Internal Interviews

Κώστας Γάκης @ Boem Radio

Παύλος Λάμπρου


Είναι πτυχιούχος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθήνας και του οργάνου της κλασικής κιθάρας.

Εδω και μια δεκαετια σκηνοθετεί, παίζει ως ηθοποιός, γράφει θεατρικά κείμενα, διδάσκει υποκριτική σε δραματικές σχολές συνθέτει μουσική για παραστάσεις και ανιχνεύει νέα εκπαιδευτικά μοντέλα καθώς και καινούργιες πλατφόρμες δημιουργίας. 

Το 2006 βραβεύτηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα".

Το 2007 έγραψε και σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο “Χωρίς Μουσική” και μετέτρεψε σε θέατρο την νουβέλα του Ίταλο Καλβίνο “Ο διχοτομημένος υποκόμης”. Οι δυο αυτές παραστάσεις του παίχτηκαν για τρία χρόνια στην Αθήνα σε τέσσερα διαφορετικά θέατρα του κέντρου.

Το 2008 εργάστηκε με μια ομάδα ανθρώπων με αναπηρίες και δημιούργησε την παράσταση "Σιγα το αυγό". Την ίδια περίοδο συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά "Ιωάννα της καρδιάς".

Το 2010 ίδρυσε την collectiva  "Θέα" ένα αειθαλές εργαστήρι ελεύθερων καλλιτεχνικών πειραματισμών και ονείρων.

Το 2011 σκηνοθέτησε την παράσταση “Ο δήμιος του έρωτα” διασκευάζοντας το ομώνυμο διήγημα του Ίρβιν Γιάλομ με το Μηνά Χατζησάββα και την 

Ξένια Καλογεροπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Από το 2012 είναι μέλος της ομάδας θεάτρου "Ιδέα" μαζί με τους Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνο Μπιμπή. Από κοινού δημιούργησαν την παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" που ήδη έχει παιχτεί σε 3 θέατρα στην Αθήνα και ταξίδεψαν μαζί της σε όλη την Ελλάδα.

ΤΗ ίδια παράσταση έχει γνωρίσει τις εξής διακρίσεις στο εξωτερικό: 

 - δύο βραβεία στα κρατικά βραβεία Κύπρου το 2013, 

- τιμητική πρόσκληση του Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς και εκπροσώπηση της  Ελλάδας στο πρώτο φεστιβάλ Σάιξπηρ στη Σερβία το 2014 

- πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό του Almagro festival στην Ισπανία

- τιμητική πρόσκληση και  εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Festival se Teatro Clasico ΜΧ στο Μεξικό

Η τελευταία σκηνοθετική δουλειά της ομάδας “Η τελευταία μαύρη γάτα” του Ευγένιου Τριβιζά παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Χορν και στο Άλφα.Ιδέα

Είναι ενεργό μέλος του Lincoln Center Theater Directors Lab με έδρα τη Νέα Υόρκη καθώς επιλέχθηκε δις για τη σχετική

υποτροφία(2013-2014).

Την άνοιξη του 2014 επιλέχθηκε απο το Ghoete Institut ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο πρόγραμμα επιμόρφωσης πάνω στο θέατρο – ντοκουμέντο  "Τheatre experts from Southeast-Europe" που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Το καλοκαίρι του 2016 η παράστασή του “Αριστοφανιάδα”, σε κείμενο της  ομάδας Ιδέα γέμισε το Ηρώδειο στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών.

Από το Σεπτέμβριο του 2016 έχει αναλάβει από κοινού με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και το Λευτέρη Πλασκοβίτη την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Άλφα.Ιδέα.

Είναι ο εμπνευστής του Duet Yourself Festival, ένα φεστιβάλ θεατρικών ντουέτων που λαμβάνει τόπο κάθε άνοιξη στο θέατρο Άλφα.Ιδέα.

Σκηνοθέτησε το “Δέντρο του Οιδίποδα” (κείμενο Ομάδα Ιδέα) και το “Από την Αντιγόνη στη Μήδεια” (κείμενο Κώστας Γάκης) και ταξίδεψε με τις δυο αυτές παραστάσεις στην Κορέα το 2017 εκπροσωπώντας τη χώρα σε μεγάλα φεστιβάλ.

Το 2017 δημιούργησε την παράσταση “Λαλιές του κόσμου θαυμαστές” πάνω σε ιστορίες μεταναστών που ζουν στην Αθήνα. Την ίδια χρονιά σκηνοθέτησε μαζί με τον Άκη Φιλιό την παράσταση “Ικαρία, μια θεατρική καταγραφή” με ιστορίες του νησιού, οι οποίες παίχτηκαν στις πλατείες του νησιού. Και οι δυο αυτές παραστάσεις ήταν αποτέλεσμα των ομώνυμων ετήσιων σεμιναρίων του στο Άλφα.Ιδέα.

Νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη για τους γονείς του και για το δάσκαλό του στην κλασική κιθάρα, Βασίλη Καναρά. 

Στον ελεύθερο χρόνο του μελοποιεί ποιήματα ή γράφει δικά του τραγούδια στην κιθάρα, στο πιάνο, στο λαούτο και στον τζουρά.

Το Σάββατο 02/12/2017 στις 19:00 ο Κώστας Γάκης με την κιθάρα του, θα βρεθεί στα μικρόφωνα του Boem Radio και στον Παύλο Λάμπρου

Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος