Internal Interviews

Μαρία Βαρελά @ Boem Radio

Παύλος Λάμπρου


Η Μαρία Βαρελά σπούδασε Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση στην Κέρκυρα, Ευρωπαϊκές Σπουδές στην Ιταλία κι έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ταξίδεψε και έζησε στην Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία, όπου εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Deusto του Μπιλμπάο. Επίσης, βρέθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στο Μεξικό παρουσιάζοντας ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια ανάλυσης λόγου και συναφών επιστημονικών πεδίων ενώ συνεργάζεται με ακαδημαϊκούς μη-γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής για τη βελτίωση των επιστημονικών τους κειμένων.

Ταυτόχρονα με τις διδακτορικές της σπουδές, άρχισε να εξερευνεί διάφορες μορφές ενεργητικών/κινητικών διαλογισμών και ολιστικών μεθόδων που προσπαθούν να (επανα) δημιουργήσουν μια υγιή σύνδεση μεταξύ σώματος, νου και συναισθήματος. Αφήνοντας την ακαδημαϊκή έρευνα, κι έπειτα από μια μακρά διαδρομή προσωπικής αναζήτησης, ήρθε σε επαφή κι εκπαιδεύτηκε στην πρακτική κινητικής έκφρασης Movement Medicine, την οποία έφερε ως διοργανώτρια σεμιναρίων, και πλέον διδάσκει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ταξιδεύει στην Αγγλία για επιμορφώσεις και σε όλη την Ευρώπη ως βοηθός δασκάλων σε εντατικά σεμινάρια, κυρίως με τους ιδρυτές της πρακτικής, Ya’Acov και Susannah Darling Khan.

Θα μιλήσουμε για το πώς συνδέονται η ανάσα κι η απελευθέρωση της κίνησης, η καθαρότητα του νου κι η εκφραστικότητα του σώματος∙ για διαλογισμό και ελεύθερο χορό, γραφή και μουσική, εξωτερικά και εσωτερικά ταξίδια. Και για το πώς όλα αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν να ζούμε καλύτερα, μέσα μας κι έξω μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κινητική πρακτική του Movement Medicine, μαθήματα και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δείτε:

Facebook page: Movement Medicine Greece

Ιστοσελίδα για την Ελλάδα: Conscious Dance

Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine


Σχόλια χρηστών

Για να συμμετέχετε στην συζήτηση πρέπει να γίνετε μέλη. Λάβετε μέρος σε κάποια συζήτηση κάνοντας roll-over στο αρχικό σχόλιο και πατήστε το κουμπί "Απάντηση". Για να εισάγετε ένα νέο σχόλιο χρησιμοποιήστε την φόρμα στο τέλος της λίστας.

Για να σχολιάσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος