Point Of View

Κι όλα τα κακά σκορπά …

Κωστής Γωγιός

Συνεχίζουμε στο ίδιο κλίμα με χαρούμενη και χαλαρή διάθεση ακόμα από χθες, με τη βοήθεια της παραγωγής του 66χρονου από την Ηλεία. Μαθαίνουμε, λοιπόν ότι ένας νεαρός βοσκός από την Καλαμάτα, όταν έβγαλε τα πρόβατα του για βοσκή, είδε ότι έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δύο μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Ο Κίτσος Ανδρεάδης, ο εν λόγω βοσκός, είχε δει τις σακούλες, αλλά δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία, καθώς τις είχε θεωρήσει σκουπίδια. Το κοπάδι που έβοσκε σε δασική περιοχή της Καλαμάτας, έτρωγε μέσα από τις σακούλες και μετά παρουσίαζε κάπως περίεργη συμπεριφορά, οπότε ο βοσκός έλεγξε τις σακούλες και αντιλήφθηκε ότι περιείχαν κάνναβη. 

Προσπερνώντας το γεγονός ότι η είδηση συγκεντρώνει όλα τα κλισέ που θα μπορούσε (ο βοσκός λέγεται Κίτσος και η περιοχή της χασισοφυτείας είναι η Καλαμάτα) μαθαίνουμε ότι όταν κλήθηκε η αστυνομία διαπίστωσε (από ό, τι είχε απομείνει) ότι τα πρόβατα έφαγαν κάνναβη αξίας περίπου 50.000 ευρώ και 200 κιλών. 

Φαντάσου τώρα να είσαι σε πρόγραμμα απεξάρτησης και το κυριακάτικο μενού να έχει κατσικάκι στο φούρνο∙ Έχεις ξανακυλήσει και ψάχνεις απεγνωσμένα ένα μπουτάκι να «γίνεις». Αν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών βάλουν να ψήσουν ταυτόχρονα όλα τα θεριακλήδικα πρόβατα, λογικά θα μαστουρώσει μέχρι και η Θεσσαλονίκη και ο Bob Marley θα ψάχνει τρόπο να βρικολακιάσει για να φάει λίγη πετσούλα.

 Καλοκαιράκι, ζέστη, αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχει πολλή κίνηση στους δρόμους, οπότε η λύση του αυτοκινήτου μοιάζει πιο θελκτική από ένα λεωφορείο γεμάτο κόσμο, μυρωδιές και λεκέδες ιδρώτα. Κάτι η κίνηση και ο φόβος σου μην πάθει κάτι το air condition, κάτι η τσιγκουνιά σου γιατί με το air condition καίει περισσότερο («Ποια τσιγκουνιά ρε γυναίκα; Είναι για να μην μας πιάσει το κεφάλι μας από το κλιματιστικό. Να μας φυσήξει λίγο φρέσκο αεράκι») επιλέγεις να κυκλοφορείς με τα τζάμια κατεβασμένα και χέρι απλωμένο έξω, σε ταριφέ στυλ και χρήση αυτού ως: 

Α. Ενημέρωση αλλαγής πορείας αντί για φλας, 

Β. Παραχώρηση προτεραιότητας με κίνηση του χεριού και μουρμούρισμα «πέρνα ρε κερατά, τι να σε κάνω»

Γ. Αίτημα για προτεραιότητα με σήκωμα του χεριού και δαχτύλου

Δ. Μούντζα σε οδηγό που πάει ταχύτερα ή πιο αργά από σένα, άρα είναι τρελός

Για να μεγιστοποιήσεις τη γραφικότητα σου, έτσι όπως είσαι αραχτός στο φανάρι, ακούς στη διαπασών κάτι σε Πορτοσάλτε ή Τράγκα. Φαντάσου να σου τύχει αυτό που έγινε στη Ρωσία, που κατά το σταμάτημα σε κόκκινο φανάρι, έσκασε το βυτίο ενός βοθρατζίδικου. Τα καλά νέα της υπόθεσης είναι ότι η καμπίνα του βοθρατζίδικου έμεινε άθικτη και ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Τα κακά νέα είναι το περιεχόμενο εκτοξεύτηκε στα γύρω αυτοκίνητα στιγματίζοντας τα για πάντα και η ριπή πρέπει να θύμισε σε όλους λανθασμένη επιλογή σουβλατζίδικου. Ήταν μία από αυτές τις μέρες που όλα σου πάνε σκατά από το πρωί…

Πολλές φορές, στους δρόμους μεγάλων πόλεων βλέπεις graffiti με tags. Αυτά είναι κάτι σαν καλλικατζούρες υπογραφές, που θυμίζουν τα tramp stamps (τα τατουάζ χαμηλά στην πλάτη), δεν είναι ευανάγνωστα και αναρωτιέσαι τι εξυπηρετούν και κυρίως τι γράφουν. Για το πρώτο ερώτημα δεν έχω απάντηση, αλλά για το δεύτερο έρχεται να μας βοηθήσει ένας Γάλλος καλλιτέχνης, ο Mathieu Tremblin. Ο Mathieu στο πλαίσιο της έκφρασης των καλλιτεχνικών του ανησυχιών, έχει αναλάβει να καθαρογράφει αυτού του είδους τα graffiti, ώστε να μπορούν να διαβαστούν. Αν ο Mathieu έκανε αυτή τη δουλειά επί πληρωμή και έπαιρνε ένα ευρώ για κάθε συνταγή γιατρού που καθαρόγραφε, θα είχε γίνει πλούσιος μέσα σε ένα μήνα και άνθρωποι θα είχαν σωθεί από λανθασμένη αγορά φαρμάκου από τον ταλαίπωρο φαρμακοποιό που εκτός από την πρεσβυωπία του έχει και τον γιατρό να γράφει σε Γραμμική Β’.


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος