Point Of View

Κάνε μου λιγάκι κουάξ...

Κωστής Γωγιός

Στο Χονγκ-Κονγκ 270 άνθρωποι μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness επειδή έκαναν yoga με το σκύλο τους, την επονομαζόμενη doga. Ο λόγος που εξασκείται η doga, από ότι μας ενημερώνουν οι διοργανωτές, είναι για να χαλαρώσουν από την πίεση της δουλειάς και της προσπάθειας για επιτυχία αλλά και για να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα κατοικίδια τους (και όχι να βλέπουν μαζί τηλεόραση για παράδειγμα;). 

Τα αρχάρια δίποδα και τετράποδα ζώα αρκούνται σε τεντώματα και μασάζ, ενώ τα πιο προχωρημένα κάνουν κλασσικές στάσεις της yoga, όπως του λωτού, του πελαργού αλλά κυρίως του σκύλου. Το γεγονός ότι τα ταλαίπωρα σκυλιά «σέρνονται» σε κάτι τέτοια, μου φέρνει στο μυαλό παιδάκια που αναγκάζονται από τους γονείς να κουρεύονται με περίεργα κουρέματα με ουρίτσες και χαιτούλες ή όπως όλοι μας στα 80s με μαλλί σαν το παιδάκι της kinder.

Από τους σκύλους περνάμε σε άλλου είδους ζώα στη Βόρεια Ινδία. Το 80% των Νορβηγών που έχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία (δες http://www.boemradio.gr/gr/el/news/srsquo-ena-mikro-galatiko-chorio-tis-kritis-hellip/ ) μάλλον θα έπεφτε λίγο τόσο σαν ποσοστό όσο και από τα σύννεφα. Όπως μαθαίνουμε μετά από καταγγελίες πολιτών, οι αστυνομικοί στο τμήμα του Uttar Pradesh, έχουν περίεργη αντίληψη για τα «γρηγορόσημα» και τη δωροδοκία. Όταν ένας τσαγκάρης πήγε να καταγγείλει την κλοπή του κινητού του, σύμφωνα με τη διαδικασία παραπέμφθηκε στον επικεφαλής του αρχείου. 

Ο επικεφαλής ονόματι Rohtash ξεκίνησε την καταγραφή της υπόθεσης με τα βιογραφικά και δημογραφικά στοιχεία του θύματος και ενθουσιάστηκε όταν έφτασε στο επάγγελμα. Μαθαίνοντας ότι είναι τσαγκάρης τον ενημέρωσε ότι δεν θα καταγράψει το συμβάν, αν δεν γυαλίσει όλα τα παπούτσια του αστυνομικού τμήματος. Ο τσαγκάρης γυάλισε 8 ζευγάρια παπούτσια (δόξα το θεό που ήταν ολιγομελές το τμήμα) και μετά από μία ώρα που τελείωσε, ο «βρώμικος» (αλλά με καθαρά παπούτσια) αστυνομικός ολοκλήρωσε την καταγγελία του. Μια 75χρονη πήγε να καταγγείλει ότι ο γιος της και η νύφη της τη βασανίζουν, και ενώ είχε ξεκινήσει να εξιστορεί τα πάθη της, ο επικεφαλής τη διέκοψε για να της πει ότι η ζωή της θα καλυτέρευε με ένα γάμο. Το συγκεκριμένο συμβάν καταγγέλλει η ηλικιωμένη επέφερε τα γέλια των υπολοίπων αστυνομικών, οι οποίο δεν δέχτηκαν να ακούσουν την ιστορία της. Αντίστοιχες περιπτώσεις είδαν το φως της δημοσιότητας και σύντομα οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όχι λόγω συμμετοχής σε συμμορίες όπως οι δικοί μας, αλλά προφανώς λόγω ηλιθιότητας.

Κι ενώ η γκρίνια στα παντρεμένα ζευγάρια για μονοτονία και έλλειψη φαντασίας στη σεξουαλική ζωή καλά κρατεί, οι βάτραχοι μας βάζουν τα γυαλιά. Οι επιστήμονες μελετώντας τις σεξουαλικές συνήθειες των βατράχων είχαν καταλήξει στο ότι και τα 6600 είδη κάνουν σεξ με 6 στάσεις (Πλάκα κάνουμε; Ούτε εγώ δεν κάνω σεξ με 6 διαφορετικούς στάσεις). Προσφάτως, όμως, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ένα είδος από την Ινδία, εφάρμοσε και 7η στάση! Μαθαίνουμε λοιπόν ότι οι βάτραχοι αντί να κρατάνε το ταίρι τους, όπως έκαναν μέχρι τώρα, δοκίμασαν να κρατηθούν από κλαδιά ώστε να επιτύχουν καλύτερη γωνία. Τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους εμάς, όταν οι βάτραχοι καταφέρνουν και ανακαλύπτουν νέες στάσεις και οι δικαιολογίες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε ακούγονται φτηνές. Χρησιμοποιώντας τις προτροπές γνωστού τηλεπωλητή βιβλίων: Σηκωθείτε από κρεβάτια, καναπέδες και ντιβάνια…


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος