Point Of View
Lia Hide - Tell No Fairytales
Boem Team“..η περίπτωση της Lia Hide μπορεί να χαρακτηριστεί ξεχωριστή. Όχι μόνο γιατί έχει ιδέες τραγουδιών και ποιότητα παραγωγής ικανές να κάνουν ίσωμα την ελληνική ποπ σκηνή..” Andreas Kirkos - Avopolis
“Και κάπως έτσι, η μουσική παίρνει τη μορφή της ψυχανάλυσης, της κάθαρσης. Σου δίνει την ελευθερία και τη δυνατότητα να κρατήσεις το όπλο, να τραβήξεις τη σκανδάλη και να πυροβολήσεις ό, τι σε πονάει και σε καταπιέζει. Σου δίνει τη δικλείδα ασφαλείας για να συνταιριάξεις την πραγματικότητα με τις εκρήξεις σου και να βγεις «ακίνδυνος» σε μια κοινωνία που αν δεν είχε την τέχνη ενδεχομένως να σκοτωνόμασταν όλοι μεταξύ μας.” Maira Zarenti - 3poingmagazine
“..τα αιθέρια ηλεκτρονικά ηχοτοπία της που θύμιζαν Portishead στο ακόμα πιο λιτό - Η φωνή της ήταν φανταστική, κάπου ανάμεσα στους χαμαιλεοντισμούς της Alanis Morrisette και τη στιβαρότητα της Tori Amos, με κορώνες που σήκωναν την
τρίχα κάγκελο και μεθυστικά σιγανά σημεία που απλώνονταν σαν ένα ελαφρύ σκοτάδι..” Manolis Klironomos - rocking.gr
Ο τρίτος προσωπικός δίσκος της Lia Hide κυκλοφορεί στις 15 Μαρτίου ψηφιακά σε όλα τα on line καταστήματα και πλατφόρμες, και σε cd στα τέλη του ίδιου μήνα. Στο τέλος της Άνοιξης αναμένεται και το βινύλιο που θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με την B-OtherSide Records.
O πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ-Universal (2013), και από τον δεύτερο (Everyone Seems to Know Who I Am- 2017) έχει στραφεί στην ανεξάρτητη κυκλοφορία των έργων της, ενώ έχει παράλληλα συνθέσει μουσική για θεατρικές και χορευτικές ομάδες.
Έχει εκτενή δισκογραφία συνεργασιών στην εγχώρια Electronica και όχι μόνο, μια λίστα στιβαρών ονομάτων στις συνεργασίες και συν-εμφανίσεις της και μετά από 2 χρόνια ασταμάτητης περιοδείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πρωτοκαθεδρεύει πλέον στην εγχώρια dark dream pop.
Ο τρίτος της δίσκος ηχογραφήθηκε στα στούντιο Κυριαζή και DuDuLoft και ολοκληρώθηκε στο City Studios από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο. Στις ενορχηστρώσεις και την παραγωγή βρίσκεται η ίδια, με την πολύτιμη βοήθεια, τεχνική δεξιοτεχνία και εφευρετικότητα του Γιάννη Λαμπρόπουλου αλλά και των Aki’Base και Γιώργο Ράδο (που παίζουν μπάσο και ντραμς στον δίσκο, αντίστοιχα). Ο Ευριπίδης Ζεμενίδης έχει αναλάβει την ενορχήστρωση σε δύο από τα κομμάτια, και κιθάρα παίζει ο Πάνος Παπάζογλου αλλά και η Ειρήνη Κετικίδη (Dig Apple!).
Το mastering έγινε από τον Denis Blackham στο Skye Mastering (UK) που από το 1969 έχει αναλάβει παραγωγές κορυφαίων ονομάτων όπως οι : Antony & the Johnsons, Brian Eno & David Byrne, Otis Redding, Yes, Status Quo, Black Sabbath, Cocteau Twins, Robert Plant, OMD, The Who, Roy Harper, Brett Anderson, Bee Gees, Steve Harley, Current 93, Elvis Costello, Dolly Parton, Jonathan Richman & The Modern Lovers, Jethro Tull, Cabaret Voltaire, Lush, Talk Talk, William Orbit, New Model Army, Tears for Fears, Dr Feelgood, Mike Oldfield, Buzzcocks, Ride, Stiff Little Fingers, T. Rex, Jean Michel Jarre, Death in June, Uriah Heep, Jimi Hendrix, Vangelis.
Την φωτογράφιση του δίσκου ανέλαβε η Μαρία Χατζιαθανασιάδη, και το εικαστικό η Lia Hide.
Σε αυτή την καινούρια δουλειά ο ήχος της Lia Hide αλλάζει αισθητά, ενώ διατηρεί την λυρικότητα της φρασεολογίας της στην τραγουδοποιία, επιλέγοντας όμως πιο λιτές δομές, χωρίς να τσιγκουνεύεται όμως σε κομμάτια μεγάλης διάρκειας που αγγίζουν την post σκηνή, ή ραδιοφωνικής ποπ διάθεσης. Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του ήχου παίζει η ενορχήστρωση που προβάλει περιγραφικά τον προσωπικό ήχο των μουσικών, αλλά και η αλλαγή της στιχουργικής από εσωστρεφή και ψυχαναλυτικά θέματα σε ζητήματα του καθημερινού στρες, της κοινωνικής βίας και αδικίας.
Contact Lia Hide
Listen to our music:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχόλια χρηστών
Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.