όμως επέζησε, αν και με σοβαρά τραύματα στα πόδια. 


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος