Point Of View

Κάτι Σαν Κήπος–Κριτική

Νάγια Παπαπάνου

Μια σκηνή, χαλίκια, χώμα, νερό, ένα φύλλο που κρέμεται από ένα κορμό, ένα κορίτσι που κοιμάται σαν το σπόρο που περιμένει το νερό και τον ήλιο να τον θρέψει για να φυτρώσει. Ένα αγόρι, που ψάχνει παρέα για να παίξει, μια σειρά από μουσικά όργανα και το κορίτσι που θέλει να κοιμηθεί λίγο ακόμη...

Η ομάδα Artika, μέλος του Small size Network και του μεγάλου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for the early years» (Creative Europe 2018-2022) παρουσιάζει την παράσταση για βρέφη και νεαρά παιδιά (1 έως 5 ετών) με χορό και ζωντανή μουσική, «Κάτι σαν κήπος», για τρίτη συνεχή χρονιά. 

Η παράσταση «Κάτι σαν κήπος», είναι μια παράσταση που κυρίως μιλάει στις αισθήσεις των νεαρών ανθρώπων, ξεκινώντας από την αγκαλιά των συνοδών, που τα συγκρατεί από την έναρξη της παράστασης, καθώς οι συνοδοί καλούμαστε να συνεργήσουμε καθησυχάζοντας και ενεργοποιώντας τις αισθήσεις του νεαρού κοινού. Οι ήχοι, τα καλέσματα των αισθήσεων, κυρίως η διάθεση να ξυπνήσει η νεαρή κοπέλα με το φύσημα του αέρα αλλά κυρίως ο σεβασμός στα «λίγα λεπτά ακόμα» που χρειάζεται για να χορτάσει τον ύπνο της, είναι εξαιρετικές εμπειρίες που μπορούμε να ανακαλέσουμε στην καθημερινότητα μας. 

Η συνέργεια των Κλεονίκη Καραχάλιου και  Βασίλη Καζή, επί σκηνής είναι συγκινητική, γιατί σαν παιδιά κρατούν τα πείσματα, κι ύστερα σαν έρθει το παιχνίδι τα ξεχνούν, δείχνουν την συμπερίληψη στην πράξη, και προωθούν την θετική επικοινωνία. Στο διάστημα της διάδρασης με τους νεαρούς θεατές, είναι παρόντες τόσο όσο για να υποστηρίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο των αισθητηριακών κριτηρίων, με την συνεργασία των συνοδών, δίνοντας τον χώρο και τον χρόνο να επεξεργαστούν τα ερεθίσματα.. 

Η παράσταση «Κάτι σαν Κήπος», είναι μια εξαιρετική αφορμή για τους ενήλικες συνοδούς να ενεργοποιήσουν κι αυτοί τις αισθήσεις τους όσο οξύνουν τις δικές τους οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του έργου.

Στοιχεία παράστασης

Ιδέα - Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου, Σκηνικά: Νατάσα Ευσταθιάδη, Κοστούμια: Όλγα Ευαγγελίδου, Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης, Οργάνωση παραγωγής: Artika

Ερμηνεία: Κλεονίκη Καραχάλιου, Βασίλης Καζής

Studio Μαυρομιχάλη,Μαυρομιχάλη 134, τηλ.210 6453330

Κάθε Σάββατο στις 17.30 μ.μ. από τις 12 Οκτωβρίου 2019

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€ – Οικογενειακό (15 άτομα+): 8€ – Ατέλειες / Ανεργίας: 5€

Προπώληση: Ticketservices, Public

Διάρκεια παράστασης: 35΄+ 10’ μετά την παράσταση όπου το φανταστικό συναντάει την πραγματικότητα. 

Πληροφορίες / κρατήσεις για παραστάσεις σε σχολεία και στο χώρο σας: 6908881527

Εκπτωτική κάρτα: προαγορά εισιτηρίων από το ταμείο του θεάτρου και για τις δύο παραστάσεις–«Κάτι σαν κήπος» & «Πάει έρχεται» - , στη μειωμένη τιμή των 8 ευρώ.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος